Sosyal Medya

Sağlık

İşte stresten kurtulmanın yolu

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Kurumsal İletişim ve Üniversitelerarası İlişkiler Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Cengiz Üzün, strese karşı bol su içilmesi tavsiyesinde bulundu.



 
DEÜ Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu'nda üniversitenin idari personeline Kurumsal Ä°letiÅŸim ve Üniversitelerarası Ä°liÅŸkiler Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Cengiz Üzün tarafından "Balsamikli ÇileÄŸin GerginliÄŸi" baÅŸlıklı stres yönetimi eÄŸitimi verildi. Stresle baÅŸa çıkabilmenin birçok yöntemi olduÄŸunu anlatan Üzün, "Stresten kaçmak için bol su için" dedi. DoÄŸru nefes almanın öneminden de bahseden Yrd. Doç. Dr. Üzün, izleyiciler arasından seçtiÄŸi birkaç kiÅŸiye doÄŸru nefes alma egzersizleri yaptırdı.

Hayatımızda stresten kurtulmak için gülmenin çok önemli olduÄŸunu vurgulayan Üzün, kadınların erkeklerden daha uzun süre ve daha çok güldüÄŸünü anlattı. Üzün, kadınların erkeklere göre yüzde 126 daha fazla güldüÄŸünü belirterek, "Stresle baÅŸa çıkabilmek için günlük hayatta kolayca uygulanacak bazı yöntem bulunuyor. Spor yapmak, hareketli bir yaÅŸam biçimi sürdürmek ve bolca su içmek stres yönetiminde önemli faktörlerdir" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.