Sosyal Medya

POLÄ°TÄ°KA

'Kandil için izne gerek yok'

Bu işin tek çözüm noktası var, terör örgütünün silah bırakmasıdır.



BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan, terörle mücadeleye iliÅŸkin, “Bu iÅŸin tek çözüm noktası var, terör örgütünün silah bırakmasıdır. Silahlar bırakıldığı anda operasyonlar da bitecektir, biter” dedi.

BaÅŸbakan ErdoÄŸan, Meksika ve Brezilya ziyaretlerinin ardından yurda döndü. EsenboÄŸa Havalimanı’nda açıklamalarda bulunan BaÅŸbakan ErdoÄŸan, yararlı ve verimli ikili görüÅŸmelerde bulunduklarını belirtti. BaÅŸbakan ErdoÄŸan, “G-8 yerine G-20 yapılmasının önemi ortaya çıktı” dedi. Meksika’daki G-20 zirvesinde Rusya Devlet BaÅŸkanı Putin, Çin Devlet BaÅŸkanı Hu Jintao, ABD BaÅŸkanı Barak Obama ile Almanya Åžansölyesi Angela Merkel’le görüÅŸmeler gerçekleÅŸtirdiklerini hatırlatan ErdoÄŸan, “GörüÅŸmelerimizin odağında daha çok Suriye ve OrtadoÄŸu’daki geliÅŸmeler yer aldı. Bunları deÄŸerlendirme fırsatı bulduk” diye konuÅŸtu.

Daha sonra Brezilya’ya geçtiklerine iÅŸaret eden ErdoÄŸan, “RÄ°O+20 Konferansı, sürdürülebilir kalkınma alanındaki geliÅŸmelerin, elde edilen sonuçların ve henüz karşılanmayan taahhütlerin ele alınması, önümüzdeki yıllar için yeni hedefler belirlenmesi bakımından önemli bir adım oluÅŸturdu. Aslında bu toplantı, adeta bir BirleÅŸmiÅŸ Milletler toplantısıydı. BirleÅŸmiÅŸ Milletler’in tüm üyelerinin devlet baÅŸkanları, hükümet baÅŸkanları veya en azından bakanlar olarak temsilcilerinin katıldığı gerçekten çok çok yüksek katılımlı bir toplantıydı. Dünya liderleri olarak onayladığımız sonuç belgesini ciddi bir geliÅŸme olarak görüyorum. Özelikle sürdürülebilir kalkınma hedefleri belirlenmesi konusunda anlaÅŸmamız Rio+20 Konferansı’nın en önemli getirisi olmuÅŸtur” ifadelerini kullandı.
Türkiye olarak RÄ°O+20 Konferansı’na aktif bir katılım saÄŸladıklarını söyleyen BaÅŸbakan ErdoÄŸan, bakanlıkların heyetleriyle orada yer aldıklarını ve çalışmalara iÅŸtirak ettiklerini kaydetti. BaÅŸbakan ErdoÄŸan, 21. yüzyıla yönelik adil ve paylaşımcı bir vizyonun uluslararası toplum tarafından benimsenmesi yolunda önemli bir adım atıldığına inandığını anlattı.

BaÅŸbakan ErdoÄŸan, gerek Meksika’da gerekse Brezilya’da yapılan görüÅŸmelerin Türkiye’nin bu ülkeler nezdindeki önemini görme bakımından anlam taşıdığına dikkat çekerek, “Toplumsal uzlaÅŸma ve toplumsal barış noktasında gerçekten Türkiye’den beklentiler çok fazla. Bu noktada bizler de üzerimize düÅŸeni her an yapmaya kararlılıkla devam edeceÄŸiz” diye konuÅŸtu.

“ÅžEHÄ°TLERÄ°MÄ°ZE ALLAH’TAN RAHMET DÄ°LÄ°YORUM”

BaÅŸbakan ErdoÄŸan, yurt dışında iken 8 ÅŸehit haberini aldıklarını ifade ederek, “Åžehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine baÅŸ saÄŸlığı diliyorum. Milletimizin başı saÄŸ olsun. Oradan gerçi bir mesajımız oldu. Bu arada yine 2 polisimizin ve 1 sivil vatandaşımızın yaralandığı Diyarbakır olayında da yaralılarımıza Allah’tan acil ÅŸifalar diliyorum” dedi. “Teröre yönelik mücadelemiz, bugüne kadar olan ne ise aynı kararlılıkla devam edecek” diyen ErdoÄŸan, ÅŸunları kaydetti:

“Bu iÅŸin tek çözüm noktası var; terör örgütünün silah bırakmasıdır. Terör örgütü silah bırakmadığı sürece bizim güvenlik güçlerimizin operasyonları durdurması diye bir ÅŸey asla söz konusu olamaz. Siyasi uzantılarının ifade ettiÄŸi silahın bırakılması, operasyonların durdurulması, eÄŸer dürüstse ve bunlar kendi iradelerini onların iradelerinin üzerinde kullanabiliyorlarsa, eÄŸer böyle bir imkân, böyle bir güçleri varsa o zaman silahların bırakılması ve bırakıldığı anda da zaten güvenlik güçlerimizin operasyon diye bir derdi olmaz.

Güvenlik gücü operasyonu gerekli gördüÄŸü yerde yapar, olmadığı zaman zaten güvenlik gücü niçin operasyon yapsın, dertsiz başını niye derde soksun? Adı üzerinde güvenlik gücü, güvenliÄŸi saÄŸlamak için var; toplumun huzurunu, barışını yani ülkemizin her karesinde yaÅŸayan tüm insanımıza güvenlik temini, refah için, huzur için var. Bu tevdi bir olay deÄŸildir. Sadece böyle bir huzurun saÄŸlanmasına yönelik bir görevdir. Yine açık söylüyorum; silahlar bırakıldığı anda operasyonlar da bitecektir, biter.”

KANDÄ°L’E GÄ°RMEK Ä°ÇÄ°N 3 ÅžART

Genelkurmay BaÅŸkanı Orgeneral Necdet Özel’in Kandil’e girmek için 3 ÅŸart öne sürdüÄŸünün hatırlatılması üzerine, “Åžimdi bu detayları görüÅŸeceÄŸimiz bir toplantıya gidiyorum. Bu toplantıda görüÅŸmelerimizi yapalım, o detayları görüÅŸelim ve ondan sonra size çok daha saÄŸlıklı, sıhhatli açıklamaları yaparız. Kandil’i de konuÅŸuruz, Türkiye’deki Kandil’i de konuÅŸuruz.

Bu konuÅŸmaların sonunda da neler olabileceÄŸini konuÅŸuruz ama ÅŸu bir gerçek, ÅŸehitlerimiz oldu ancak ÅŸehidimizin arkasından baÅŸta Genelkurmay BaÅŸkanımız olmak üzere kuvvet komutanlarımız hemen bölgede yerlerini aldılar ve teröristlere karşı orada yapılan operasyonlarla da görüldüÄŸü gibi 31 bir tane, operasyonla inlerinde yakaladılar ve gereÄŸini yaptılar. Bunlar yapanın yanında kâr kalmayacak, bedelini muhakkak ödeyecekler. Bunlar ya silahı bırakacaklar, ya silahı bırakacaklar baÅŸka icabı yok. Kendilerine baÅŸka yer bulmuÅŸlarsa dünyada gidebilirler.

Åžu anda Kandil’dekiler baÅŸka bir dünyadalar baÅŸka ülkedeler. Farklı yerlere de gidebilirler, bu konuda zaten Kuzey Irak da bu tablodan rahatsız ve Barzani’nin yaptığı var. O da bu iÅŸten rahatsız olduÄŸu için bu açıklamaları yapıyor. Åžunu net söyleyeyim, biz böyle bir ÅŸeye karar verdiÄŸimiz anda çok izin alma gibi bir durumumuz söz konusu deÄŸil. Çünkü bu ülke, NATO’nun üyesi bir ülkesidir. Ülkemize herhangi bir saldırı olduÄŸu anda da gereken cevabı anında verir” dedi.
SALDIRININ ZAMANLAMASI
BaÅŸbakan ErdoÄŸan, bir gazetecinin “Saldırının zamanlamasıyla ilgili deÄŸerlemeniz nedir” sorusu üzerine, “Bunlar merak-ı mucip konular olarak görülüyor. Biz artık bu tür ÅŸeyler herhalde alıştık veya alıştırıldık. Bizim görevimiz alınması gereken tedbirlerdir, atılması gereken adımlardır. Biz devlet yönetiyoruz, ‘bu tür ÅŸeyler olacak’ diye de biz hiçbir zaman yurt dışı seyahatlerimiz ertelenemez veya bunlara baÄŸlantılı olarak yürümez. Çünkü biz yürüdüÄŸümüz anda kurulu bir sistemimiz vardır. O sistemde arkadaÅŸlarımız bu görevi aynı ÅŸekilde yürütürler, devlet budur zaten ve ÅŸu anda böyle bir devlet vardır.

Anında da görüldüÄŸü gibi cevapları verilmiÅŸtir. Bundan sonraki çıkışlarda yine böyle bir yolu deneyeceklerse yine cevabını alacaklardır. Ama bizim temennimiz, bu raddeye gelmeden artık bu iÅŸ bitirilsin çünkü ülkemin belli bölgelerinde rahatsızlık çok daha fazla ama geneline baktığınız zaman o rahatsızlığı görmek mümkün. Çünkü ÅŸehidimiz yeri geliyor Kayseri’den, yeri geliyor Rize’den, yeri geliyor Trabzon’dan, yeri geliyor bakıyorsunuz Ä°stanbul’dan, yeri geliyor bakıyorsunuz Ä°zmir’den, yeri geliyor Edirne’den; yani her yerden bir ÅŸehidimiz çıkıyor. Oralarda da analar aÄŸlatılıyor.

Biz analarımızın, bacılarımızın aÄŸlatılmasını istemediÄŸimiz için bunu söylüyoruz ama yeri geliyor Hakkâri’ye bakın, bir Kürt kardeÅŸimizin evladı da aynı ÅŸekilde ÅŸehit ediliyor. Yani Kürt Kürt’ü de vuruyor, böyle bir durum da var. Türk’ü Kürt’e vurdurmak, Kürt’ü Türk’e vurdurmak; böyle bir ÅŸey yok. Bu iÅŸ ÅŸirazesinden çıkmış, yapanlar hedeflerinin ne olduÄŸunun farkında deÄŸiller. Bu hedef, sadece bu milleti huzursuz etmektir, bu milletin huzursuzluÄŸuna da bizler müsaade etmeyeceÄŸiz. Atılması gereken adımları bugüne kadar nasıl attıysak bundan sonra da atmaya devam edeceÄŸiz” diye konuÅŸtu.  

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.