Sosyal Medya

GÃœNCEL

Üsküdar Belediyesi zirvede

Üsküdar Belediyesi, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından düzenlenen ve Sosyal Belediyecilik Projeleri'nin ele alındığı yarışmada Türkiye birinciliğini kazandı.



Birincilik ödülünü Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı. 27-28-29 Mart tarihlerinde Ankara'da düzenlenen Yerel Yönetimler Sempozyumu dâhilinde yapılan ve tüm Türkiye'deki AK Parti İlçe Belediyelerinin katıldığı Sosyal Belediyecilik konulu yarışmada Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM) çalışmaları ve projeleriyle birincilik ödülü kazanan Üsküdar Belediyesi, son dönemlerde gerçekleştirmiş olduğu hizmetler ve elde ettiği başarılarla büyük dikkat çekiyor. 2009 yılının Aralık ayında, ''Yılın En Başarılı Spor Kulübü'' olarak ödülünü TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'den alan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, bu kez de Sosyal Belediyecilik dalında Üsküdar Belediyesi'nin en başarılı belediye olduğunu kanıtlarken başarı ödülünü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı. Törene ayrıca İçişleri Bakanı Beşir Atalay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi ile çok sayıda milletvekili ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de katıldı.

 

SOSYAL YARDIMLAÅžMA VE TOPLUMSAL REFAH
Sosyal yardımlaşma ilkesi çerçevesinde yapılan çalışmalar sonrası toplumsal refahı yakalamış bir Üsküdar'a ulaşmak, ihtiyaç sahibi insan kalmayıncaya kadar ilçe sınırları içerisinde yoksulluk ve sosyal yetersizliği tamamıyla yenmek amacıyla Üsküdar Belediyesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren ve alan el ile veren eli geleneksel değer ve inançlarımız çerçevesinde buluşturmak, her açıdan sosyal rehabilitasyon sürecine katkı sağlamak amacıyla hizmet veren Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM), sadece Üsküdar'da değil tüm Türkiye çapında başta eğitim olmak üzere yapmış olduğu hizmetlerde kendini kanıtladı.
2009-2010 Öğretim yılında 3 gezici anaokulu ile 3 kalıcı anaokulunu hizmete sokan TOGEM, kadınlarımızın daha nitelikli işler yapabilmesi, vasıflı birer eleman olmaları ve bunların sonucunda maddi gelirlerinin ve hayat standartlarının yükselmesini sağlamaya yönelik olarak Eğitilmiş Yardımcı Kadın Projesi'ni de yürürlüğe koydu. Proje çerçevesinde; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleşen kurslarda 61 kursiyer; ev temizliği, hijyen, dekorasyon, eşya bakımı ve koruması, ütüleme, servis teknikleri, görgü kuralları, insan ilişkileri ve iletişim, kişisel bakım ve ilkyardım konularında eğitim aldılar. Aldıkları kursun sonunda bir sınava giren kursiyerler arasında başarılı olanlar Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalarını almaya hak kazandılar. TOGEM, son olarak Adıyaman ve Şanlıurfa'da 3000 küçük çocuğa kırtasiye, giyecek ve yiyecek yardımı yapmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.