Sosyal Medya

KÃœLTÃœR&SANAT

Bu Gece Miraç Kandili

Bu gecenin, mukaddes bir yolculuğun ve manevi bir yükselişin ifadesi...



 

Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu, bu gecenin, mukaddes bir yolculuğun ve manevi bir yükselişin ifadesi olan ve pek çok ilahi lütuf ve ihsanla dolu Miraç Kandili olduğunu belirtti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, ``Miraç hadisesi, bizlere insanın, ilahi rızaya ulaştığında idraki zorlayan nice üst derecelere yükselebileceğini, dünyevi ortamdan sıyrılarak, mana aleminde yükselmenin, ilahi rahmet ve huzura erişmenin, ancak gönül ve ruh temizliğinden her şeyin sahibi olan Yüce Allah`a bağlılık ve boyun eğmeden geçeceğini hatırlatır`` dedi.

Bardakoğlu, Miraç Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında, 8 Temmuz Perşembe gününü cuma gününe bağlayan gecenin, mukaddes bir yolculuğun ve manevi bir yükselişin ifadesi olan ve pek çok ilahi lütuf ve ihsanla dolu Miraç Kandili olduğunu belirtti.

Hz. Muhammed`in insanlığı İslam`a davet sürecinin en zor yıllarında bir gece Mescid-i Aksa`ya, oradan da semaya yaptığı pek çok ilahi hikmet, sır ve bereketi içinde barındıran bu yolculuğun, Hz. Muhammed için zaman ve mekanın da sahibi Yüce Mevla`ya sonsuz kudretini müşahede etme ve onun desteğine mazhar olarak risalet görevinde manevi güç kazanma vesilesi olduğunu ifade eden Bardakoğlu, Müslümanlar için Allah`a ve Hz. Peygamber`e bağlılığı pekiştiren bir sınav olduğunu kaydetti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.