Sosyal Medya

SPOR

İNÖNÜ GOLE KAPANDI: 0-0

Turkcell Süper Lig'de 29. hafta maçında şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş ile Avrupa kupalarına katılmak isteyen Trabzonspor karşı karşıya geldi. İnönü Stadı'nda oynanan maçta gol sesi çıkmadı ve mücadele başladığı gibi 0-0 sona erdi.



Maç boyunca sayısız net gol pozisyonunu değerlendiremeyen iki takım birer puanla yetinmek zorunda kaldı. Zorlu karşılaşmada iki takımın kalecilerinin yaptığı kurtarışlar da maça damgasını vurdu.
Bu beraberliğin ardından şampiyonluk yarışında çok önemli iki puan kaybeden Beşiktaş, puanını 57'ye yükseltirken; Trabzonspor'da zorlu deplasmanda aldığı beraberlikle puanını 50 yaptı.
Karşılaşmada sarı kart gören Trabzonsporlu futbolculardan Giray Kaçar, Burak Yılmaz ve Serkan Balcı cezalı duruma düştüğü için önümüzdeki hafta Kasımpaşa maçında forma giyemeyecek.
Turkcell Süper Lig'de bir sonraki hafta Beşiktaş, Fenerbahçe deplasmanına konuk olurken; Trabzonspor evinde Kasımpaşa'yı ağırlayacak.



TORAMAN NET FIRSATI KAÇIRDI
Maçın ilk tehlikeli atağı ev sahibi Beşiktaş'tan geldi. Trabzonspor oyuna hızlı başlamasına rağmen ilk on dakikada gol pozisyonu üretemedi. Beşiktaş'ta ise 11. dakikada Yusuf'un aras pasında topla buluşan Bobo, sol kanattan ceza sahası içine pasını çıkardı. Kaleci Onur'dan seken topu savunmadan ileri çıkan İbrahim Toraman dışarı vurarak, takımı adına net fırsattan yararlanamayan isim oldu.
İlk yarının 15. dakikasında ise İbrahim Toraman'ın savunma arkasına attığı topu yakalayan Holosko, ceza sahası içine girdi ancak Slovak futbolcunun sol çaprazdan yaptığı vuruş, direğin dibinden auta çıktı.


SERKAN ÇİZGİDEN ÇIKARDI
Mücadelenin 20. dakikasında Beşiktaş'ın kazandığı korneri Uğur İnceman kullandı. Ön direkte İbrahim Toraman'dan seken topu Bobo kafayla tamamladı. Bobo'nun bu vuruşu ağlara gitmek üzereyken, Trabzonspor'da Serkan Balcı direk dibinden meşin yuvarlağı çıkartarak tehlikeyi uzaklaştırdı.


UMUT, RÜŞTÜ'YÜ GEÇEMEDİ
Trabzonspor'un ilk tehlikeli atağı 23. dakikada geldi. Savunma arkasına sarkan Umut ceza sahası içinde Rüştü ile karşı karşıa kaldığı durumda topu deneyimli kalecinin üzerinden aşırtmak istedi. İlk denemesinde başarılı olamayan Umut, önünde kalan topu bir kez daha Rüştü'nün üzerinden aşırtmak istedi ancak tecrübeli kaleci bu pozisyonda da başarılı olunca Trabzonspor'un Umut ile girdiği bu pozisyon sonuçsuz kaldı. 28. dakikada ise Egemen'in korner sırasında yaptığı kafa vuruşunda, Rüştü yine gole izin vermedi.


RÜŞTÜ DEVAM EDEMEDİ!
Beşiktaş'ın tecrübeli kalecisi Rüştü Reçber ilk yarıda kasığındaki problem nedeniyle maçı yarım bıraktı. Yedek kulübesine değişiklik işareti yapan Rüştü, 39. dakikada kenara aldındı. Tecrübeli kaleci oyundan çıkarken taraftarlarının büyük alkışını aldı. Rüştü'nün yerine ise oyuna yedek kaleci Hakan Arıkan dahil oldu. İlk yarıda da gol olmayınca soyunma odasına 0-0'lık beraberlikle girildi.


GİRAY, BURAK VE SERKAN KASIMPAŞA MAÇINDA YOK
İlk yarının 40. dakikasında İbrahim Üzülmez'e faul yapan Giray, hakem Bünyamin Gezer tarafından sarı kartla cezalandırıldı. Giray gördüğü bu sarı kart sonrasında cezalı duruma düştüğü için önümüzdeki hafta Kasımpaşa maçında forma giyemeyecek. 60. dakikada ise Burak Yılmaz sarı kart gördüğü için cezalı duruma düşen bir başka isim oldu.


HOLOSKO OFSAYTA TAKILDI
İkinci yarıya, ilk yarının aksine Beşiktaş hızlı başladı. 51. dakikada Yusuf'un ara pasında, ceza sahası içinde kaleci Onur ile karşı karşıya kalan Holosko meşin yuvarlağı filelere gönderdi. Ancak bu gol ofsayt gerekçesiyle değer kazanmadı.
İkinci yarının 53. dakikasında ise Bobo kaleci ile karşı karşıya kaldığı durumda topu Onur'un üzerine vurunca net bir gol şansı daha sonuçsuz kaldı. Bu pozisyondan bir dakika sonra ise İbrahim Toraman'ın bir topu direğin dibinden dışarı çıktı.


DENÄ°ZLÄ° VE GÃœNEÅž'TEN MÃœDAHALE
Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, ikinci yarıdaki Beşiktaş baskısını durdurmak için oyuncu değişikliğine gitti.
Tecrübeli teknik adam 57. dakikada oyunda pek fazla etkili olamayan forvet oyuncusu Teofilo'yu kenara alırken, yerine orta saha oyuncusu Ceyhun Gülselam'ı aldı. Bu değişikliğin ardından Trabzonspor 5'li orta saha ile oyuna devam ederken; Umut tek forvet olarak görev yaptı. 67. dakikada ise Burak Yılmaz'ın yerine oyuna Sezer Badur girdi.
Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denzli ise ilk oyuncu değişikliğini 77. dakikada yaptı. Denizli bu dakikada oyundan tecrübeli futbolcu Yusuf Şimşek'i alırken; yerine genç oyuncu Serdar Özkan'a görev verdi. Serdar bu değişiklikten sonra sol kanatta İbrahim Üzülmez'in önünde görev yaptı. Ayrıca Denizli, 79. dakikada Ernst'in yerine Mert Nobre'yi dahil ederek risk almayı tercih etti.


POZÄ°SYON VAR, GOL YOK!
İkinci yarının 60. dakikasından sonra iki takımda daha çok gol pozisyonun girmeye başladı. Beşiktaş, Ekrem, Bobo ve Holosko ile girdiği bu ataklarııdeğerlendiremezken; Trabzonspor ise Ceyhun, Alanzinho, Umut ve Sezer ile yakaladığı kontrataklarda golü bulamadı.
Beşiktaş bu dakikadan sonra çok adamla gol ararken; savunmada açıklar da verdi. Trabzonspor bu açıkları iyi değerlendiremeyince öne geçme fırsatlarını kullanamadılar. Maçın 83. dakikasında kazanılan serbest vuruşu kullanan Şelçuk İnan'ın bir topu da direkten döndü.


PENALTI MI, DE?Ä°L Mi?
Bu arada maçın 91. dakikasında Trabzonspor ceza sahası üzerinde yaşanan pozisyonda, Beşiktaşlı futbolcular Egemen'in topa elle müdahale ettiğini belirttiler. Ancak karşılaşmanın orta hakem Bünyamin Gezer bu pozisyonda devam kararı verdi.
Karşılaşmanın geri kalan kısmında da iki takım gol bulamayınca zorlu mücadele 0-0'lık beraberlikle sona erdi.


NOBRE VE ERNST KADRO
Beşiktaş'ta, Yusuf Şimşek ve sakatlığı geçen Fabian Ernst ilk 11'de oynarken, geçen hafta ilk 11'de forma giyen Necip Uysal ile İbrahim Kaş yedekler arasında yer aldı.
Ankaragücü maçında sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Ernst, 1 haftanın ardından formasına kavuşurken, yine sakatlığı geçen Nobre 3 maç sonra 18 kişilik maç kadrosuna girdi.
Siyah-beyazlılarda Nobre, Necip ve İbrahim Kaş'ın yanı sıra Hakan, İsmail, Rıdvan ve Serdar yedek kulübesinde yer alan futbolcular oldu.
''Kara Kartallar''da sakatlıkları süren Tello, Nihat, Ferrari, Tabata ve Ramazan kadroya alınmadı.


TEOFÄ°LO 8 HAFTA SONRA Ä°LK 11'DE
Trabzonspor'un Kolombiyalı futbolcusu Teofilo Gutierrez, ligde 8 hafta sonra ilk 11'de sahaya çıktı.
Devre arasında transfer edilen Teofilo, bordo-mavili takımda ligde ilk kez 20. haftadaki Manisaspor maçında ilk 11'de sahaya çıkmıştı. Beşiktaş maçına ilk 11'de başlayan Kolombiyalı futbolcu, ligde ikinci kez ilk 11'de forma giydi.
Bordo-mavililerde kırmızı kart cezalısı Engin'in yanı sıra sarı kart cezalıları Garbic ve Ömer Aysan forma giyemedi.
Bu arada Trabzonspor'un ilk antrenörü Hayri Gür'ün vefat etmesi nedeniyle bordo-mavili futbolcuların maça siyah bantla çıkarken; mücadele öncesinde de 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.


MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
7. dakikada Bobo, sol kanatta Giray'dan kurtardığı topu sert bir şekilde kale alanına gönderdi. Kaleci Onur'un müdahale ettiği topu önünde bulan İbrahim Toraman, savunmanın müdahalesiyle kötü vurunca meşin yuvarlak üstten auta gitti.
15. dakikada İbrahim Toraman'ın yarı alanından uzun ve güzel pasında savunmanın arkasında topla buluşan Holosko, sol çaprazdan ceza alanına girdiği anda sert vurdu. Ancak meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.
21. dakikada Uğur'un sağdan kullandığı korner atışında altıpasta ön direkte topla buluşan Bobo'nun kafa vuruşunda, çizgi üstünde Serkan meşin yuvarlağı çıkardı.
23. dakikada Teofilo'nun pasında topla buluşan Umut, Sivok'u geçtiği anda ceza alanı içinde kaleci Rüştü ile karşı karşıya kaldı. Umut'un aşırtma vuruşunda, Rüştü topa müdahale etti. Trabzonsporlu oyuncu topu bir kez daha önünde bulduğu anda vurdu, ancak Rüştü ikinci defa başarılı bir şekilde meşin yuvarlağa sahip oldu.
28. dakikada Alanzinho'nun sağdan kullandığı korner atışında, ön direkte topla buluşan Egemen'in kafa vuruşunda, kaleci Rüştü meşin yuvarlağı çizgi üstünden çıkardı. Daha sonra Trabzonsporlu oyunculardan seken top auta çıktı.


MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
54. dakikada Bobo, rakiplerinden kurtardığı topla ceza alanına girdi. Brezilyalı oyuncunun, kaleci Onur ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda yerden etkisiz vuruşunda, Onur'un müdahale ettiği meşin yuvarlağı savunma uzaklaştırdı.
54. dakikada Fink'in sağdan ortasında ceza alanı içinde İbrahim Toraman'ın dizine çarpan top, yandan az farkla auta gitti.
64. dakikada İbrahim Üzülmez'in soldan ortasında Trabzonspor ceza alanı içinde oluşan karambolde son olarak sağ çaprazda Ekrem topla buluştu. Bu oyuncunun sert şutunda, kaleci Onur meşin yuvarlağı kornere çeldi.
67. dakikada bu sefer Beşiktaş ceza alanı karıştı. Oluşan karambol sonrasında ceza yayı üstünde topla buluşan Ceyhun'un sert şutunda, meşin yuvarlak farklı bir şekilde auta çıktı.
69. dakikada Umut'un sağdan son çizgi üstünde ortasında ön direkte Alanzinho, kaleci Hakan'dan önce topa ayak koydu. Ancak meşin yuvarlak yandan auta gitti.
82. dakikada Sezer'in sol çaprazdan kullandığı serbest atışta ceza alanı içinde topla buluşan Ceyhun'un sert şutunda, kaleci Hakan'ı geçen meşin yuvarlağı savunma çıkardı. Daha sonra Egemen'in şutunda, top kalecide kaldı.
83. dakikada Trabzonspor'un sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, savunmaya çarpan top direğin dibine çarparak kornere çıktı.
84. dakikada Colman'ın soldan kullandığı korner atışında ön direkte topla buluşan Egemen'in kafa vuruşunda, top yandan auta gitti.


Stat: BJK İnönü
Hakemler: Bünyamin Gezer, Cem Satman, Tarık Ongun


Beşiktaş: Rüştü (Dk. 38 Hakan), Ekrem, Sivok, İbrahim Toraman, İbrahim Üzülmez, Fink, Ernst (Dk. 80 Nobre), Uğur, Yusuf (Dk. 77 Serdar), Holosko, Bobo


Trabzonspor: Onur, Serkan, Giray, Egemen, Cale, Selçuk, Colman, Burak (Dk. 68 Sezer), Alanzinho (Dk. 90+1 Murat ?), Teofilo (Dk. 57 Ceyhun), Umut


Sarı Kartlar: Dk. 40 Giray, Dk. 61 Burak, Dk. 80 Serkan (Trabzonspor)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.