Sosyal Medya

KÃœLTÃœR&SANAT

Festivalde Şiir Tadında Bir Gece

Rize'nin Çayeli İlçesinde düzenlenen Çay Festivali?nin 4. Gününde Türk Sanat Müziği rüzgarı esti.



Çayeli Åžeref Turizm Tesislerinde düzenlenen organizasyona Adalet Eski Bakanı ve BaÅŸbakanlık Danışmanı Fahri Kasırga, Çayeli Belediye BaÅŸkan Vekili Mustafa Baltacı, Ak Parti Çayeli Ä°lçe BaÅŸkanı Ali Kar, Çayeli Eminet Müdürü Ahmet Tatlıcı, Çay TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Yavuz Bakır, Ticaret Odası'ndan BaÅŸkanı Güngör Sarı Mecli BaÅŸkanı Vahit Yıldırım ve Yönetim Kurulu Ãœyesi Gökhan Suiçmez, Çayeli Şöförler Odası BaÅŸkanı Dinçer KaraoÄŸlu, Ä°kizdere  Belediye BaÅŸkanı Hasan KöseoÄŸlu, Emekli Müftü Ahmet Åžark, Çayeli Belediyesi Eski BaÅŸkanı Mustafa Kaşıkçı, Çayeli Muhtarlar Odası BaÅŸkanı M.Ali Åžark baÅŸta olmak çok sayıda muhtar ve Çayelili katıldı.
 

 

Gecenin bir başka anlamıda Çayeli'nin İstanbulda ve özellikle Üsküdar Bölgesinde ne kadar önemli bir ilçe olduğunu büyük bir Anadolu ili gibi değer gördüğü tescilenmiş oldu. Çünkü gecede Üsküdarı Yerel anlamda yönetenler Belediye Başkanı Mustafa Kara Başkan Yardmcısı Hasan Ekmen Belediye Meclis Üyesi Şerif Özgür ve siyasi anlamda Üsküdarda söz sahibi olan Ak Parti İlçe Başkanı Sinan Aktaş Ayrıca Kadıköy Belediyesinde Meclis Üyesi olarak görev yapan Orhan Kahya'yı görmek mümkündü.Ayrıca Çaydef'e bağlı Dernek Yönetim Kurulu başkanları ve Yönetcileride gecede hazır bulundular.

 

 

Yemek ikramıyla baÅŸlayan programda ilk sahne alan Sanatçı Gaye Aksu oldu.  Aksu seslendirdiÄŸi birbirinden güzel Türk Sanat MüziÄŸi eserleriyle salondakilerden büyük beÄŸeni ve alkış aldı. Gecenin en büyük süprizi ise sözlerini Yılmaz Hüsrev'in yazdığı varmısın benimle yeni bir aÅŸka adlı ÅŸarkıyı Gaye Aksu ile beraber söylemesi oldu. 

 

Gaye Aksu'nun sunduğu canlı performansın sonunda konuşmalar, plaket ve çiçek takdimlerini geçildi. Kendini bir Çayelili olarak taraif eden Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara yaptığı nükteli konuşmasında Üsküdarı Çayeli'lerin kurduğunu Çayeli ile üsküdar'ın birbirine çok benzediği Kuspa tepesinden bakarken Üsküdar'da sadabat bakıyormuş gibi olduğunu, Çayeli'nde Şairler Deresi Üsüdarda ise Bülbül deresinin olduğunu belirtti.


Eski Adalet Bakanı Fahri Kasırgada yaptığı konuÅŸmada Yılmaz Hüsrev'in Çayeli için bir kazanç olduÄŸunu o kendini Çayeline adayan bir isim onun dostu, arkadaşı vede kardeÅŸi olmakta onur duyduÄŸunu belirtti. KonuÅŸmasının devamında ise varlığıyla geceye renk katan solist Gaye Aksu'ya övgüler yaÄŸdıran Kasırga Gayem Hanımı Çaydef'in yaptığı bir çok kültürel faaliyette görmek mümkün kendisi artık Çayeli'nin bir kızı olmuÅŸtur. Dilerimki gün gelir Çayeli'nin gelini olur. sözleri salonda beÄŸeniyle karşılandı. 

 

 

Programın son kısmında sahne alan udi bestekar Hüsnü Ãœstün; kendi çaldığı ud eÅŸliÄŸinde seslendirdiÄŸi Türk Sanat MüziÄŸi ÅŸarkılarıyla dinleyenlere unutulmaz bir gece yaÅŸattı. 

 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.