Sosyal Medya

POLİTİKA

Adnan Kahveci anıldı

Geçirdiği trafik kazasında eşi ve kızıyla hayatını kaybeden eski Devlet ve Maliye bakanlarından Adnan Kahveci, ölümünün 17. yılında Kartal Yakacık'taki mezarı başında anıldı.



İstanbul- İstanbul Köprübaşı Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen anma töreninde konuşan Dernek Başkan Yardımcısı Göksal Purtoğlu, Adnan Kahveci'nin ölümünün 18. yılında acısını hala hissettiklerini dile getirdi.

Siyasetçi olmanın çok kolay, ancak siyasetçi kalmanın çok zor olduğunu ifade eden Purtoğlu, ''Bugün Meclisi boks arenasına çevirenler, Kahveci'nin siyasi yaşamını ve siyasetten sonra kendisine verilen değeri iyi irdelesinler. Kahveci, hala milyonları arkasında taşıyabiliyor'' dedi.

Katılımcılar, anma töreninde daha sonra, üzerinde ''Unutmadık unutmayacağız'' yazılı pankart ile Türk bayrağını Kahveci'nin mezarı başına astılar.

Kahveci'nin ruhuna duaların okunduğu törene, Adnan Kahveci'nin oğlu Cihan Kahveci, Beylikdüzü Kaymakamı Yusuf Odabaş, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin katıldılar.

Eski ANAP milletvekilleri Hayrettin Elmas ve İsmail Sancak ile yurttaşlar katıldı.


"Türk siyaset tarihinde önemli bir yer elde etmişti"

Anavatan Partisi kurucularından, eski İstanbul milletvekili, Devlet ve Maliye Bakanlarından Adnan Kahveci'nin, vefatının 18. yıldönümünde, Demokrat Parti örgütünde anıldı.

DP'den yapılan yazılı açıklamada, 5 Şubat 1993'de eşi ve iki çocuğuyla birlikte Bolu'nun Gerede İlçesi yakınlarında trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Adnan Kahveci'nin zekâsı ve ürettiği yeni fikirlerle Türk siyaset tarihinde önemli bir yer edindiği kaydedildi.

İstanbul'da kurulu derneklerin en üst düzeyde varlığı ile yokluğundan haberleri olmayan Dernekleri Federasyon'undan kimslerin olmaması,üstelik Federasyonun internet sayfasında geçmiş yıllarda çekilen nbir resim ile "unutmadık,unutmayacağız diye yayınladıkları ziyaret haberine karşılık Yakacıktaki düzenlenen anmaya federasyon yönetiminden kimsenin katılmaması şaşkınlık yarattı.

Aslında bu anma törenlerine Trabzon Dernekleri Federasyonundan hiç bir yöneticinin katılmaması son günlerde İstanbuldaki Trabzonlu Dernekleri bir araya toplama girişimlerini yürüten Federasyon'un kurucu Başkanı ve Dernekler birliği eski başkanı Tahsin USTA'nın katılacağı haberleri üzerine anma proğramına katılınması halinde karşılaşabilme endişesi ile katılmadığı konuşulanlar arasında yer aldı.Aslında bu tür proğramların bütünleştirici olaması gerekirken Trabzon gibi bir camianın birlikte hareket etmeleri gerekirken Adnan KAHVECİ'yi anma proğramınında etkili olmadığı gözlendi. 

---------------------------------------------------------------------------------------------

İki yıl Önceki Haberimiz ile ilgili

Adnan KAHVECİ Mezarı Başında anıldı

Adnan Kahveci ve Recep Yazıcıoğlu Kültür

Platformu her yıl tertiplenen ve bu yıl Trabzon Dernekleri

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.