Sosyal Medya

KÃœLTÃœR&SANAT

HEMŞİN'DE 2. FERETİKO KURSU

Hemşin'de daha önce açılan Feretiko Kursu'nun büyük ilgi görmesinin ardından, Halk Eğitim, 2. kursu da devreye soktu.



Rize?nin Hemşin ilçesinde Halk Eğitim Müdürlüğü ile Rize İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa açılan Rize Bezi Dokuma Kursu büyük ilgi görüyor. Şubat ayında tamamlanan kursun ardından ikinci Feretiko kursuna da beklenenin üzerinde ilgi olduğu belirtildi.

Kurs usta öğreticisi Ayşegül Şentürk, İŞKUR ile imzalanan protokol gereği 19 kursiyerin ilk etapta koluna altın bilezik takıldığını ifade ederek, ?Yeni kursumuzda da 12 kursiyerimiz, el becerilerini geliştirmeye devam ediyor. Artık tarım ve bahçe işlerinden artakalan zamanlarda tezgah başına gelen bir kursiyer, aile bütçesine katkı sağlayacağı gibi burada oluşan muhabbet ortamının verdiği ahenge kendini kaptırıp günün stresini ve yorgunluğunu atıyor. Bu bizi memnun ettiği gibi kursiyerlerin moral ve motivasyonunu da artırıyor? dedi.

28598

Kursiyerler ise ?Herşeyin makinelerle yapıldığı günümüzde, el yapımı eserlerin neredeyse yok olmaya yüz tuttuğunu görüyoruz. Amacımız hem kültürümüze sahip çıkmak, tanıtmak ve yaşatmak hem de aile bütçesine katkı sağlamak. Daha yolun başında olmamıza rağmen ortalama bu tezgâhlarda günlük 2 metre kumaş örmekteyiz. Bu da aile ekonomisine iyi bir katkıdır.? derken, sivil toplum kuruluşları, yetkililer ve esnafa da seslenerek el emeği ürünlerin satışında kendilerine çıkılmasını istediler.

28599

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.