Sosyal Medya

POLİTİKA

Çok sevdiği futbolu sakalı yüzünden bıraktı

Rize Spor Tarihi kitabının yazarı Fatih Sultan Kar, Başbakan'ın gençlik yıllarında profesyonel olarak futbol oynadığı döneme ait bazı fotoğraflarını ortaya çıkardı.



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın futbol oynadığı günlerde çekilen yeni fotoğrafları gün ışığına çıktı. Başbakan Erdoğan'a bu fotoğrafları gösteren Fatih Sultan Kar, çıkaracağı yeni kitapta bunları yayımlayacağını söyledi.


Halen İETT'de görev yapan ve memleketi Rize ile ilgili bazı kitapları bulunan Fatih Sultan Kar, Filiz Acar'la birlikte İETT'nin 140'ıncı yılı anısına, 'Onların da yolu İETT'den geçti' kitabını hazırlıyor. Fatih Sultan Kar, bununla ilgili detaylı çalışma yaparken, Başbakan Erdoğan'ın İETT dönemine ait bugüne kadar bilinmeyen fotoğraflara ulaştı.


İstanbul'da bir süre önce düzenlenen Çaykur Rizespor gecesinde Başbakan Erdoğan'a, 'Rize Spor Tarihi' kitabını ve yeni yayımlayacağı kitaba alacağı fotoğrafları gösteren Fatih Sultan Kar, "Başbakan futbolculuk dönemine ait fotoğrafları görünce duygulandı, tarih yolculuğuna çıktı. Yeni kitabı heyecanla beklediğini söyledi" dedi.



Fatih Sultan Kar, Erokspor ve Camialtı futbol takımlarında santrafor olarak forma giyen Erdoğan'ın, 1974- 1975 sezonunda İETT'ye transfer olduğunu söyledi. Yayımlayacağı yeni kitapta Başbakan'ın futbolculuk dönemini anlatacaklarını belirterek, "1970 yılında gol kralı olduğu Erokspor ve 1980 yılında İETT Spor Kulübü'ne kadar uzanan 10 yıllık futbolculuk yaşamından ilginç kareler bu kitapta yer alacak" dedi.


BABASINI ANTRENÖRÜ İKNA ETTİ


Dönemin tanıklarıyla da görüşen Fatih Sultan Kar, 1974 - 75 sezonunda İETT Spor Kulübü'ne transfer olan Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü fiziği ve uzun boyu sayesinde takımın en göze batan ve en başarılı futbolcuları arasında yer aldığını belirterek, "Bu transfere karşı çıkan baba Ahmet Erdoğan'ı İETT Teknik Direktörü Mehmet Ali Gürses ikna etmek için çok uğraştı. Gürses'in, 'İETT'de hem futbol oynayacak hem çalışacak. Okulunu da ihmal etmeyecek' sözünü vermesi üzerine baba Ahmet Erdoğan ikna oldu. Erokspor ve Camialtı takımlarında santrafor olarak forma giyen Erdoğan İETT'de ilk iki yıl santrafor olarak oynadı, daha sonra libero mevkine geçti" dedi.


FUTBOLCU ARKADAŞLARINI NİŞAN TÖRENİNE DE ÇA?IRDI


Ortaya çıkan fotoğraflarda Tayyip Erdoğan'ın o dönemde İETT'deki takım arkadaşlarıyla sıkı dostluğu da göze çarptı. Erdoğan'ın, 1977 yılında tanıştığı ve 1978'de evlendiği Emine Gülbaran (Erdoğan) ile nişan törenine çağırdığı futbolcu arkadaşlarıyla çektirdiği fotoğraf da kitapta yer alacak kareler arasında bulunuyor. Fenerbahçe taraftarı olarak bilinen Tayyip Erdoğan'ın sarı - kırmızılı İETT forması ile çektirdiği fotoğraflar da ilginç bir detay olarak dikkat çekiyor.


ALBAY "SAKALINI KES" DEDİ, ÇOK SEVDİ?İ FUTBOLDAN KOPTU


Araştırmacı - Yazar Fatih Sultan Kar, 1980 darbesinin Tayyip Erdoğan'ın futbol hayatının da sonunu getirdiğini ifade ederek, "Araştırmalarımda ulaştığım bilgilere göre, 1980 darbesinin ardından İETT'nin başına bir albay atanıyor. İETT'de çalışan ve aynı zamanda takımda futbol oynayan Recep Tayyip Erdoğan ise bu sırada sakallı. Albay, 'ya sakalını kesirsin ya da takımdan ve kurumdan gidersin' ifadesini kullanıyor. Bunun üzerine Tayyip Erdoğan bu dayatmaya boyun eğmemek için takımdan ve kurumdan ayrıldı. İstifa dilekçesine ise, 'Özel bir şirkette iş bulduğum için ayrılıyorum' yazdı" dedi. 1980 yılındaki İETT takım kadrosunun fotoğrafında, futbolculuk hayatını bitirmesine, hem de İETT'den ayrılmasına neden olan sakallı haliyle Başbakan Erdoğan göze çarpıyor.


DUYGULANDI!


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde İstanbul Sheraton Oteli'nde düzenlenen Çaykur Rizespor gecesinde Rize Spor Tarihi isimli kitabı inceledi ve Fatih Sultan Kar'dan kitapla ilgili bilgi aldı. Kitapta bulunan futbolculuk günlerine ait fotoğrafları görünce duygulanan Erdoğan, adeta tarih yolculuğuna çıktığını söyleyerek yeni kitabı da heyecanla beklediğini vurguladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.