Sosyal Medya

BÖLGEHABER

Çaykur'un üreticiyi çileden çıkaran mesajı!

Çaykur'un, kontenjandan dolayı çayını satamayan üreticiyle adeta dalga geçer gibi gönderdiği SMS, büyük tepki çekti.



 Çaykur tarihinde olmayan bir uygulamayla, sezonun açıldığı ilk güne kontenjanla baÅŸlayan çay üreticileri; en sıkıntılı dönemi yaÅŸarken, zaman zaman SMS yoluyla gönderilen mesajlar da tepkileri artırmaya baÅŸladı.

Üreticilerin cep telefonlarına, dün akÅŸam saatlerinde Çaykur tarafından ‘Evsafa uygun olmayan, toplanıp birkaç gün bekletilen yaÅŸ çay satın alınmayacaktır. Günlük satabileceÄŸiniz kadar ve düzgün ÅŸekilde çay hasat etmenizi tavsiye ederiz’ ÅŸeklinde gönderilen mesaj üreticileri çileden çıkardı.

Tepkilerini dile getiren bazı üreticiler, “Çaykur üreticiyle dalga mı geçiyor? Ä°lk günlerde çayımızı kontenjan nedeniyle almadı, 60 kuruÅŸa tefecilere satmak zorunda kaldık. Tepkilerin ardından, ortalık biraz yatışmaya baÅŸlamışken SMS yoluyla niçin böyle bir mesaj gönderiliyor? Senin eksperin yok mu? Üreticiyi neden SMS ile taciz ediyorsun? Sayın Genel Müdürün amacı nedir? Sayın iktidar temsilcileri bu genel müdürü başımıza bela olarak mı koydular? Çayı topluyoruz almıyorsun, sonra da bana 2 günlük çay getirme diyorsun! Bu resmen üreticiyi isyana teÅŸvik etmektir. Genel müdür, kendi beceriksizliÄŸini hedef saptırarak mı örtmeye çalışıyor?” ifadelerini kullandılar.

DAHA FAZLA ÇAY ALDIK YALANI!

Genel müdürün sürekli, ‘geçen yıldan daha fazla çay aldık’ yalanıyla kamuoyunu aldatmaya devam ettiÄŸini söyleyen üreticiler, “Geçen yıl Mayıs ayında çay mı aldın da bu yıl ondan daha çok aldığını iddia ediyorsun? Bu yıl çay erken geldi. Geçen yıl mayıs ayının sonunda çay almaya baÅŸlayan Çaykur bu yıl Mayıs başında sezonu açtı. Genel müdür elma ile armudu toplayıp, ‘bu sezon geçen yıldan daha fazla çay aldık’ diye kamuoyunu aldatmasın. Mayıs ayında geçen yıl kaç gün çay almış, bu yıl kaç gün çay almış? Genel müdür bunu açıklasın. Çaykur, Çaykur olalı böyle kuyruklu yalanlara hiç ÅŸahit olmamıştı. Genel müdür, televizyon televizyon dolaşıp, milletin gözüne baka baka yalan konuÅŸuyor ve ne hazindir ki üstelik biri de bakan olan 3 vekil bu durumlara seyirci kalıyor. Üreticinin çektiÄŸi eziyeti görmüyorlar mı?” ÅŸeklinde tepkilerini dile getirdiler.  

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.