Sosyal Medya

GÃœNCEL

PKK'lı iddialarına ailesinden tepki geldi

Yakalandığı amansız hastalığın kurbanı olan ve yaşamını yitiren Kazım Koyuncu'nun ailesi PKK iddialarına tepki gösterdi.



5 yıl önce hayatını kaybeden sanatçı Kazım Koyuncu'nun ağabeyi Hüseyin Koyuncu, "Terör örgütüne Kazım gibi bir insanı sempatizan olarak göstermeleri, ailemizi zedeleyen ve yaralayan bir şeydir. Kazım Koyuncu PKK sempatizanı değildir ve böyle bir şey asla olamaz" dedi.

Koyuncu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyarbakır'da görülen bir davanın sonucuyla ilgili olarak bugün bazı gazetelerde yer alan "Kazım Koyuncu'nun terör örgütü PKK sempatizanı olarak gösterildiği" yönündeki haberleri değerlendirdi.

Kardeşinin bir duruşu olduğunu ifade eden Koyuncu, "Devrimci bir duruşu, devrimci bir kişiliği vardı. Bunu zedelemek, ona olan sevgiyi azaltmak için yapılan oyunlardır. Kazım Koyuncu Karadenizlidir" dedi.

Kazım Koyuncu'nun Türkiye'nin her yerinde konserler verdiğini vurgulayan Koyuncu, "Konserlerinde halkla bütünleşti. Güneydoğu'da yaşayanlar da bizim insanlarımız. Halkla içe içe yaşadı. Koyuncu, bütün halkların kardeşiliğine inanırdı" diye konuştu.

Kazım Koyuncu'nun şiddeti ve savaşı hiçbir zaman desteklemediğini kaydeden Hüseyin Koyuncu, şunları söyledi: "Terör örgütüne Kazım gibi bir insanı sempatizan olarak göstermeleri ailemizi zedeleyen ve yaralayan bir şeydir. Ama herkes biliyor ki Kazım'ın ne olduğu ortada. Şunu açıkça belirtiyorum, Kazım Koyuncu PKK sempatizanı değildir ve böyle bir şey asla olamaz."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.