Sosyal Medya

GÃœNCEL

Rizeli Vali Göreve Başladı

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığına atanan Muammer Güler, görevini İstanbul'un yeni valisi Rizeli Hüseyin Avni Mutlu'ya devretti



Vali Mutlu, eğitim, sağlık, çevre, trafik ve sismik riskin azaltılması konularına öncelik vereceklerini söyledi.

İstanbul Valiliği'ndeki devir teslim öncesi Vali Muammer Güler, görevini devredeceği Hüseyin Avni Mutlu'yu kapıda karşıladı. Birlikte valilik makamına geçen Güler ve Mutlu, valilik anı defterini imzaladı. Ardından koltuğuna oturan Güler, "Görevi devrediyorum" diyerek masadan kalkarak, yerini Mutlu'ya bıraktı. Güler ve Mutlu daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Muammer Güler, İstanbul'a hayırlı olmasını diliyorum. Sayın Vali'nin benden aldığı bayrağı en ileriye götüreceği inancımı ifade etmek istiyorum. Çalışma arkadaşları ona her türlü katkıyı sağlayacaktır. İstanbul'dan gönül huzuruyla ayrıldığımı ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise Güler'e yeni görevinde başarılar dileyerek, "İstanbullular yaptığınız hizmetleri gönüllerinde yaşatacaklardır. Yanınızda Bağcılar'da çalışarak tecrübelerinden istifade ettik. Bugünde sizden bayrağı devralarak layık olmaya çalışacağız" dedi.

Çok onurlu bir görevi devraldığını kaydeden Mutlu, "Yüksek sorumluluk içerisinde yürüteceğimiz bir görev olacak. İstanbul'un temel sorunlarıyla görevimizi sürdüreceğiz. Eğitim, sağlık öncelikli olarak takip edeceğimiz konular. Bununla birlikte çevre, trafik ve sismik riskin azaltılması için devam eden çalışmaları sürdüreceğiz. İstanbul'un finans merkezi olması noktasında da çalışacağız. İstanbul'un derdinin bizim derdimiz olması noktasında olacağız. İstanbul sevdası içinde hizmete devam edeceğiz. Bunu yaparken adil olacağız. İstanbulluları kucaklayacağız" şeklinde konuştu.

Açıklamaların ardından Güler, valilik mührünü Mutlu'ya verdi.

99.jpg

Medyakaradenizcom Medyakaradeniz

Kartınızı Oluşturun

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.