Sosyal Medya

GÃœNCEL

Hangi Valiler Merkeze Alındı?

23 ile yeni vali atandı, 5 vali merkeze alındı. İstanbul Valisi Muammer Güler, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığına, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın Iğdır Valiliğine atandı. İstanbul'un yeni valisi Diyarbakır Valisi Avni Mutlu oldu.



23  ile yeni vali atandı, 5 vali merkeze alındı. Ä°stanbul Valisi Muammer Güler, Kamu Düzeni ve GüvenliÄŸi MüsteÅŸarlığına, Ä°stanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın IÄŸdır ValiliÄŸine atandı. Ä°stanbul'un yeni valisi Diyarbakır Valisi Avni Mutlu oldu.

Kararnameyle Ankara Valisi Kemal Önal, Iğdır Valisi Saffet Karahisarlı, Sakarya Valisi Hüseyin Atak, Yozgat Valisi Amir Çiçek ve Düzce Valisi Bülent Kılınç merkeze alındı.

Kararnameye göre, İstanbul Valiliğine Diyarbakır Valisi Avni Mutlu, Ankara Valiliğine Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Mersin Valiliğine Samsun Valisi Basri Güzeloğlu, Edirne Valiliğine Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, Bilecik Valiliğine Bolu Valisi İbrahim Akpınar, Samsun Valiliğine Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Bolu Valiliğine Burdur Valisi İbrahim Özçimen, Siirt Valiliğine Bilecik Valisi Musa Çolak, Diyarbakır Valiliğine Çorum Valisi Mustafa Toprak, Sakarya Valiliğine Edirne Valisi Mustafa Büyük, Muğla Valiliğine Karaman Valisi Fatih Şahin, Yozgat Valiliğine Siirt Valisi Necati Şentürk, Antalya Valiliğine Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, Çorum Valiliğine Karabük Valisi Nurullah Çakır, Ağrı Valiliğine Şırnak Valisi Ali Yerlikaya, Kocaeli Valiliğine Vali-Mahalli İdareler Genel Müdürü Ercan Topaca, Karaman Valiliğine Mülkiye Müfettişi Süleyman Kahraman, Düzce Valiliğine İller İdaresi Genel Müdürü Vasip Şahin, Karabük Valiliğine Üsküdar Kaymakamı İzzettin Küçük, Burdur Valiliğine Bakanlık Müşaviri Süleyman Tapsız, Şırnak Valiliğine Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Vahdettin Özkan atandı.

En İlginç atama Samsun ile Mersin arasında Valilerin değiş tokuş yapar gibi olması dikkat çekerken,Mersin Valisi Hüseyin AKSOY Rize'nin Hemşin İlçesinin Kurucu Kaymakamı olarak görevi sırasında Hemşinlilerin sevgisini kazanmıştı.

DEVLETİMİN BANA TEVECCÜHÜ
İstanbul Valisi Muammer Güler, bundan sonra bilgi, birikim ve tecrübesini yeni kurulan Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı görev alanına kaydıracağını bildirerek, ''Bu teşkilatın başına benim getirilmiş olmamı, devletimin bana bir teveccühü olarak değerlendiriyorum'' dedi.

Güler, Kamu Düzeni ve GüvenliÄŸi MüsteÅŸarlığına atanmasına iliÅŸkin  yaptığı açıklamada, Ä°stanbul'da görev yapmış olmaktan büyük bir onur duyduÄŸunu ifade ederek, ''Benim için, ailem için çok önemli bir onurdur, meslek yaÅŸantımda 7,5 yıla yakın bir süre. Son 50 yılın en uzun süreli görev yapan valilerinden birisi olmak benim için büyük bir onur'' dedi.

ÖNAL:EMEKLİLİ?İMİ İSTEYECE?İM
Merkeze alınan Eski Ankara Valisi Kemal Önal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''merkeze alındığını'' belirterek, bunun üzerine bugün itibariyle emekli dilekçisini vereceğini ve emekliliğini isteyeceğini bildirdi.

MUTLU: İSTANBULLUYA LAYIK OLMAYA ÇALIŞACA?IZ
İstanbul Valiliğine atanan Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, gazetecilerin İstanbul Valiliği görevine atanmasıyla ilgili soruları üzerine ''İstanbul'a ve İstanbulluya layık olmaya çalışacağız. Böyle bir kentte görev yapmak bir mülki amir için gerçekten büyük onurdur. Bu onurlu görevi layıkıyla yapabilmek, en büyük dileğimiz İstanbul ve İstanbulluların emrinde güzel şeyler yapabilmek için çaba sarf edeceğiz'' dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.