Sosyal Medya

Rize

Pehlivantaşı Yolunu İnceledi

Gümrüklerden Sorumlu Devlet Bakanı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, son günlerde artan bitki ve böcek kaçakçılığı ile ilgili inceleme başlattığını söyledi.



Gümrüklerden Sorumlu Devlet Bakanı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal ile Rize'ye gelerek devam etmekte olan projelerde incelemelerde bulundu.

Yazıcı ve Karal, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu ve Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ile birlikte Rize'nin Pehlivantaşı Mahallesi'nde bulunan AK Parti Rize İl Başkan Yardımcısı Nusret Karaca'nın evinde sabah kahvaltısı yaptı.

nusret-karaca.20110714142006..jpg

Yazıcı ve beraberindekiler daha sonra ihalesi yapılarak çalışmalara başlanılan Pehlivantaşı-Kalkandere Karayolu ve şantiyesinde incelemelerde bulundu.

Yazıcı burada yaptığı açıklamada, yolun en kısa sürede bitirileceğini belirterek Ovit Tüneli içinde çalışmaların hızlanacağını söyledi. Yazıcı, projelerin takipçisi olacaklarını da belirterek, "Projelerin yapılması ve o projelere kaynak tahsis edilmesi önemli. Ancak o projelerin takibi daha önemlidir. Zaten bunların takibi yapılıyor. Ancak bizlerde bu bölgeden seçilmiş milletvekilleri ve bakanlar olarak bunların takibini her iki ayda bir gerçekleştireceğiz" dedi.

BÖCEK VE BİTKİ KAÇAKÇILI?INA İNCELEME
Yazıcı, son günlerde bölgemizde sıklıkla rastlanılan böcek ve bitki kaçakçılığıile ilgili inceleme başlattıklarını belirterek, "Arkadaşlarıma talimat verdim. Bu konuda bir dosya hazırlıyorlar. Ankara'ya dönünce beni bilgilendirecekler. Şayet yasal bir boşluk varsa onla ilgili gerekli önlemleri alacağız. Ancak gümrükten her giren çıkan şeyin beyan edilmesi gerekmektedir. Yapılan beyan kapsamında yasaların izin verdiği ürünlerin girişçıkışı yapılabilir. Bunun dışında gümrüklerden her hangi bir şeyin geçirilmesi yasa kapsamında yasak olduğu için gümrük görevlilerimiz bunlarızapt ederler ve yasal süreci başlatırlar" dedi.

BÖCEK VE BİTKİLER FIRTINA VADİSİNDEN TOPLANIYOR
Bakan Yazıcı, Rize'nin Ardeşen ve Çamlıhemşin İlçeleri sınırlar içerisinde yer alan Fırtına Vadisi'nin endemik çeşitlilik açısından dünyanın en önemli noktalarından bir tanesi olduğunu hatırlatarak, "Kapıkule'de yakalanan böceklerin nereden toplanıldığınıhenüz tespit edemedik. Bölgemizde endemik çeşitlilik çok fazla. Fırtına Vadisi endemik çeşitlilik açısından dünyanın en önemli bölgesi. Dünyada bilinen bir yer olduğu için büyük ihtimalle bu bölgeden toplanmış olmaları muhtemeldir" dedi.

hastane.20110714152152..jpg

MÃœDÃœRDEN FIKRA KÄ°TAPLARINA GÄ°DECEK ANLATIM
Yazıcı ve beraberindekiler daha sonra bitme aşamasına gelen Rize Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulundu. Bakan Yazıcı, hastane bahçesinde yeşilin olmamasından şikayet ederek Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'dan bahçenin düzenlenmesini istedi. Bakan'ın "Neden bu bahçede yeşil yok" sorusuna Rize Milletvekili Hasan Karal, "Binanın camları yeşil yapılmış" şeklinde cevap vermesi herkesi güldürdü.

Yapımı biten hastane binasının tanıtımını Rize Sağlık İl Müdürü Mustafa Tepe yaptı. Tepe, hastaneyi gezdirirken yaşadıkları ilginç bir olayı Bakanla paylaştı. Tepe, "Yerde bir yaralanın yattığı ihbarı geldi. Ekipleri sevk ettik. Ancak yaralı bulamadılar. Sonra birisi ellerini kaldırıp ambulans çağırdı. Ambulans vatandaşın yanına gidince yaralı bir köpekle karşılaştı. Köpeği ambulansa alamadık. Ancak bir veterinerden yardım isteyerek tedavisinin yapılmasını sağladık" dedi.

Dinlediği hikaye karşısında kahkahalara boğulan Yazıcı, hikayenin bu yıl yazılacak fıkra kitaplarına konu olabileceğini söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.