Sosyal Medya

GÜNÜN TARİHİ

Rize'nin Londra'daki Fahri Elçisi

Ünlü gazeteci Bilal Koçak, uzun yıllardır Londra'da yaşayan Rize'li Turizmci Mehmet Okumuş'u köşesinde yazdı.



Türkiye'nin tanınmış-deneyimli gazetecilerinden uluslararası ekonomi - finans dergisi 'Ekovitrin' Genel Yayın Yönetmeni Bilal Koçak, derginin Nisan sayısında yayımlanan editör köşesindeki yazısında Rizeli Mehmet Okumuş'un, Türkiye ve Rize için Avrupa'da yapmakta olduğu tanıtım ve lobi çalışmalarına geniş yer verdi.

Ekopazar, Ekostar, Paranın Yönü, Gurbet Yollarında...gibi pek çok ünlü televizyon programının da yapımcısı olan, TGRT, KANAL 6 televizyonlarının kurucularından, Türkiye Gazetesi ve İhlas Medya'nın üst düzey yöneticiliğini yapan Bilal Koçak, uzun yıllardır Londra'da yaşayan Rize'li Turizmci Mehmet Okumuş'dan büyük övgüyle söz etti.

 

İşte ünlü gazeteci Bilal Koçak'ın, Rize'li Mehmet Okumuş'u anlattığı köşe yazısı:

" RİZE'NİN LONDRA'DAKİ FAHRİ ELÇİSİ "

" Ekovitrin'in yazarlarından Mehmet Okumus Rizeli. Uzun yıllardan beri Londra'da yaşıyor. Profesyonel turizmci olan Mehmet Okumuş, "VizesizAvrupa Hareketi" adlı bir sivil toplum örgütünün de kurucusuve başkanlığını sürdürüyor. Mehmet Okumuş, yıllardan beri"Vize harcı" diyerek Türk insanın sırtından "Haraç"alan Avrupalı devletlere bir avuç arkadaşı ile birlikte bayrakaçtı. Vizenin kaldırılması için olağanüstü bir çaba gayretgösteriyor. Mehmet Okumuş, bu mücadelesinin yanı sıra Türkiye,nin ve Rize,nin turizm değerlerini dünyaya tanıtan birfahri elçi… Londra,da bu konuda üst düzeyde çok önemli lobive tanıtım faaliyetlerinde bulunuyor. Dünyanin en büyük turizmfuarlarına katılarak Rize,yi ve Karadeniz bölgesinin turizmdeğerlerini anlatıyor.

2010 Mart ayındaİngiltere Parlamentosu'na elinde Rize Çaykur çaylarıyla girip,resmi davetli olarak katıldığı bir davette dönemin İngilizBaşbakanı Gordon Brown , Dışişleri Bakanı David Miliband ,İngiliz Bakan ve Milletvekillerine Rize Çaykur çayı hediye ederek, Türk Çayının Avrupa ve Dünyada "TURKISH TEA"olarak marka olabileceği projesini başlattı.

Mehmet Okumuş, sıksık memleketi Rize'yi ziyaret ediyor. Geçtiğimiz yıl Rize'yeziyaretinde Türk çayının ve Rize ve Karadeniz'in turizmdeğerlerinin dünyada marka yapılması projelerini Rizelihemşerileriyle paylaştı.

Kasım 2011 yılındadünyanın en büyük turizm fuarı olan Londra Dünya TurizmFuarında katıldığı bir konferansta dünyanın 86 değişikülkesinden gelen turizm bakanlarına ve dünya turizm devlerine, turoperatörlerine Rize ve Doğu Karadeniz Bölgesinin turizmdeğerlerini anlatarak Rize'ye turist getirmeleri ve yatırımyapmaları çağrısında bulundu.

Aynı konferanstadünyanın çeşitli ülkelerinin turizm bakanlarına Rize Çaykurçayı hediye edip Türk çayının özelliklerini anlattı, müthiş bir tanıtım yaptı.

"OKUMUŞ'A MADALYA VERİLMELİ "

Mehmet Okumuş;devletin, özellikle de Çaykur'un belki de milyonlarca dolarharcanarak yapılamayacak bu tanıtım çalışmalarını tek başına,kendi cebinden para harcayarak yapıyor. Mehmet Okumuş, ülkesi içinçalışıyor, memleketi Rize'nin Avrupa'daki gönüllü elçisi.Mehmet Okumuş bu çalışmalarında AB fonlarından, tanıtımfonlarından nemalanmıyor, vergi mükellefine yük olmuyor. Neyapıyor? Deyim yerindeyse parasını, zamanını ve hayatınımemleketi için harcıyor.

Türkiye ve Rize içinadeta tek kişilik bir ordu gibi çalışıyor. Doğru söylemekgerekirse böylesi bir kişiye şu dünyada az rastlanır. ÇaykurKurumu, Rize çayını Avrupa'da ens üst düzeyde tanıtan Mehmet Okumuş gibi gizli kahramanlara madalya vermeli…"

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.