Sosyal Medya

BÖLGEHABER

ÇOCUKLARDAN BÜYÜKLERE DERS

23 Nisan Etkinlikleri münasebeti ile Of Folklor Derneği bir gece düzenledi.



Harun YILMAZ

Sahildeki Günbatımı Tesislerinde gerçekleşen gecede çocuk bayramı etkinliklerini çocuklar günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yaptı, şiirler okudu. Tiyatro oynadı, koro halinde şarkılar söyledi, folklor gösterimi yaptı. Anaokulu öğrencilerinin okuduğu şiirler, ilköğretim Okulu düzeyindeki öğrencilerin folklor gösterimi ve tiyatro gösterileri ve koro halinde söylenen türküler büyükler tarafından beğeni ile izlendi.


Okunan türküler yöresel türkülerden seçildi. Oynanan tiyatro oyununda televizyonda evlenme programlarına kurgu yapıldı. Oyun sonunda büyüklere hitap eden çocuklar. Bizi televizyon izlenim saatlerinde böyle programlar izlemek zorunda bırakmayın uyarısı yaptılar Oyunda çocuklar profesyonel oyuncuları aratmadı. Keyifle izlenen geceye Belediye başkanları Cumapazarı Ahmet Saral, Balaban Ömer Bektaş, Of Ticaret Odası Meclis başkanı Zühal Akyüzlü, Of eski belediye başkanı Semahat Sarıalioğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Of Folklor Derneği Başkanı Erdal Özçelik etkinliğe emeği geçenlere ve katılanlara teşekkür konuşması ardından sahnede sunum yapan, oyun oynayan, türkü okuyan çocukların hepsine Of Sanayi ve Ticaret Odası adına Meclis başkanı Zühal Akyüzlü birer hediye paketi verdi.
 
Gecenin finali "sev kardeşim" şarkısıyla çoşan çocuklar sahneyi dolup taşırdı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.