Sosyal Medya

BÖLGEHABER

Ünlü Arap işadamı Rize'de 2 otel yapacak

Arap işadamı Rasheed Bin Heweel Al Baidani, Rize?de bin 500 yataklı iki otel yapımı için çalışma başlattı.



GÖKTÜRK FIRAT
13 Mayıs tarihinde Rize’nin Ä°kizdere ilçesinde temeli atılacak olan Ovit Tüneli yabancı yatırımcıların ilgisini çekti.

Tamamlandığında 15 kilometre uzunluÄŸu ile dünyanın en uzun 3. tüneli olma özelliÄŸi taşıyacak olan tünel, Karadeniz ile DoÄŸu Anadolu'yu birbirine baÄŸlayacak.

Tünel tamamlandığında Türkiye’nin sayılı turizm merkezlerinden bir tanesi olan Ä°kizdere’nin yayla, termal ve kış turizmi açısından dünyada önemli bir noktaya kavuÅŸacağı tahmin ediliyor.

Tünelin temeli atılmadan turizm alanında yatırım yapan bir çok firma yer temin etmek için çalışmalara baÅŸladı.

Ünlü Arap iÅŸ adamı Rasheed Bin Heweel Al Baidani geçtiÄŸimiz günlerde bölgeye gelerek inceleme ve görüÅŸmelerde bulundu.

Bölgede yaz ve kış aylarında hizmet verecek bin 500 yataklı iki otel yapmayı planlayan Arap iÅŸ adamı bölgedeki en büyük Termal Tesis'in sahibi olan RÄ°DOS Termal Tesisleri'nin sahibi Kasım EkÅŸi ile bir araya geldi.

EkÅŸi yaklaşık 100 milyon dolarlık bir yatırım düÅŸünüldüÄŸünü belirterek “Bu yatırımın Karadeniz turizmine büyük katkı saÄŸlayacak. BaÅŸka yatırımcılarında bu bölgeye akın etmesine neden olacak. BaÅŸbakanımızın 13 Mayıs’ta temelini atacağı Ovit Dağı Tüneli ÅŸimdiden yatırımcıların bu bölgeye olan ilgisini arttırdı. Ä°nsanların artık alternatif tatilleri tercih etmesi sebebiyle Karadeniz Bölgesi yatırımcılar için karlı bir pazar haline gelecek ‘’ dedi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.