Sosyal Medya

EKONOMÄ°

Dünyanın en büyük bal ormanı Hemşin'e Kuruluyor

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, dünyanın en büyük bal ormanının Hemşin'de kurulacağını söyledi.



AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, dünyanın en büyük bal ormanının Hemşin'de kurulacağını söyledi.

Karal, Kaçkar televizyonunda katıldığı canlı yayında açıkladı.Bal Ormanı HemÅŸin'e kurulucak.HemÅŸin Belediyesine gerekli baÅŸvuruları yapması için çalışmları baÅŸlattık.Bu bal Ormanını HemÅŸin ilçesinde hayata geçireceÄŸiz "ÅŸekilde açıklamada bulundu.

         GeçtiÄŸimiz hafta içinde gaztelere ve kamuoyuna açıklamalarda bulunarak ses getiren haberlerin Rize gündemine Bomba gibi düşmüştü Karal geçtiÄŸimiz hafta içinde Gaztelerede yansıyan açıklaması şöyle idi.

            Rize Milletvekili Hasan KARAL açıklamasında şöyle demiÅŸti."Rize'de tarımın güçlendirilmesi, yeni istihdam imkanı saÄŸlanması için milyonlarca lira ek gelir kaynağı olarak görülen bu projenin önemine dikkat çekti. Dünyanın en büyük bal ormanını Rize'de kurmayı planladıklarını söyleyen Karal, "100 ile 400 dönüm içerisinde, yerleÅŸim bulunmayan ve organik üretimini engelleyecek olumsuzluklar taşımayan bir alan çembere alınarak kontrollü giriÅŸ çıkış saÄŸlanacak. Åžu an Rize'de 2 bin civarında sertifikalı arıcımız var. Bu arıcılarımıza saÄŸlanacak destekler ile bu alan içerisinde bal üretimi yapmalarına imkan tanınacak. Bölgeye yakın bir noktada oluÅŸturulacak laboratuvarda her türlü bal tahlilleri yapılarak, olumlu tahlil raporu alan ballar iç piyasaya ve dış piyasaya pazarlanacak." dedi.

Projeyle hakkında Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile görüşerek gerekli çalışmaları başlattıklarını aktaran Milletvekili Hasan Karal, açıklamasına şöyle devam etti: "Şu an uygun yer bakılıyor. Bulunacak yerin organik üretime elverişli olması kadar flora zenginliği de önemli. Bu yönde bir eksiklik olursa flora genişletme çalışmaları yapılacak."

Karal, dünyanın en kaliteli ballarının Rize'de üretildiğini, ancak markalaşma ve pazarlamada eksikliklerden dolayı hak ettiği değeri bulamadığını dile getirdi. Hasan Karal, "Rize balı farklı bölgelerde üretilen ballarla kıyaslanamayacak kadar kalitelidir. Ancak bazı eksikliklerden dolayı balımızı dünyaya tanıtamadık. Bu proje ile Rize balını dünyaya tanıtacağız. Belki de sertifikalı bal üreticisi sayımızı 5 binlere yükselteceğiz. Bu projenin dünyada başka bir benzeri yok. Hayata geçmesi ile Rize'ye milyonlarca lira girdi sağlanacaktır." sözlerini kaydetti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.