Sosyal Medya

POLİTİKA

Türkiyede Anayasa yapmanın iklimi tam da bu zamandır

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, İstanbul İl Başkanlığında düzenlenen Türkiyenin en önemli siyasi sorununun yeni anayasa yapmak olduğuna inandıklarını belirtti.



''Türkiye'de yeni bir anayasa yapmanın iklimi tam da bu zamandır''

 
HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, İstanbul İl Başkanlığında düzenlenen ''İstanbul ve Çevre İl Teşkilatları Bölge Toplantısı''nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en önemli siyasi sorununun yeni anayasa yapmak olduğuna inandıklarını belirtti. Yeni anayasanın sadece bir fantezi ve eski anayasanın adı ''eski'' olduğu için değil, Türkiye'deki eski anayasanın neden olduğu siyasal sistemin Türkiye'yi taşıyamaması nedeniyle zorunlu olduğunu anlatan Kurtulmuş, ''Kürt ve Alevi meselesi, geniş dindar kitlelerin özgürlükleri, ülkedeki temel hak ve özgürlükler ve yeni bir Türkiye'nin inşa edilmesi gibi son derece zaruri bir süreci başlatmanın ilk adımı, yeni anayasayı ortaya koymaktır'' şeklinde konuştu.


Kurtulmuş, başından bu yana yeni anayasa ihtiyacına dikkat çekmelerine rağmen, Türkiye'de bunu yapmak için iktidara gelenlerin yeni anayasa yapmak için ortaya konulan her türlü adımı tıkadıklarını ifade ederek, yeni anayasa yapacak bir parlamentonun bu kadar çok kavga etmemesi ve her konudan yeni bir çatışma alanı çıkarmaması gerektiğini söyledi. ''Ne yazık ki 7-8 aylık bir parlamento olmasına rağmen bu parlamento, eski, yaşlı ve yorulmuş bir parlamentodur ve yeni bir anayasayı yapmaktan uzak görünüyor'' diyen Kurtulmuş, ''Kaldı ki böyle bir ortamda Sayın TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in 'Türkiye'de yeni anayasa yapmayı mümkün kılacak iklim yok' sözlerini son derece yadırgıyorum. Eğer Türkiye'de yeni anayasayı yapmayı sağlayacak iklim yoksa, bu iklimi değiştiren, bu iklimi bozan milletin kendisi değil, milletin seçerek parlamentoya gönderdiği siyasi partilerdir'' dedi.
 

Kurtulmuş, hiçbir partinin yeni anayasanın nasıl olması gerektiği konusunda bir görüşünün olmadığını savunarak, HAS Parti'nin bu parlamentonun açıldığı ilk günden bu yana, yeni bir anayasanın nasıl olması gerektiği konusunda yaptığı çalışmaları TBMM ile paylaştığını anlattı.   HAS Parti Genel Başkanı Kurtulmuş, şunları kaydetti: ''Türkiye'de yeni bir anayasa yapmanın iklimi tam da bu zamandır. Türkiye Cumhuriyeti'nin hiç bir döneminde şartlar, hiç bu kadar yeni bir anayasanın yapılmasına müsait olmamıştır. Milletin talebi dünden daha güçlenmiş bir şekilde devam etmektedir. Sorun, millet veya milletin yöneliminde değil, milletin oylarıyla parlamentoya seçilenlerin duyarsızlığı, kararsızlığı ve ürkekliğindedir. Halkın sadece oy mekanizması olduğu bir sistemi değil, halkın sistemin sahibi olduğu bir Türkiye inşa edelim.''


SURİYE'DEKİ OLAYLAR
Suriye'deki olaylara da değinen Numan Kurtulmuş, ülkedeki çözüm için bölge dışı ülkelerin devreye girmemesi ve bölge ülkelerinin kendi içerisinde bu sorunu çözmesi gerektiğini söyledi. Kurtulmuş, Suriye rejiminin yıkılabilmesi için ancak rejiminin arkasında duran güçlerin desteğini çekmesiyle mümkün olacağını belirterek, Rusya, İran, Çin ve bazı ülkelerin Esad rejimine verdiği desteği olduğu sürece, rejimin ortadan kalkmasının çok zor olduğunu kaydetti.  Bu sorunu başta Türkiye ve İran olmak üzere, bölge ülkelerinin kendi içerisindeki inisiyatiflerle çözmesi gerektiğini dile getiren Kurtulmuş, ''Bunu sürekli söylüyoruz. Ancak bugün gelinen noktada, Suriye'de şu an masum binlerce insan öldürülüyor. Bu kanın durdurulması lazım. Bu kanın durması için başta Türkiye olmak üzere bölge ülkelerinin bu işin içerisine elini koyması lazım. Suriye'de daha fazla kan toprağa düşüyor. Maalesef, korkarım ki bu kan sadece Suriye ile ilgili değil. Bu kan giderek bölgede bir çatışmanın da fitilini ateşliyor'' şeklinde konuştu. Kurtulmuş, Afganistan'da helikopterin düşmesi sonucu 12 Türk askerinin şehit olmasına da değinerek şunları söyledi: ''Türk askerin Afganistan'da ne işi var' dedikçe, maalesef 'Biz büyük bir ülkeyiz, Afganistan'a gitmemiz gerek' deniliyor. Atalarımız Sumatra Adası'na, Yemen'e, Zanzibar'a kadar gittiler. Budapeşte, Bingazi'ye kadar gittiler ama bir farkla. Atalarımız dünyanın dört bir tarafına giderken, NATO'nun arkasını toplamak için değil, o bölgedeki halka barış ve adaletin getirmek için gitti."

MEHMET BEKARO?LU:  "BİZ GELECE?İZ; İŞÇİLER ÇADIRLAR DA YANMAYACAK,
 
KARDEŞ KAVGASI SON BULACAK, ÜLKEYİ HALK YÖNETECEK!"
Halkın Sesi Partisi İstanbul İl Başkanı Mehmet Bekaroğlu ise yaptığı konuşmada, HAS Parti'nin ve Numan Kurtulmuş'un Türkiye'nin gerçek alternatifi olduğunu belirterek, "Halka, bu ülkenin problemlerini bizim çözeceğimizi söyleyeceğiz.  'Biz geleceğiz ve işçiler çadırların da yanmayacak, biz geleceğiz ve kardeş kavgası son bulacak. Biz geleceğiz ve bu ülkeyi halk yönetecek' diyeceğiz. Çalışacağız, çalışacağız. Öncelikle ilçe kongeleri güçlü yapalım, mahallelere girelim, bu problemleri dile getirelim. İstanbul?'aki insanların sıkıntılarına parmak basan biz olalım, biz görünelim. Elbette HAS Parti diyecekler, Numan Kurtulmş diyecekler.  Bu parti iktidarı isityor, bu parti Türkiye'yi yönetebilir.  Biz alternatifiz. Kimse bize 'al size iktidar' deyip almayacağız. Bu ülkenin problemlerini bizim çözeceğimizi söyleyeceğiz. Tarihi düzeltmeler yapacağız.  Bizden başka iktidar talep eden, isteyen kadro yok. Bunlar çalışma ve fedakarlık ile olacak. Biz bütün imkanlarımızla bu işe asılacağız" dedi.
Toplantıya, Genel Başkan Yardımcısı Erol Erdoğan, İstanbul İl Başkanı Mehmet Bekaroğlu, Genel Başkan Danışmanı Teoman Rıza Güneri, Sakarya İl Başkanı Osman İbrahimbaş ile Kocaeli İl Başkanı Erol Pekcan ve partililer katıldı.


 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.