Sosyal Medya

KÃœLTÃœR&SANAT

18.Ayder Festivali Başladı

Her yıl geleneksel olarak yapılan Ayder Kültür, Sanat ve Doğa Festivali ile ödüllü boğa güreşleri bugün düzenlenen etkinliklerle başladı.



Bu yıl 18. düzenlenen festival ÇamlıhemÅŸin Ä°lçesi Ayder Yaylası’nda gerçekleÅŸti. Etkinliklerin ilk gününde güzel çorap yapışması ve 5-8 yaÅŸ grubu kız çocukları arası güzellik yarışması yapıldı.

 
Etkinlikleri binlerce kiÅŸinin yanında Rize Vali Vekili Hakan Burak Uz, Rize Jandarma Komutanı Albay Turhan Talu, Rize Belediye BaÅŸkanı Halil Bakırcı, AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, ÇamlıhemÅŸin Kaymakamı Hasan GündoÄŸdu izledi.

 

ÇamlıhemÅŸin ilçesine özgü el örgüsü çorapların yarıştığı çorap güzelli yarışmasında Havva Vezir’in ördüÄŸü çorap birinci geldi. 5-8 yaÅŸ kız çocukları arasındaki güzellik yarışması ilgi çekti.

 

 

Minikler yöresel kıyafetler giyerek sırtlarında içerisi çay dolu sepetlerle jüri önüne çıktılar. Sadece üç yarışmacının yarıştığı güzellik yarışmasında, sonuca varmakta güçlük çeken jüri tüm çocukları birinci seçti. Protokol mensupları çocukları yanlarına alarak hatıra fotoÄŸrafları çektirdi. Rize Jandarma Komutanı Albay Turhan Talu cep telefon ile miniklerin fotoÄŸraflarını çekti.

 

Birinci seçilen üç kız çocuÄŸu ödüllerini Rize Belediye BaÅŸkanı Halil Bakırcı’nın ellerinden aldı.

Festival ile ilgili deÄŸerlendirmede bulunan ÇamlıhemÅŸin Belediye BaÅŸkanı Ä°dris Melek, 18 yıl boyunca gerçekleÅŸtirilen festivaller ile Ayder’in tanıtımını yaptıklarını dile getirerek boÄŸa güreÅŸleri için yapılan eleÅŸtirileri yanıtladı. BoÄŸaları güreÅŸtirmediklerini, barıştırdıklarını söyleyen Melek, “Hayvan severler ve medya bizi boÄŸa güreÅŸleri konusunda bizi eleÅŸtiriyor ancak; buda bir kültür ve bir gelenektir. Buda bizim tarihimizde var. Yaptığımız bu hayvanları, boÄŸaları, öküzleri barıştırma operasyonudur. Ä°spanya’da ki gibi bir iÅŸkence yok burada. Hepsinin kiloları birbirine eÅŸittir. Biz bunları barıştırıyoruz” diye konuÅŸtu.

 
Ödüllü BoÄŸa GüreÅŸleri etkinliklerin ikinci gününde Galer Düzü’nde gerçekleÅŸtirilecek.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.