Sosyal Medya

GÃœNCEL

Semra Özal, eşinin saç tellerini vermiyor!

Turgut Özal'ın eşi Semra Özal, savcının istediği saç tellerini vermek istemiyor.



8. CumhurbaÅŸkanı Turgut Özal’ın ÅŸüpheli ölümüne iliÅŸkin yürütülen soruÅŸturmanın Özal Ailesi’ne takıldığı ortaya çıktı. Özel yetkili Ankara BaÅŸsavcıvekili’nin Turgut Özal’a ait saç tellerini alınması talimatı için polisleri görevlendirdiÄŸini ancak Semra Özal’ın saç tellerini görevli polislere vermediÄŸi, telefonla arayan Savcı Hüseyin GörüÅŸen’in de aynı yanıtı aldığı öÄŸrenildi. Ahmet Özal da ‘deÅŸifre ediliyor’ dediÄŸi babasına ait yayınlanmamış ses kayıtlarını bulamadığını bildirdi.

Semra Özal polisi kapıdan çevirdi
 
CumhurbaÅŸkanlığı Devlet denetleme Kurulu’nun Turgut Özal’ın ölümüne iliÅŸkin raporunu tamamlaması sonrası önceki gün CumhurbaÅŸkanı Abdullah Gül’le görüÅŸmelerde bulunan Semra Özal’ın soruÅŸturma savcılığına skandal cevap verdiÄŸi ortaya çıktı. Alınan bilgiye göre, soruÅŸturma kapsamında kriminal inceleme için merhum Özal’a ait saç tellerini savcılık kararıyla teslim almaya giden polis ekipleri, Semra Özal’ın ilginç tavrıyla karşılaÅŸtı. Turgut Özal’ın saç tellerini savcılık kararına karşın teslim etmeyen Semra Özal, kasada sakladığı saç tellerini incelenmesi için savcılığa vereceÄŸini açıklamasına raÄŸmen polis ekiplerine saç tellerini ‘kesinlikle’ vermeyeceklerini bildirdi.
 
BaÅŸsavcıvekili GörüÅŸen’i reddetti
 
Olayın ardından Semra Özal’ın tavrı, telefonla Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcı vekili Hüseyin GörüÅŸen ve soruÅŸturma savcısı Kemal Çetin’e iletildi. Bunun üzerine polis ekipleri kapıda beklerken, Semra Özal’la bir görüÅŸme yapan BaÅŸsavcıvekili GörüÅŸen, önceki açıklamalarını hatırlatarak soruÅŸturmanın aydınlanması ve gerekli tetkiklerin yapılması için Semra Özal’dan vaat ettiÄŸi saç tellerini teslim etmesini istedi. Ancak Semra Özal’ın BaÅŸsavcıvekili GörüÅŸen’in de talebini kabul etmediÄŸi ve saç tellerini vermeyeceÄŸini söylediÄŸi öÄŸrenildi. Semra Özal’ın eÅŸi Turgut Özal’ın ÅŸüpheli ölümünü aydınlatmak için KöÅŸk’e çıkarak CumhurbaÅŸkanı Abdullah Gül’le görüÅŸmesine karşın saç telleriyle ilgili savcılığa karşı tavrı ise dikkat çekti.
 
DeÅŸifre edilen kasetler kayboldu!
 
Bu geliÅŸme üzerine Özal soruÅŸturmasını yürüten Özel Yetkili BaÅŸsavcıvekili Hüseyin GörüÅŸen ve Özel Yetkili Savcı Kemal Çetin, önemli bir adım atarak Ahmet Özal’a ‘özel ses kayıtlarının’ akıbetini sordu.  Savcılar, daha önce “Babama ait çok özel ses kayıtlarını açıklayacağım. Hazırlık aÅŸamasında, deÅŸifre edip hazırlanıyor” diye açıklamalar yapan Ahmet Özal’dan, “Ses kayıtlarını bulamıyorum” yanıtını aldı. Saç telleriyle ilgili ise hiçbir karşılık bulamadı.  
 
Kabrin açılması gündeme alındı
 
DEVLET Denetleme Kurulu’nun (DDK) raporunun tamamlanmasın ardından Özal soruÅŸturmasını yürüten savcılar, DDK tarafından 21 ayda hazırlanan Özal raporunu istedi. Adli kaynaklar ise DDK raporunda Özal’ın ölümünün ÅŸüpheli olduÄŸunun belirtilmesi ve kesin tanı için mezarının açılması isteÄŸi üzerine Ankara BaÅŸsavcılığının Özal’ın kabrininin açılmasını gündemine aldığını ifade etti. Eski TCK’ya göre adam öldürme suçlarında zaman aşımı süresi olan 20 yıl dolmadan Özal soruÅŸturmasını tamamlamayı planlayan savcılık, 10 ay gibi bir sürede Özal’ın mezarını açacak.
 
STAR 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.