Sosyal Medya

POLİTİKA

35. maddeyi neden değiştirmediniz?

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, "10 senedir iktidardasınız, ey CHP siz de 9 senedir ana muhalefettesiniz; şimdiye kadar 35. maddeyi neden değiştirmediniz?" dedi.



HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, HAS Parti Aydın İl Teşkilatı tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Kurtulmuş`un yanı sıra iftara Genel Başkan Yardımcısı Teoman Rıza Güneri, Kurucular Kurulu üyesi Ömer Özmen, Aydın İl Başkanı Ahmet Kürşat Uğur, Muğla İl Başkanı Celal Mavioğlu, Denizli İl Başkanı Taner Ezgi, İzmir İl Başkanı Hüseyin Alkan, yönetim kurulu üyeleri ve partiler katıldı.


Türkiye`nin geçmiştekilerden çok farklı bir seçimi geride bıraktığına işaret eden Numan Kurtulmuş, kampanya süresince gerçekleştirdikleri tüm ziyaretlerde kimsenin kendilerine `Doğru söylemiyorsunuz` şeklinde bir tepki göstermediğinin altını çizdi. Herkesin söylediklerini doğru bulduğunu belirten Kurtulmuş, "Kampanya sürecinde hep `Söyledikleriniz doğrudur. Bu söylediğiniz şeyler Türkiye`nin kurtuluşu için doğru reçetedir. Ancak bir dahaki sefere` dediler.

 

Seçimde Türkiye`nin her yerinde doğusunda batısında, kuzeyinde güneyinde her türlü iyi görüşlerle karşılaştık, milletimiz bizi bağrına bastı. Ama seçim sonuçlarında HAS Parti`ye oy vermeyi tehir etti. Şimdi bu süreçten sonra derlenip toparlanıp bu tehir eden kardeşlerimizi de HAS Parti`nin bayrağı altında çalışmalara katacak, sesimize ses verecek, kulak verecek hale getirmekte hepimizin vazifesidir, boynumuzun borcudur" diye konuştu.



Seçim sonrasında Türkiye`nin yeni bir Anayasaya ihtiyaç duyduğunun açıkça ortaya çıktığını savunan Kurtulmuş, "Açıkça söylüyorum; 2002`de yüzde 35, 2007`de yüzde 47 ve 2011`de yüzde 50 oy alarak Türkiye`de siyasi bir rekor kıran bu hükümet yeni, güçlü, kapsamlı bir Anayasa yapma çalışmasından geri duramaz. Bu millet yüzde 50 oy verirken; sadece bir takım rötuşlar yaparak Anayasada iyileştirmeler yapılsın şeklinde bir değişiklik istemiyor. Türkiye A`dan Z`ye siyasal sistemi değiştirecek ve Türkiye`de tam manasıyla demokrasiyi kuracak yeni bir Anayasal reform istiyor" ifadelerini kullandı.




"35. MADDEYİ DE?İŞTİRİN"



HAS Parti olarak sivil-asker ilişkilerinin sadece seremonilerde kimin önde kimin arkada oturduğu meselesinden ibaret olmadığını söylediklerini öne süren Kurtulmuş, "Türkiye`de sivil-asker ilişkilerinin düzelmesi ve sistemin demokratikleşmesi yani sivilleşmesinin adımlarını yıllardır söylüyoruz. Türkiye`de ihtilal yapmak için askerin eline güç veren Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Yasası`nın 35. maddesinin değişmesi gerektiğini en az 4 yıldır söylüyoruz.

 

Şimdi çok şükür ana muhalefet partisi de bunu dile getirmeye başladı. İktidar ordasınız, ana muhalefet ordasınız. Parlamento açılır açılmaz bunu gerçekleştirin, İç Hizmet Yasası`nın 35. maddesini değiştirin. 10 senedir iktidardasınız niçin 35. maddeyi değiştirmediniz? Ey CHP sizde 9 senedir ana muhalefettesiniz şimdi mi aklınıza geldi 35. maddenin değiştirilmesi? HAS Parti bütün bunların takipçisi olacaktır. Sizin adınıza, miller adına takipçisi olacaktır" diye konuştu.



"TÜRK DEMOKRASİSİNİN 30 YIL ÖNÜNDEYİZ"



Siyasi görüşünün merkezini insan olarak koymayan hiçbir partinin sözünün bir kıymeti olamayacağını savunan Kurtulmuş, "Bu ülkede eğer siyasal sistemin merkezine insanı konuyorsanız, bunun içinde tek tek her birinizin gerçekten sistemin sahibi olduğu, 72 milyon vatandaşın hepsinin ortağı olduğu bir Türkiye`yi kurmak zorundayız. HAS Parti sözleriyle, görüşleriyle, programlarıyla ve projeleriyle bunu dile getirmiştir, dile getirmeye devam edecektir. Bu seçim kampanyasında Türkiye`nin bugünkü demokratik seviyesinin 20-30 yıl önünde sözler söyledik. Olsun, Türkiye`nin demokratikleşmesinin, özgürleşmesinin öncülüğünü yapmaya bu anlamda devam edeceğiz" şeklinde konuştu.




"SOMALİ`DEN SONRA SIRA Dİ?ERLERİNE GELECEK"



Somali`de yaşanan açlık felaketine değinen Kurtulmuş, Somali ve diğer Afrika ülkelerinde insanların açlıktan öldüğüne işaret etti. Türkiye`nin oradaki insanlara yardım etmekle yükümlü olduğunu kaydeden Kurtulmuş, konuşmasını şöyle tamamladı: "Ama esas bizim milletimiz ve medeniyetimizin üzerine düşen bir azgın boğa gibi, bir azgın fil gibi zücaciyeci dükkânına girmiş olan bu Batılıların kırıp döktüklerini tamir ederek, kırılmayan kavanozları raflara dizmek değildir. Biz bunların bozduğu dünyayı tamir etmek için değil bu azgın fili, bu azgın boğayı zücaciye dükkânından çıkarmak için siyaset yapıyoruz. 4 yıl öncede Somali`de kuraklık vardı. 40 yıldır neden Somali`de ve diğer ülkelerde kimse ölmüyordu?

 

Ne oldu da dünyadaki 7 milyar insanın 500 milyonu vur patlasın çal oynasın devam ediyor, 3 milyar insan günde 2 doların altına bir geçimle geçiniyor. Ne oldu da Afrika`nın Asya`nın insanları açlıktan kırılıyor. Bu sorunun cevabını vermek zorundayız. Emperyalizm dünyanın sahibi biziz ve dünyayı istediğimiz gibi yönetiriz demeye başladı. Dünyayı istediğimiz gibi yönetiriz dediler, bütün kaynakları sömürdüler ve dünyayı bu hale getirdiler.

 

Çünkü; 3 asırdır dünyada hakim olan Batı uygarlığının temelinde, Batı uygarlığının lügatinde merhamet yoktur, dayanışma yoktur, bereket yoktur, sadaka yoktur, ihsan yoktur, vefa yoktur, dostluk yoktur arkadaşlık yoktur ve komşuluk yoktur. Bütün bunların olmadığı bir medeniyet sonuç olarak yoksulluk üretir, fakirlik üretir. Gücünü ele alan gücü olmayı tarumar eder, ezer yok eder. Elbette Somali`ye yardım etmeliyiz ama önümüzdeki günlerde aynı emperyalistlerin Pakistan ve Afganistan`ı da açlık başlamadan gerekli önlemler alınmalı, yeni bir medeniyet kurulmalıdır."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.