Sosyal Medya

SÄ°VÄ°LTOPLUM

Çaydef Tiyatro Ekibi Sahnede

Çaydef Tiyatro Ekibi, geçtiğimiz senelerde sahneye koymuş olduğu oyunu, 2010 İstanbul Avrupa Kültür Başkenti olması dolayısı ile tekrar sahneledi.



Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde 3 Nisan Cumartesi günü oynanan oyun büyük alkış topladı. Müjdat Gezen'in "Bu Şehri İstanbul" adlı değerli eseri, Çaydef Tiyatro Ekibi'nin başarı ile birleşince muhteşem bir oyun ortaya çıktı. İstanbul'un her köşesinden gülümseten olaylar ve güldürürken düşündüren replikleri ile sahnedeydi tüm ekip.

ÇAYDEF TÄ°YATRO EKÄ°BÄ° SAHNEDE 

Çaydef Tiyatro Ekibi, geçtiÄŸimiz senelerde sahneye koymuÅŸ olduÄŸu oyunu, 2010 Ä°stanbul Avrupa Kültür BaÅŸkenti olması dolayısı ile tekrar sahneledi. Ãœsküdar BaÄŸlarbaşı Kültür Merkezi'nde 3 Nisan Cumartesi günü oynanan oyun büyük alkış topladı. Müjdat Gezen'in "Bu Åžehri Ä°stanbul" adlı deÄŸerli eseri, Çaydef Tiyatro Ekibi'nin baÅŸarı ile birleÅŸince muhteÅŸem bir oyun ortaya çıktı. Ä°stanbul'un her köşesinden gülümseten olaylar ve güldürürken düşündüren replikleri ile sahnedeydi tüm ekip.  


Mutlulukların En Güzelini Onlar YaÅŸadı... Onlar BaÅŸarılarına BaÅŸarı Ekledi! 


Her sene bir oyunu sahneye koyan Çaydef Tiyatro Ekibi, baÅŸarılarına baÅŸarı eklemeye devam ediyor ve her geçen gün daha ileriye yol alıyor. BaÅŸta Çaydef BaÅŸkanı Yılmaz Hüsrev'in desteÄŸi ve tüm yönetim ile, Kadın Kolları BaÅŸkanı ve Tiyatro Ekibinin Hocası Emine SaÄŸlam'ın destek ve emekleri ekibi kuvvetlendirdi. Oyuncular Enes GedikoÄŸlu, Emine Usta, Necmettin ÅžimÅŸek, Betül Albayrak, Emine Ayaz, Veli Karadeniz, Mehmet Åženkal, Nurdan Yıldız, Vehbi OkumuÅŸ, Ömer Damgacı, Gökhan DedetaÅŸ, Zeki Çaylak, Bahar Yüksel, Meral ÅžimÅŸek, Naz Diriarın, Mustafa Ayaz, Mehmet Öztürk, Mehmet Akyazı, Nazlı Kona, Gökmen Genci, Kadir Demirel sahnede muhteÅŸem bir performans sergilediler. Oyunda küçük oyuncuarımızda vardı ve onların baÅŸarısı ise alkışların en büyüğünü hakediyordu. BaÅŸarıları yaÅŸlarından ve boylarından çok çok büyüktü!  

Her Bir Sahnesi Kahkaha Tufanı 


Her perde açıldığında farklı bir karakterle ortaya çıkan oyuncular, salonu kahkahaya boÄŸdu. Oyunda birden çok karaktere bürünen oyuncular, her karakterin özelliÄŸini kusursuz bir ÅŸekilde sahneye koydular. Aralarında senelerdir sahne alan isimlerin olmasının yanı sıra, ilk defa sahne alan oyuncularda vardı. Komedi bir oyunu sergilemek  zordur! Salonu güldürebilmek... Tepkiyi alabilmek kolay deÄŸildir elbette! Ama kendileri bir o kadar eÄŸlenen ekip, elbette ki salondaki misafirlerinde bu oyundan zevk almasını saÄŸladılar. 


Oyunun Ardından Duygular Paylaşıldı 

Oyunda yer alan Enes GedikoÄŸlu, Emine Usta ve Veli Karadeniz duygularını seyircilerle paylaÅŸtılar. Enes GedikoÄŸlu ve Emine Usta'nın teÅŸekkürlerinin ardından mikrafonu alan Veli Karadeniz ise mutluluÄŸunu "Ben daha önce hiç bu kadar heyecanlanmamıştım" sözleri ile dile getirdi. Tiyatro Ekibinin Yönetmeni Emine SaÄŸlam desteÄŸini esirgemeyen herkese teÅŸekkür etti ve ekibe baÅŸarılarından ötürü tebriklerini sundu. Ekibin göstermiÅŸ olduÄŸu baÅŸarı karşısında, o heyecanı paylaÅŸan ve göz yaÅŸlarına hakim olamayan BaÅŸkanımız Yılmaz Hüsrev sahneye davet edildi. Ekibin baÅŸarısı, onun mutluluk göz yaÅŸları dökmesine sebep oldu. Hüsrev, bu büyük ÅŸehirde sıkıntılarımızın olduÄŸuna dikkat çekti. Ä°ÅŸte bu sıkıntıları hep birlikte aÅŸmak için dernekleri bir araya getirdiklerini söyleyen Hüsrev "Çocuklarımızı yetiÅŸtiriyoruz. Onları örf, adet, kültür ve sanatımızla büyütüyoruz. Bütün dert, tasa ve mutluluklarımızı hep birlikte paylaşıyoruz" dedi. Ãœlkeye hizmet etmenin Yüce Yaradana hizmet etmek olduÄŸunu söyleyen Yılmaz Hüsrev "Hepimiz bu ülkeye bir ÅŸeyler katabilmek için uÄŸraşıyoruz. Kardeşçe, sevgi ile yanyana çalışacağız." dedi. Gençlik ve Kadın Kollarına, Tiyatro Ekibine, Emine SaÄŸlam'a ve Zülküf Bey'e teÅŸekkürlerini iletti. Çaydef'in baÅŸarısından söz eden Hüsrev "Ä°stanbul'da önemli yerdeyiz. Folklor, tiyatro, müzik ile ilerliyoruz" dedi. BirliÄŸimizin fotoÄŸrafının çekildiÄŸini ve bu fotoÄŸrafın en güzel yerinde de Çayeli insanının olduÄŸunu dile getiren Yılmaz Hüsrev "Bu çocuklar sizin çocuklarınız! Bu çocuklar vali olacak, baÅŸbakan olacak, sanatçı olacak... ülkemizin bağımsızlığını ilelebet saÄŸlayacaklar" dedi. Çocuklarımızın geleceÄŸinde hepimizin katkısının olması gerektiÄŸine dikkat çekti. 

Çaydef Etkinlik planlamasına da deÄŸinen BaÅŸkan Hüsrev, 23 Nisan Çocuk Şöleni ve Anneler gününe herkesi davet etti. 

Sivil Toplum KuruluÅŸlarının Temelini O Attı. Ali Fuat Albayrak 

Ali Fuat Albayrak, tüm ekibi tebrik ederek söze baÅŸlar iken, folklor, tiyatro, müzikle yetiÅŸen çocuklarımızın güzel insanlar olarak yetiÅŸeceklerine dikkat çekti ve bütün gençlerin bu eÄŸitimlere katılması gerektiÄŸini vurguladı. Çok büyük fedakarlıklarla elde edilen bu baÅŸarının kolay olmadığını söyleyen Albayrak "Bu insanlara sevgi ve saygımızı esirgemeyelim!" dedi. 

Maraton BaÅŸlıyor 

15 Mayıs'dan itibaren Çaydef büyük bir etkinliÄŸe hazırlanıyor. Kültür Haftası için çalışmalar hızla devam ediyor. Sanatçılarımızında aramızda bulunacağı hafta organizasyonunda eÄŸlence programları, yarışmalar, müzikler yer alacak. Çaydef BaÅŸkanı Yılmaz Hüsrev "6 Haziran'da deÄŸerli birçok bestekarın katılacağı, büyük bir TSM konseri olacak" müjdesini verdi. Yılmaz Hüsrev Çaydef'in dolu dolu geçecek olan 30 günlük Kültür Haftası programı hakkında bilgiler verdi ve 30 Mayıs günü Büyük Çayeli PikniÄŸine herkesi davet etti.  

Bu Åžehri Ä°stanbul...  


Ä°stanbul 2010 Avrupa Kültür BaÅŸkenti... Ä°stanbul ki tüm dünyanın gözünün üzerinde olduÄŸu büyük bir ÅŸehir! Ä°stanbul ki her köşesiyle insanı büyüleyen bir metropol! Bu koca ÅŸehire yaraşır muhteÅŸem bir performans ve oyun ile sahne alan tüm ekibi tebrik ederiz. 

Çaydef Basın Ailesi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.