Sosyal Medya

HemÅŸin BaÅŸtan Kuruluyor

Hemşin?de 50 dönüm arazi üzerinde yapılacak olan Hemşin Kentsel Dönüşüm Projesi için Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete?de yayımlandı.



Bakanlar Kurulu kararıyla ‘Kentsel DönüÅŸüm Alanı’ ilan edilen HemÅŸin’de çalışmalara hız verildi. Projeyle ilgili açıklamada bulunan Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, “Proje bölge için çok önemli. HemÅŸin sadece Rize’nin deÄŸil, DoÄŸu Karadeniz’in en önemli turizm merkezlerinden biri olacak” dedi.

HemÅŸin Belediye BaÅŸkanı Halim Bekar, kentsel dönüÅŸüm çalışmalarına Rize Milletvekillerinin destekleri ile aralıksız devam ettiklerini vurgulayarak, “Bu kararla birlikte kentsel dönüÅŸümün önündeki en önemli eÅŸik aşıldı” dedi.

Ä°ki etap halinde tamamlanması planlanan HemÅŸin Kentsel DönüÅŸüm Projesi’nin ilk etabında 30 dönüm arazi üzerinde 108 konut ve 45 dükkan yerel mimariye uygun ÅŸekilde inÅŸa edilecek.

En önemli aÅŸama geçildi

Seçim öncesinde sıkça dile getirilen HemÅŸin Kentsel DönüÅŸüm Projesi’nde en önemli aÅŸama geçildi ve HemÅŸin bakanlar kurulu kararıyla kentsel dönüÅŸüm alanı olarak belirlendi.

Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Rize milletvekili Hasan Karal HemÅŸin Kentsel DönüÅŸüm Projesi’nde en önemli aÅŸamanın geçildiÄŸini ve HemÅŸin’in DoÄŸu Karadeniz’in en özel turizm cazibe merkezi olacağını söyledi. HemÅŸin için uzun zamandan beri uÄŸraÅŸ verdiklerini belirten Karal, “Bu uÄŸraÅŸlarımız bir bir sonuç veriyor ve projelerimiz adım adım hayata geçiyor HemÅŸin projesi bölgenin en önemli projelerinden biri. Biz de bu önemli projeye en başından beri çok hassasiyetle yaklaşıyoruz. Ä°ki etap halinde tamamlamayı hedeflediÄŸimiz HemÅŸin projesinin ilk etabında 30 dönüm arazi üzerine 108 konut ile 45 dükkân inÅŸa edeceÄŸiz” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

HemÅŸin Belediye BaÅŸkanı Halim Bekar, kentsel dönüÅŸüm alanlarında kamuya ait arazilerin Bakanlar Kurulu kararı ile kamulaÅŸtığını belirterek, “Biz de yazışmalarımızı yaptık. Milletvekillerimizin de desteÄŸiyle bu projede bugün çok nemli bir eÅŸiÄŸi aÅŸmış bulunuyoruz. HemÅŸin’i bölgenin en nezih, en modern ilçesi yapmak için çabalıyoruz. Bu aÅŸamadan sonra proje daha da hızlanacak ve artık kısa zamanda yepyeni bir HemÅŸin kurulacak” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.