Sosyal Medya

POLİTİKA

Kurtulmuş'tan küresel güç uyarısı

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin Suriye ile yaşanan uçak krizinde hükümete uyarıda bulundu. ...



HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin Suriye ile yaşanan uçak krizinde itidalli davranarak küresel güçlerin oyununa gelmemesi gerektiğini ifade etti.

HAS Parti Genel Başkanı Kurtulmuş, yaptığı yazılı açıklamada, Suriye'de bir yılı aşkın süredir devam eden karışıklığın, başından itibaren bir iç savaş riski taşıdığı, Türkiye'yi de içine alacak bölgesel bir çatışma potansiyeline sahip olduğu, hatta büyük güçlerin küresel güç savaşlarının kanlı arenası haline dönüşebileceği yönündeki uyarılarını sürekli olarak tekrarladıklarını hatırlatarak, "Bunun için, Suriye krizinin çözümünde bölge dışı güçlerin müdahalesinin önlenmesine, Türkiye ve İran başta olmak üzere bölge ülkelerinin müşterek rol almalarının önemine sürekli dikkat çektik. Ne yazık ki, gelişmeler endişelerimizi haklı çıkarmış, Türkiye hakem olması mümkün bir konuda taraf haline getirilmiştir. Özellikle 22 Haziran 2012'de rutin ve uluslararası hukuka uygun uçuş yapan keşif uçağımızın, Suriye güçleri tarafından düşürülmesi ile kriz bizim açımızdan ciddi ve tehlikeli bir noktaya taşınmıştır" dedi.

"TÜRKİYE'NİN İTİBARININ KORUNMASI ESAS ALINMALIDIR"

Kurtulmuş, gelinen noktada öncelikle bu önemli krizin ülke menfaatleri korunarak aşılabilmesi için birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilmesi gerektiğini belirterek şu ifadeleri kaydetti:

"Hükümet bütün gelişmeleri tüm açıklığı ile kamuoyuyla paylaşmalıdır. Türkiye başından beri yaptığı gibi soruna itidalli yaklaşımını sürdürmeli ve tüm diplomatik kanalları kullanmalıdır. Sorunun çözülmesinde Türkiye'nin itibarının korunmasına dikkat edilmelidir. Türkiye bu bölgede istikrarsızlığı, etnik ve mezhebi gerilim ile çatışmaları, ülkelerin karşılıklı husumetlerini kendi istikrarına uygun bulan dış güçlerin ve savaş lobilerinin tamtamlarına karşı dikkatli olmalıdır. Açıkça görülmektedir ki, büyük güçler ve savaş lobileri Türkiye'yi bölgedeki kirli savaşın içine çekmek istemektedirler."

Kurtulmuş, ülkenin bu krizi de atlatacağına inandığını da vurgulayarak, "Türkiye, içine çekilmeye çalışıldığı oyunun bir parçası olmayacak, bölgede barış ve milletlerin kardeşliğini esas alan bir esenlik yurdu olmayı başaracaktır." - 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.