Sosyal Medya

Sağlık

Türkiye'de hava sıcaklığı 57 dereceyi buldu

Hava sıcaklığının geldiği boyut kafaları yedirecek cinsten. Bazı yerle yedi bile...



Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiÄŸi ülkemizde Aydın'da hava sıcaklığı 57 dereceyi bulurken Antalya'da da 46 dereceyi gördü. Son günlerde sıcaktan adeta kavrulan Aydın'da , Ä°stasyon Meydanı'nda bulunan termometreyi görenler ÅŸaÅŸkınlığa uÄŸradı. Yetkililerce sıcaklığın 38-40 derece civarında seyrettiÄŸi ifade edilen Aydın'da, 57 derece görüldü.  Ä°stayon Meydanı'nın en dikkat çekici köÅŸesinde bulunan termometreyi gören Aydınlılar, yazın yeni baÅŸladığını belirterek, Temmuz ve AÄŸustos sıcaklarında ne yapacaklarını düÅŸünüyor.

ANTALYA'DA 46 DERECE

Türkiye'yi etkisi altına alan ve mevsim normallerinin üstünde seyreden sıcak hava Antalya'da da vatandaÅŸlara zor anlar yaÅŸatıyor. Sıcaklıktan bunalan vatandaÅŸlar soluÄŸu sahillerde alıyor. Yüksek orandaki nem ise sıcaklık deÄŸerlerinin daha da yüksek hissedilmesine sebep oluyor. Antalya'da termometreler 46 dereceyi gördü.

GÜNEYDO?U DA KAVRULUYOR

Sıcak havaların en fazla hissedildiÄŸi ve vatandaÅŸları zor durumda bıraktığı GüneydoÄŸu illerimizde de durum çok farklı deÄŸil. Åžanlıurfa'da termometreler 51 dereceyi ölçtü. Diyarbakır baÅŸta olmak üzere birçok illerimizde vatandaÅŸlar öÄŸle saatlerinde dışarı çıkamıyor. Dışarı çıkanlar ise serinlemek için nehirlere veya baraj göletlerine kendisini atıyor.

UZMANLARDAN UYARI

Uzmanlar ise yaptıkları açıklamalarda 10.00-16.00 arasında özellikle yaÅŸlı ve hataların dışarıya çıkmamalarını isterken, dışarıya çıkanların yanlarında su bulundurmalarını tavsiye etti.  

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.