Sosyal Medya

ÇAYKUR ORGANİK ÇAY, GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Çaykur tarafından yüzde 100 organik olarak üretilen çaylar Hemşin Çayı, Zümrüt Yeşil Çay ve Siyah Rize Çayı, İzmir Fuarı'nın gözdesi oldu.



Türkiye'nin lider çay üreticilerinden birisi olan Çaykur'un 5 yıl önce baÅŸladığı organik çay üretimi çalışmaları bu yıl sonuç verdi. Uluslararası denetim ÅŸirketleri tarafından sertifika alan yüzde 100 organik çay, Ä°zmir Enternasyonal Fuarı'nda açılan 9. Organik Ürünler Fuarı'nda tüketicilerle buluÅŸtu.

Çaykur'un bundan 5 yıl önce organik çay üretmek için öncelikle toprak iyileÅŸtirme çalışmalarına baÅŸladığını kaydeden Çaykur Türkiye Bayiler BirliÄŸi Basın ve Halkla Ä°liÅŸkiler Müdürü Dündar Batık, Rize'de birçok arazinin kiralandığını ve bu süre içinde toprağın dinlendirilerek kimyasallardan arındırıldığını bildirdi.

29209

Ürünün yüzde 100 organik olabilmesi için üretimin hiçbir aÅŸamasında kimyasal maddenin kullanılmaması gerektiÄŸini kaydeden Batık ÅŸunları söyledi: "Çaykur 5 yıl önce Rize'de birçok arazi kiraladı ve toprağın kimyasallardan arınması için buralarda ekim yaptırmadı. 5 yılın ardından çiftçilerimiz ekim yapmaya baÅŸladı. Çayın yetiÅŸtirilmesinden paketlenmesine kadar üretimin hiçbir safhasında kimyasal madde kullanmıyoruz. DiÄŸer çay üretici ülkelerde yılın 12 ayı çay hasadı yapılırken bizim ürünlerimiz için ise sadece yılın 3 ayında hasat yapılıyor. Bu da bir ürünün doÄŸal, yani organik olduÄŸunu gösterir. Ayrıca yurt dışındaki çay üreticileri yılan, fare ve çiyan gibi hayvanlarla biyolojik olarak mücadele edemediÄŸi için bu hayvanları zehirleyerek yok ediyor ve toprak ile ürün zehirli ilaçlardan etkilenmiÅŸ oluyor."

Son olarak vatandaÅŸları korsan çaya karşı uyaran Batık, Çaykur ürünlerini emin oldukları yerlerden almalarını istedi. Çaykur tarafından yüzde 100 organik olarak üretilen çaylar HemÅŸin Çayı, Zümrüt YeÅŸil Çay ve Siyah Rize Çayı olarak piyasaya sürüldü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.