Sosyal Medya

POLİTİKA

Numan Kurtulmuş: Dershaneler kapatılsın

Numan Kurtulmuş, 4+4+4 yasasının Türkiye´de eğitim anlamında yeni bir reformun başlangıcı olduğunu söyledi.



Halkın Sesi Partisi (HAS) Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, 4+4+4 yasasının Türkiye´de eğitim anlamında yeni bir reformun başlangıcı olduğunu söyledi. Kurtulmuş, "Dershanelerin ise geçiş süresi tanınarak mutlaka kapatılması gereklidir." dedi.

        HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, memleketi Ordu Ünye´de partisinin ilçe kongresine katıldı. Numan Kurtulmuş, kongre öncesinde Şeyh Yunus Türbesi'ni ziyaret etti. Kurtulmuş, burada dua edip hemşehrileri ile hasret giderdi.

        HAS Parti Genel Başkanı Kurtulmuş, kendisine yöneltilen 4+4+4 sitemi ve dershanelerin kapatılması durumuna ilişkin soru üzerine, şunları söyledi: "Öncelikle 4+4+4 artık yasalaştı. Türkiye'de inşallah önemli bir eğitim reformunun başlangıcı oldu. Bu sekiz yıllık kesintisiz eğitimin sona erdirilmesi bakımından doğru bir karardır. Yönlendirilmeli ve seçmeli bir eğitimin gençlere sunuyor olması da önemlidir. Bizim de seçim meydanlarında çok açıkça ifade ettiğimiz bir şey var. Her yurttaşına her gencine kaliteli ve iyi bir eğitim sunmak devletin devlet olma vasıflarından gereğidir. Dolayısıyla biz gençlerin hepsine kaliteli ve parasız eğitim sunmak zorundayız. Biz eğer eğitimi dershaneler üzerinden vereceksek zaten bu sistem özelleşmiş demektir. Devlet, çocuklarına, gençlerine kaliteli bir eğitim sunamıyor demektir. Dolayısıyla Türkiye'de dershanelerin fonksiyonlarının artık sona erdirilmesi lazım, eğitim kurumlarımızın devlete ait resmi eğitim kurumlarında çok ciddi şekilde eğitim veriyor hale gelmesi gerekiyor. Bu da olumlu bir yanıt. Ama bugünden itibaren de dershaneleri kapatıyoruz demek de belki çok kolay değil. Bu süre içerisinde bir geçiş süresi olması ama mutlaka bu dershanecilik sisteminin sona ermesi gerekir. Biz bunu seçim beyannamesinde de açık bir şekilde söylemiştik. Ümit ederim ki hızlı ama düzgün bir uygulama ile Türkiye'de eğitim sistemindeki bu açık kapatılmış olur."

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.