Sosyal Medya

POLİTİKA

Numan Kurtulmuş AK Parti'ye geçecek

HAS Parti'nin kurucusu Numan Kurtulmuş, AK Parti saflarına katılacak



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş arasında beklenen zirve dün gerçekleşti.

Erdoğan, HAS Parti'nin AK Parti'ye iltihak etmesini talep etti. Kurtulmuş, teklifin parti yönetim kurullarında görüşülerek karara bağlanacağını aktardı. Pazartesi günkü AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısından sonra kesin karar çıkacak.

KURTULMUŞ'A YÖNETİMDE GÖREV

Başbakanlık Resmi Konutu'nda 1 saat 15 dakika süren görüşmede AK Parti ile HAS Parti'nin bütünleşmesi masaya yatırıldı.

Partilerin birleşmesiyle Kurtulmuş'un siyasetteki yerine ilişkin merak edilen nokta da konuşuldu. Erdoğan'ın AK Parti saflarına katmayı planladığı Kurtulmuş'a, 30 Eylül'de yapılacak 4. Olağan Büyük Kongre sonrasında parti kurullarında önemli görevler vereceği öğrenildi. Kurtulmuş'un Genel Başkan Yardımcısı olarak da AK Parti'ye girebileceği öne sürüldü.

BEKARO?LU: KURTULMUŞ'LA VEDALAŞTIM

Yeni Türkiye'nin inşası için birleşmeye sıcak bakan Kurtulmuş'a ilk tepki partisinin İstanbul İl Başkanı Mehmet Bekaroğlu'ndan geldi.

Bekaroğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Konu ile ilgili duruşumu aslında herkes biliyor ama bir cümle ile kapatayım. Numan Bey'e yanlış yaptığını, bu işin doğru olmadığını söyledim. Kendisi ile kişisel olarak vedalaştım" dedi. Görüşme ile ilgili fikirlerini bugün Zeki Kılıçaslan ile birlikte düzenleyeceği basın toplantısında açıklayacağını kaydeden Bekaroğlu, “O kadar önemli şeyler söyledik ki, değil Bekaroğlu ve Kurtulmuş, imzalayanların tamamı gitse bu sözler kalacaktır” ifadesini kullandı.

MALKOÇ: DA?ILMA OLMAZ

HAS Parti’nin önde gelen isimleri Başbakan Erdoğan'ın birleşme davetini değerlendirdi. Davetin uzun uzadıya tartışılması gerektiğini belirten HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç birleşme olduğunda HAS Parti'nin dağılması gibi bir durumun olmayacağını söyledi.

Malkoç: "Şu an bir şey söylemek için erken. Birleşme söz konusu olursa kimsenin aklına HAS Parti dağılır gibi bir düşünce gelmesin. Bu tarz tartışmalar asılsızdır" dedi. Bir diğer genel başkan yardımcısı Ahmet Demircan da "Davetin içeriğini ve niteliklerini iyi görmek ve değerlendirmek lazım. Sayın Başbakan bu davetteki amacını mutlaka açıklayacaktır. Biz de detaylı bir şekilde görüşeceğiz ve şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşacağız. Birleşme olursa HAS Parti dağılır mı düşüncesi, kurulların vereceği karar bağlıdır" diye konuştu.**SOYLU:

NEZAKETLİ BİR DURUŞ OLUŞMUŞ

Kendisinin de adının geçtiği gelişmeleri değerlendiren Süleyman Soylu, "Bizimle alakalı AK Parti'de nezahatli ve nezaketli bir durum oluşmuş. Somut bir gelişme olmadan ilk günkü açıklamamın kamuoyunca aynen okunmasını istiyorum. Sessizliğimi korumaya devam edeceğim" dedi.

SEÇMEN TABANI AYNI

Kurtulmuş ile Erdoğan'ın görüşmesinin ardından çıkan iltihak etme kararı siyasette önemli değişikliklere gebe. Parti çevrelerinden alınan bilgilere göre; Erdoğan bu hamleyi, Saadet Partisi'nde kendisine yer bulamayan Kurtulmuş'un HAS Parti'sinin aynı seçmen tabanına hitap etmesi sebebiyle yaptı. Anavatan, Demokrat Parti gibi merkez sağdaki önemli partilerin kaybolduğu ortamda, alternatif arayan seçmenin bundan sonraki yerel ve genel seçimlerde yine AK Parti'ye yönelmesi amaçlandı. Erdoğan, söz konusu adımı son kez Genel Başkanlık koltuğuna oturacağı AK Parti Olağan Kongresi öncesinde attı. 3 dönem şartı sebebiyle AK Parti Genel Başkan Yardımcılarının Zelkif Kazdal hariç hepsinin siyasete ara vereceği 30 Eylül 2012'deki kongrede, Kurtulmuş ve beraberinde getireceği isimlere AK Parti içinde önemli görevler verileceği konuşuluyor

Kurtulmuş'tan sonra Demokrat Parti eski Genel Başkanı Süleyman Soylu ile BBP eski Başkanı Yalçın Topçu'nun da AK Parti'ye geçeceği öne sürülüyor.

ARINÇ, BABACAN, ERDEM KİLİT ROL OYNAYACAK

Siyaset çevreleri, Kurtulmuş'un Erdoğan sonrası AK Parti'nin başına gelebilmesinin Bülent Arınç, Ali Babacan, Ekrem Erdem gibi isimlerin siyasetten çekilmesiyle mümkün olabileceği görüşünde hemfikir. AK Parti'nin kuruluşunda Erdoğan ile imzası bulunan isimler dururken Kurtulmuş'a Genel Başkanlık koltuğunun devrine teşkilatın müsaade etmeyeceği de konuşuluyor. Asıl kavganın 2014 yılında Erdoğan sonrasında yaşanacağı iddia ediliyor.

KABİNENİN A?IR TOPLARI GİDİYOR

Kabineyi oluşturan isimlerin büyük kısmı 3. dönemini yaşıyor. Erdoğan'la birlikte 17 isim, son kez parlamentoda. Tüzük gereği siyasete ara vermek zorunda kalan kabine üyeleri şunlar: Bülent Arınç, Ali Babacan, Bekir Bozdağ, Beşir Atalay, Sadullah Ergin, Fatma Şahin, Egemen Bağış, Nihat Ergün, Faruk Çelik, Taner Yıldız, Suat Kılıç, Mehdi Eker, Hayati Yazıcı, İdris Naim Şahin, Recep Akdağ, Binali Yıldırım. AK Parti Grupbaşkan vekilleri ile Genel Başkan Yardımcıları da 3. dönem engeline takılıyor. Siyasete Meclis dışında devam edecek partinin önde gelen isimleri arasında Hüseyin Çelik, Ömer Çelik, Ekrem Erdem, Abdulkadir Aksu, Nükhet Hotar, Hüseyin Tanrıverdi, Bülent Gedikli, Salih Kapusuz, Haluk İpek, Nurettin Canikli, Mustafa Elitaş ve Ayşenur Bahçekapılı var.

AK PARTİ: KATILIM SÜRECEK

MKYK Üyesi ve Tokat Milletvekili Şükrü Ayalan, önümüzdeki günlerde başka katılımların da olacağını söyledi. Ayalan, "AK Parti Türkiye'nin partisidir. Bu anlamda sağduyulu, Türkiye'nin demokratik, çağdaş ve ileri ülkeler arasında yerini almasını isteyen herkesin, AK Parti'ye katılacağını düşünüyorum" dedi.

BUGÜN 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.