Sosyal Medya

BÖLGEHABER

Rize'li Uşağın Selamlarını Getirdim

Üsküdar Belediyesi ve Rize Dernekler Konfederasyonu (RİDEF) Rize'nin kurtuluşunun 94. yıl dönümü kapsamında bir etkinlik düzenledi.



Dursun Ali Yılmaz

Rize'nin kurtuluÅŸunun 94. yılı nedeniyle gerçekleÅŸen etkinliÄŸe katılan Avrupa BirliÄŸi Bakanı ve BaÅŸmüzakereci Sayın Egemen Bağış, "Türkiye'nin en popüler, en sevilen en baÅŸarılı Rize'li uÅŸağı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın selamlarını getirmekten büyük onur duyuyorum" diye konuÅŸtu.

Üsküdar Belediyesi ve Rize Dernekler Konfederasyonu (RÄ°DEF) Rize'nin kurtuluÅŸunun 94. yıl dönümü kapsamında bir etkinlik düzenledi. Burhan Felek Spor Salonu'da gerçekleÅŸen etkinliÄŸe Avrupa BirliÄŸi Bakanı ve BaÅŸmüzakereci Egemen Bağış da katıldı. Binlerce Rize'li çalan müzik eÅŸliÄŸinde horon tepti.

 

Bugün buraya sizin halinizi sormaya geldik" diyerek konuÅŸmasına baÅŸlayan Egemen Bağış, "Rizenin düÅŸman iÅŸgalinden kurtuluÅŸunun 94. yıldönümüde Türkiye'nin dört bir yanında ve yurt dışında muazzam etkinlikler yapılıyor. En son Aralık ayında maviyle yeÅŸilin buluÅŸtuÄŸu o güzel ÅŸehrinizdeydim. Türkiye'nin istiklal mücadelesine, demokratik ÅŸeffaf, öz güvenli bir ülke olma idealine ne kadar destek verdiklerine bizzat ÅŸahit oldum" dedi.

basliksiz-6.jpgRize'nin Belediye BaÅŸkanı ile birlikte Fransa CumhurbaÅŸkanı'na "Åžu Rizenin çayından içer balından yersen rahatlarsın Sayın Sarkozy" diyerek mesaj gönderdiklerini ifade eden Bağış "Son zamanda yaÅŸadığı bazı olaylardan bizim o tavsiyemizi yerine getirmediÄŸine kananat getirdik. Sayın Sarkozy'e buradan bir hatırlatmada bulunmak istiyorum. Rize'nin çayını Anzerin balını ihamal etme, rahatlatır, iyi gelir" ifadesini kullandı.

Rize'li BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan'a da övgü dolu sözler sarfeden Bağış, "Çok ÅŸükür Rize'nin adını tarihe yazdıran, Rize'nin haklı gururu, onuru Türkiye'nin medarı iftiharı bir BaÅŸbakan'ımız Recep Tayyip ErdoÄŸan'ımız var. Özellikle son rahatsızlığı döneminde dualarıyla onu yalnız bırakmayan bütün hemÅŸehrilerine teÅŸekkürünü özellikle sunmak isityorum. Sizin o içten dualarınızla Allah'ın izniyle Sayın BaÅŸbakanımız bizim başımızda bu ülkeyi daha da zenginleÅŸtirmeye kalkındırmaya devam edecek" diye konuÅŸtu. Bağış'a konuÅŸmasının ardından fahri hemÅŸehri plaketi sunuldu.

Bu Haberin Görüntü Videosu eklenecek

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.