Sosyal Medya

SPOR

Trabzonsporlular Hem yürüdü,Hem konuştu

İstanbul Fenerasyona Yürüdü, TFF binası önüne siyah çelenk bıraktı.



Trabzonsporlular İstanbulda Fenerasyona yürüdü. Valilik ve Emniyet yüzbinlerin kolaylıkla gelebileceği Taksim toplantısını Terör gerekçesi ile yasakladı.

Trabzonsporlular Ä°stanbulda Fenerasyona yürüdü. Valilik ve Emniyet yüzbinlerin kolaylıkla gelebileceÄŸi Taksim toplantısını Terör gerekçesi ile yasakladı. 

TAKSÄ°M TRABZONA YASAKLANDI

Bütün engellemelere raÄŸmen binlerce taraftar TFF önünde Fenerasyonu protesto etti, 

Kara Kışa, Taksimden Dağ başına Rağmen Trabzonsporlular takımlarına destek, Fenerasyonu protesto için binlerce taraftar TFF'ye yürüdü.


"Sporda Adalet için Yürüyedur" sloganı ile sosyal paylaşım siteleri ve yerel haber siteleri üzerinden duyuru yapan Trabzonlu gençlerin bu organizasyonuna katılımın çok büyük olacağını tespit eden TFF, Emniyet ve Valilik Ülkenin son hassas gündemini bahane ederek Trabzonsporluların bu basın açıklamasının yerinin İstiklal caddesinden Ayazağaya alınarak katılımın minimuma inmesini sağlamak için İstanbul'daki Trabzonlularla istişare toplantısı yapıldı.

Toplantıda Trabzonlu gençlerin çağrısını yaptığı etkinliğin kontrol altına alınmasını istendi. Bu kontrol görevi Kuzeyyıldızı Trabzonsporlular derneği yönetimine verildi, Başkan Ali Uzunay kendi yönetimi ve Trabzon STK'ları gençliğini organize ederek yürüyüşün yerini Ayazağaya alırken, organizenin sahipliğinide üstlenmiş oldu.

TFF ÖNÃœNE GÄ°DÄ°Åž YOLLARI 

Ayazağa sırtlarında Toplu ulaşım araçlarının çok yetersiz olduğu bir dağbaşında bununan Türkiye futbol federasyonuna ulaşmak hiçte kolay değildi. Tatil günü olması, Toplu ulaşım araçlarına çok uzak bir yerde olması nedeniyle genç sporseverlerin kolay ulaşamadığı İstinye sırtlarındaki TFF genel merkezine yinede binlerce Trabzonlu akın ederek "Düşürün,... Şike yapanı düşürün ...." diye yürüdü.


TFF önünde Fenerasyon aleyhine konuÅŸmaların yapıldığı protesto gösterisine Trabzon ve Trabzponspor camiasından ulaşım imkanı bulanlar  katıldı. TFF AyazaÄŸa binasına toplu ulaşım imkanı çok kısıtlıydı.

TFF ÖNÜNE SİYAH ÇELENK BIRAKILDI

Kuzeyyıldızı Trabzonsporlular derneği Başkanı Ali Uzunay ve Kızılay eski Başkanı Tekin Küçükali, TFF binası önüne, üzerinde ?Temiz lig istiyoruz? yazılı bir siyah çelenk bıraktı. Ali Uzunay, yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:


Ali Uzunay, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Trabzonsporluların temiz lig, hak ve adalet için yürüdüğünü vurgulayarak, ''Defalarca hakkı gasp edilmiş, hayat alanı daraltılmış ve buna rağmen bir gün olsun başını öne eğmemiş, onurlu, azimli ve inatçı bir camianın temsilcileriyiz. Futbolun sadece ve sadece sonucu sahada belirlenen bir oyun olmasını istiyoruz'' dedi.


?Futbolun sadece ve sadece sonucu sahada belirlenen bir oyun olmasını istiyoruz. 

Ortayla çıkan çıplak gerçekler göstermektedir ki, Türk futbolu hiç bu kadar kirletilmemiÅŸti. 

58.madde, Türk futbolunun namusudur ve değiştirilemez.

Åžikecilerle iÅŸbirliÄŸi yapamazsınız, yapmamalısınız. 

Gerçek ahlaksızları duymazlıktan geldiniz. Ekranlarda aÄŸlayan ve yalanlarıyla sizleri itham edenlerin önünde diz çöktünüz. 

Bütün karar alıcılar iyi bilmelidir ki, oynanan her türlü haksız oyunu bozmaya gücümüz vardır ve bu gücü adalet yerin buluncaya kadar kullanacağız.?


Türk futbolunu iyileştirme, temizleme ve fair-play ruhu ile donatma sorumluluğu taşıyan kurumların, bazı camiaların hizmetine girmiş olmasını kabullenemiyor, elimizde bu kadar belge ve kanıt varken kaybedilen zamana da tahammül edemiyoruz'' ifadelerini kullanan Uzunay, ''Bu federasyon binasında yaşayan, hayatını bizlerin futbol sevgisi üzerinde sürdürenlerin, futbola, hayata ve futbol camiasına bakış açılarını, ahlak seviyelerini okudukça, gördükçe, önce üzülüyor, sonra sinirleniyoruz.


Türk futbolu hiç bu kadar kirletilmemişti. Logosu üzerinde Türk bayrağı bulunan bir kuruma karşı durmak, önünde ona meydan okumak bize zor geliyor. Ama bize bu gücü ve hakkı veren, eli kirli, ruhu ve vicdanı bulunmayan, baktığı her şeyi para görenleri buradan temizleme hevesidir''


 

''58. madde, Türk futbolunun namusudur ve deÄŸiÅŸtirilemez. Spor kulüpleri, özellikle de Anadolu'daki spor kulüplerinin yönetici ve baÅŸkanları ÅŸunu çok iyi bilmelidirler ki, kulüplerinizin sahipleri Türk futbolseverleridir. 58. maddenin deÄŸiÅŸimine onay veremezsiniz. Åžikecilerle iÅŸbirliÄŸi yapamazsınız, yapmamalısınız'' 


''Her maç kendisine küfür edenlere tek kelime cevap vermeyen Trabzonspor taraftarını cezalandırdınız. Gerçek ahlaksızları  duymazlıktan geldiniz. Ekranlarda aÄŸlayan ve yalanlarıyla sizleri itham edenlerin önünde diz çöktünüz. Hakkını arayan Trabzonspor Kulübü BaÅŸkanı Sadri Åžener'e de her Allah'ın günü ceza vermek hevesindesiniz. Bütün karar alıcılar iyi bilmelidir ki, oynanan her türlü haksız oyunu bozmaya gücümüz vardır ve bu gücü adalet yerin buluncaya kadar kullanacağız'


Trabzonspor taraftarlarının TFF binası önüne yaptığı protesto gösterisine Galatasaraylılardan da destek geldi.

TFF önüne gelen yaklaşık 30 kişilik Galatasaray taraftar grubu, Trabzonspor taraftarlarına destek verdiler.


Trabzon dernekleri federasyonu kurucusu Kızılay  eski baÅŸkanı Tekin Küçükali, Yeni baÅŸkan Nurettin Turan ve yönetim kurulu üyeleri, Ä°stanbul Trabzonsporlular derneÄŸi baÅŸkanı Ali Uzunay, Makililer dernek e.baÅŸkanı Ä°dris Türk, Bahçelievler Trabzonlular dernek baÅŸkanı Ahmet HocaoÄŸlu ve Trabzonspor yönetim kurulu üyesi Ä°brahim HacıosmanoÄŸlu, Taka Gazatesi, Meltem Tv, Mavi Karadeniz Tv, Karadeniz Tv. Karadeniz radyoları, Bütün ulusal basın kuruluÅŸları protesto gösterisini yakından izlediler.


TFF ÖNÜNDE OLA?ANÜSTÜ GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

TFF'nin İstinye'deki binası önündeki protesto gösterisi sırasında, güvenlik güçleri geniş önlem aldı. Çevrede olası taşkınlıklara karşı tertibat alan polis, protestocu grubu TFF Binasına yaklaştırmadı.

Gayet demokratik geçen etkinlik sonucu katılımcılar sessizce dağıldılar.

Bu dağbaşında gördüğümüz ilgiye bakınca eğer gösteri Taksimde gerçekleşmiş olsaydı kesinlikle yüzbinlerin katılacağı dev bir organizasyon olacağından emin olduk.

Dileriz Valilik, Hükümet ileride demokratik hakkımızı kullanmak mecburiyetinde kalacağımız gösteriler için tekrar bu dağbaşlarını bize adres olarak göstermez.


Biz Trabzon'lular ve Trabzonsporlular demokatik hukuki tepkilerimizi ortaya koyarken Ä°limizi temsil eden STK'ları daha aktif oalrak önümüzde görmek istiyoruz.  

Bu etkinlik birdaha göstermiÅŸtirki Tranzonlu gençlerimiz Sivil toplum kuruluÅŸlarının önünde gitmektedir. Günümüzde sosyal medya ve Ä°nternet gerçeÄŸini hala sindirememiÅŸ bir hükümet ve sivil toplum örgüt anlayışı var. 

Yasaklarla ancak 3. Dünya ülkeleri arasına karışırız, özgürlükler vatandaÅŸa özgüven verirken, Vatanı  ve demokrasi için çok daha özveride bulunmasının imkanını arttırmaktadır.


BÖLÃœCÃœLERE  SA?LANAN HOÅžGÖRÃœ VATANSEVERLERE ÇOK GÖRÃœLMEMELÄ°

Gerek Taksim ve Åžehir merkezi protesto ve Basın açıklamaları ile dileyene imkan sunulurken Ä°stanbul'un en yoÄŸun nüfusunu oluÅŸturan  Trabzonsporlulara YASAKLANMASI Artık kabul edilmez hale gelmiÅŸtir.

Gerekirse sosyal paylaşım gurupları ve gönüllü STL'lar kurumlaşmalı Trabzon'u ve Trabzonluyu daha etkin temsil etmenin imkanları sağlanmalıdır. Bu organizasyon yapılırken hukuk çerçevesinden asla çıkılmadan demokratik haklar kimi kızdırırsa kızdırsın sonuna kadar kullanılmalıdır.

Trabzonlu gençler ORGANİZE olma zamanı gelmiş ve geçmektedir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.