Sosyal Medya

BÖLGEHABER

Doğu Karadeniz, sele karşı çözüm arıyor

Doğu Karadeniz Bölgesi Türkiye'de en fazla yağış alan yerlerin başında geliyor.



DoÄŸu Karadeniz Bölgesi Türkiye'de en fazla yağış alan yerlerin başında geliyor. Ä°klimi, topoÄŸrafik ve jeolojik yapısı itibarı ile taÅŸkın ve heyelana müsait bölgede yağışlara baÄŸlı olarak her yıl çok sayıda sel, taÅŸkın ve heyelan yaÅŸanıyor.

Orman ve Su Ä°ÅŸleri Bakanı da geçmiÅŸten günümüzü yüzlerce insanın hayatına malolan sel, taÅŸkın ve heyelanları en aza indirmek için son yıllarda DoÄŸu Karadeniz Bölgesi'ndeki taÅŸkın koruma, dere ıslahı, aÄŸaçlandırma çalışmalarına ağırlık veriyor. Bakanlık, bölgedeki yağış sistemini takip ve öncesinde gerekli uyarıları yapmak için otomatik meteoroloji gözlem Ä°stasyonları ve radarlar kuruyor.

Orman ve Su Ä°ÅŸleri Bakanlığı, son 9 yılda Rize, Trabzon, Artvin, Giresun, GümüÅŸhane ve Bayburt illerinde 156 taÅŸkın koruma projesiyle 146 yerleÅŸim yeri ve 12 bin 570 dekar alanı taÅŸkınlardan korudu. 45 projenin yapımı ise sürüyor.

Bakanlık bölgede, taÅŸkın korumada yukarı havza tedbirleri olarak bilinen erozyon kontrolü ve rehabilitasyon çalışmaları kapsamında da aÄŸaçlandırma çalışmalarına ağırlık verdi. Bu kapsamda yine 6 ilde son 9 yılda 1 milyon 987 bin 110 dekar alanda 9 milyon 929 bin 783 fidan dikti.  

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.