Sosyal Medya

BÖLGEHABER

1.YA?LIDERE SULTANI HALÄ°L KÃœTÃœK VÄ°ZEYÄ° ALDI

Yıllar önce yoğun bir şekilde ABD'ye göç eden Yağlıdereli hemşehrilerimizin bu akınları durdurmak için ABD Hükümeti çareyi Yağlıdere doğumlulara ABD vizesi vermeyip ABD'ye girişleri engellemekle buldu. Ancak Yağlıdereli Hemşehrimiz Giresun Dernekler Birliği Başkanı Halil KÜTÜK büyük bir uyanıklılıkla vizeyi aldı.



Olayın detayları şöyle...

Giresun Dernekler BirliÄŸi BaÅŸkanı Halil KÃœTÃœK YaÄŸlıdereli deÄŸerli bir hemÅŸehrimiz. Kendini Feshane'de bu yıl 4.sü düzenlenen Giresun Günlerinde 1.ci YaÄŸlıdere Sultanı ilan etmiÅŸ ve feshanede temsili sultan olarak sahneye  çıkmıştı. Feshanede cübbesi ÅŸapkasıyla tam bir sultan görüntüsüne bürünen Kütük, bu görüntüleri ve resimleri kullanarak ABD Ä°stanbul KonsolosluÄŸuna ABD'ye Vize
müracatında bulunur.

Normalde Yağlıderelilere vize kesinlikle verilmezken Halil KÜTÜK'ün bu resimlerini ve haberlerini okuyan konsolosluk yetkileri Halil Bey'i gerçekte Yağlıdere Sultanı sanıp ABD'ye vermedikleri vizeyi bu vesileyle Halil Bey'e verirler. 14.05.2010 tarihinde başlayacak olan ABD ziyareti için Halil Bey vizeyi almış yolculuğa hazırlanmaktadır.

Ancak ABD yetkilileri işi sıkı tutup eşine vize vermemişler ki geri dönme ihtimali bulunsun diye. Bu sene 4.Giresun Günlerine katılan Kızılderelilerle buluşacak Halil Bey'e hayırlı yolculuklar diliyoruz.





Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.