Sosyal Medya

BÖLGEHABER

Ä°YÄ°DERE'DE KLÄ°MALI TABUT HÄ°ZMETÄ°

Bir buzdolabı üreticisine yaptırılan ve tasarımı tamamen İyidere Belediyesi?ne ait olan tabut yatay bir buzdolabını andırıyor.



Tabutun kafa kısmına yerleştirilen klima ünitesi tabutun içerisini istenilen ısıda tutuyor. Tabutun üst yüzeyinde bulunan pencere ile vatandaşlar ölen yakınlarını tabutun kapağını açmadan izleyebiliyor. İlginç tabutun maliyeti ise sadece 2 bin 500 TL.

Konuyla ilgili açıklama yapan İyidere Belediye Başkanı Ahmet Mete, ?Rize?de ilk klimalı cenaze aracını biz hizmete soktuk. İlçemizde bir de morgumuz bulunuyor. İlçemizde cenaze olduğunda ölen kişi eğer bir gün sonra gömülecekse aracın içerisinde bekletiliyordu. Vatandaşlarımızdan bu yönde şikayetler alıyorduk. Bu tabutu tasarlattık. Bize maliyeti 2 bin 500 TL oldu. Şimdi vatandaşlarımız ölülerini istedikleri kadar evlerinde bekletebiliyor. Bizim göreviz sadece canlılara hizmet etmek değil. Ölülere de hizmet etmek görevimiz? dedi.

Projenin mimarı olan İyidere Belediye Başkan Yardımcısı Muammer Mete ise vatandaşlardan gelen talepler üzerine bu tabutu tasarladığını belirterek, ?Bizim insanımız ölüsüne değer verir. Ölen yakınlarını araçta bekletmek insanımızı rahatsız ediyordu. Aklıma bir buzdolabı geldi. Daha sonra bu buzdolabı neden yatay olmasın diye düşündüm. Bir buzdolabı üreticisi ile görüştüm. Bunu yapabileceğini söyledi. Tabutun üst tarafındaki pencereden isteyen vatandaşlarımız tabutun kapağını açmadan ölülerini görebiliyor. 45 derece sıcaklıkta bile ölen bir kişi bu tabutun içerisinde rahatlıkla bekletilebiliyor? diye konuştu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.