Sosyal Medya

HEMŞİN VE Ç. HEMŞİN'E MÜJDE

Rize Üniversite senatosu Hemşin ve Çamlıhemşin'e Meslek Yüksekokulu kurulmasına karar verdi.



Rize'nin HemÅŸin ilçesinde yapılması planlanan HemÅŸin Meslek Yüksekokulu için ilk resmi adım atıldı. HemÅŸin Kaymakamı Caner Akgün ve Belediye BaÅŸkanı Halim Bekar Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan OkumuÅŸoÄŸlu'nu makamında ziyaret etti.

Akgün ve Bekar burada yaptıkları konuÅŸmada, ''Rektörümüzden aldığımız güçle yaptığımız çalışmalarla HemÅŸin Meslek Yüksekokulu için Ormana ait HemÅŸin Ortaköy Mahallesi'nde yaklaşık 23 bin metrekare devlet arazisi, Rize Üniversitesi'ne devredilmek üzere Milli EÄŸitim'e devredildi. 26 Åžubat 2010 tarih ve 31 numaralı oturumunda yapılan Rize Üniversitesi senatosundan çıkan kararla HemÅŸin de Yüksekokul kurma kararının alınması bu sürecin daha da hızlandırılması gerektiÄŸi inancını ve heyecanını bize verdi.'' dedi.

28180

HemÅŸin'de yürütülmekte olan kentsel dönüÅŸüm projesi ile yapılması planlanan HemÅŸin Meslek Yüksekokulu'nun ilçeye büyük katkılar saÄŸlayacağını ifade eden Kaymakam Akgün, ''Yöre halkı olarak bu önemli geliÅŸmeye hep beraber destek olmalıyız. Alışkanlıkları deÄŸiÅŸtirmek zordur, yenilikleri gerçekleÅŸtirmek tarih boyunca hep sancılı olmuÅŸtur, fakat tarihte iz bırakanlarda hep yenilikleri gerçekleÅŸtiren kiÅŸiler rahmet ve saygıyla anılmışlardır.'' diye konuÅŸtu.

Rektör Prof. Dr. OkumuÅŸoÄŸlu da ÅŸunları söyledi: "Bizim arzumuz Rize'yi bir eÄŸitim ÅŸehrine dönüÅŸtürmektir. Bunun için gece gündüz demeden çalışıyoruz HemÅŸin'de örnek ve önemli bir Meslek Yüksekokulu yapacağız, senato kararını çıkardık bundan sonra sürecin hızlanması için fiziki mekânların biran önce tamamlanması ve öÄŸretim elemanı konusunda da bölgeden olup da dışarıda akademik çalışma yapanların üniversitemize kazandırılması gerekmektedir."

 

 

Rize’nin HemÅŸin ilçesine Rize Üniversitesine baÄŸlı olarak kurulması planlanan HemÅŸin Meslek Yüksekokulu için çalışmalara hız verild

26/10/2009
 

Medyakaradeniz.com ve Dursun Ali YILMAZ olarak en büyük hayalım

gerçek olmasından HemÅŸinli olarak guru duyuyorum.Yıllar önce dile

getiridiÄŸimizde bize gülenler ÅŸimdilerde okul için ellerini avuçlamaya

başladılar.Hade Hemşinli iş adamları sıra sizde ellerinizi değil başla-

rınızı taşın altına koymaya davet ediyoruz. hadeyin Sizleri bekliyor

HemÅŸinli gençler sizlerden kendilerinin geleceklerini yatırım yap-

maya davet ediyoruz.Biz bu güne kadar olduÄŸu kadar bundan

sonrada bu okulun takipçisi olacağız.

HemÅŸin, yüksekokul bekliyor…

Rize Üniversitesinin kurulması durumunda HemÅŸin'in de içerisinde Ziraat,çay ekspresliÄŸi, Orman ürünleri, Su ürünleri ve Muhasebe bölümlerinin bulunacağı bir yüksekokul faaliyete
geçirilmesi gerektiÄŸini belirten HemÅŸinliler, "Rize'nin en çok göç veren ilçesiyiz. 1990 tarihinde Pazar'a baÄŸlı bir belde iken ilçe yapıldık. Ancak
yatırım ve teÅŸvik olmadığı için HemÅŸin'deki dükkânlar bir bir kapanarak yöre halkı iÅŸ umuduyla yurtiçi ve yurtdışına göç ettiler. Böyle gider
se ilçede ekonomik ve sosyal yaÅŸam tamamen duracak. HemÅŸin, Türkiye için önemli simalar yetiÅŸtirmiÅŸ, kültürlü ve okumaya merak insanlardan müteÅŸekkil bir ilçedir. Rize Üniversitesi kurulduÄŸunda burada da mutlaka bir yüksekokulun hayata geçirilmesi gerekmektedir. Bu konuda ilçenin ileri gelenleri tarafından bir platform da oluÅŸturuldu. Tüm HemÅŸinliler Rize Üniversitesinin kurulmasını dört gözle bekliyorlar. Bu konuda bizim ÅŸimdiye kadar devlet imkânlarından yeteri kadar faydalandırılmadığımız da dikkate alınarak adil bir yaklaşımla yüksekokulun ilçemize kurulmasını bekliyoruz" ÅŸeklinde konuÅŸtular.

 

 

Her defasında toplantıların ardı arkası kesilmiyor,ama nedense bu toplantıların hepsi Rize için ama hiç bir zaman HemÅŸin ilçesi akıla gelmiyor,Hiç mi bu ÅŸirin ilçenin sorunu yok,hiçmi bu ilçenin ihtiyacı yok,ama ben biliyorum ki HemÅŸin'in en önemli sorunu ne iÅŸsizlik,ne ekonomi,nede yapılcak Çay Fabrikası,nede Nüfusu 2 Bin 342'e düÅŸmesi bakımından yapılacak bir deÄŸiÅŸiklik ile ilçe'liÄŸi elinden gitmesi an meselesi,ama bakıyorum hiç kimsenin kılı kıpırdamıyor,hiç kimse bir araya gelmiyor,ÅŸu sıralar HemÅŸin'e TOKÄ° Konut yapıyor,evet güzel bir yatırım,ama buda HemÅŸin'e bir ÅŸey getirmeyeceÄŸini ileri yıllarda hep birlikte göreceÄŸiz,bir baÅŸka yatırım ise Kentsel dönüÅŸüm ve Ä°ÅŸ merkezi oda güzel ama onunda ÅŸunun ÅŸurasında bir iki yıl sonra Ä°lçede insan Faktörü yok olduÄŸu zaman yapılan bu yatırımların beyhüde olduÄŸu sadece beton yığınından baÅŸka bir ÅŸey ifade etmediÄŸini göreceÄŸiz mühtemelen,ama endiÅŸelerimin umarım yersiz olur ben yanılmak isterim.Atalarımızın bir sözü var"Görünen köy kılavuz istemez"diye,yukarıda bahsettiÄŸim bütün bu yatırımların atıl yatırım deÄŸilde iÅŸlerlik kazanan bir yatırım ve ilçeye Katma DeÄŸer kazandırması için bütün çalışmların temelinde Ä°nsan Faktörü vardır,çünkü insan hareketi beraberinde her türlü alana hareket  getirecektir.Bunun için HemÅŸin insanının göç etmiÅŸ zaten edeceÄŸi kadar,bundan sonra göç edenleri, ilçeye nasıl geri getirilebilirin çareleri için projeler yapmak lazım,Turizm HemÅŸin ilçesi için çok uzak bir beklenti,Çünkü HemÅŸin'de Turizm diye gelin güveyi olurken,Rize Turizm Ä°l müdürünün ilçeye geldiÄŸini gören varsa bana söylesin,Turizm Bölgesi diye ortaya çıkan bir ilçeye Turizm Müdürünün ayda bir ziyarette bulunması gerek,ama nerde,HemÅŸin'lilerde oturmuÅŸ Turizm ile kalkınacağız diye,zaten ilçemizi her zaman bir ÅŸeyler  ile kandırmışlar,ÅŸimdilerde de Turizm yalanı ile avutuyorlar.

Ä°lçe'nin kurtuluÅŸu sadece Bacasız Sanayi olarak adlandırılan Yüksek Okul yapımıdır.Zira 2 yllık bir Yüksek okul her yıl 250-300 öÄŸrencinin gelmesi ile ilçenin geliÅŸmesinde büyük bir ivme kazandıracaktır,ben yıllardan beri bunu bilir bunu söylerim.Ama aÅŸağıda Rize Dernekler Federasyonu'nun danışma kurulu ve gelecek yıllarda yapılacak çalışma proÄŸramı ÅŸekillenecek,ama görüÅŸülecek maddelerin için ben isterdimki HemÅŸin'e Meslek Yüksek okulu yapılması için Rektörlük ve Ä°l,Ä°lçe Kamu kurum kuruluÅŸları nezdinde giriÅŸimleri baÅŸlatmak diye gündem alınabilseydi,ama ne yazıkkı bunu görmemekteyiz.Umarız uyarımızı dikkate alınır.Saygılarımla

Dursun Ali YILMAZ

Haberin Yayınlanış tarıhi linki

http://www.karadenizumutradyo.com/umutradyo/detay.asp?hid=313&kategori=2

http://www.kenthaber.com/Arsiv/Haberler/2006/Ocak/13/Haber_115316.aspx

http://www.karadenizbirlik.com/v1/haber.php?id=1156

http://www.pazar53.com/news_detail.php?id=5972

Ayrıca, BaÅŸbakan Recep Tayyip ERDO?AN'ın HemÅŸin Ziyaretinde çekilen resmi altında

HemÅŸin Yüksekokul Ä°stiyor

 

 

 

 

24/03/2008

 

 

 

HemÅŸin

 

 

 

   HemÅŸin Yüksekokul

Ä°stiyor

 

 

 

 

Bölgenin En Büyük Gazetesi Karadeniz Gazetesine haber yazılmıştır aynı tarihlerde yukarıdakı linkleri incelemenizi dilerim.

Dursun Ali YILMAZ

Haberin BaÅŸlığına Bakarsanız HemÅŸin'e Meslek Yüksek Okulun gerekliliÄŸini 2006 yılında yazmıştık.O zaman HemÅŸin'e Meslek Yüksekokul yazpmazlar diyenler yöneticiler ÅŸimdilerde kurulması için harıl olduklarını görüyoruz.Ama geçti borun pazarı Rektör Turan OKUMUÅž hocam bile Organik Tarim Üzerine bir Çay Fabrikası yapılan bir ilçeyi göz ardı edip Pazar'da kurulacak Yüksekokul'a organik Bölümü açmayı szö veriyor,ama bizim ilçede Yüksekokul kurulup Organik üretime geçilen Fabrikanında bu Okul'da verilecek eÄŸitim ile iliÅŸkilendirilip amaçların tam üretime ve istihdama yönelik yönlendirilmesi gerektiÄŸini görmüyorlar.Ne yapalım Kaderimiz bu bir süre sonra Ä°lçeden Ülke Ekonomisine önemli derece Katma DeÄŸer yaratılmadığı zaman ne Kaymakamlık kalır,nede Belediye dönerim eskiden olduÄŸu gibi sarvizana gidiyorum sarvizana diye diye toplar tahta valizi düÅŸeriz Ä°stanbul,Ä°zmir,Ankara yollarına vay HemÅŸin'im vay haline kendi kaynaklarımızı iyi tesbit edip deÄŸerlendiremz isek gideriz Ä°sviçreden medet ummaya ben dostum dostlar daima acı söyler hiç kimse kusura bakmazsın.

Gelinen noktayı çok sevindirici devamı ve sonucunu bir an önce görmek istiyoruz.

AÅŸagida

HemÅŸin Belediye BaÅŸkanı Halim Kazım Bekar’ın daveti ile ilçeye giden Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan OkumuÅŸoÄŸlu incelemelerde bulundu. Belediye BaÅŸkanlığında yapılan toplantıya Kaymakam Caner Akgün, Belediye baÅŸkanı Halim K. Bekar, Ä°l Genel Meclis üyesi Nadir Ä°nce, R.Ü. Pazar Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Turan Yüksek ve R.Ü. Enformasyon Müdürü Mustafa Çakır katıldılar.

HemÅŸin ilçesi için planlanan kentsel dönüÅŸüm ve Meslek Yüksekokulu çalışmaları konusunda bilgi veren Belediye BaÅŸkanı Bekar, Belediye hizmetlerinde öncelikli hedeflerinin HemÅŸin’in yeniden çağın gereklerine göre inÅŸası olduÄŸunu söyledi.


24649
BaÅŸkan Bekar, bunun için de Belediye ve TOKÄ°'nin yürüttüÄŸü ortak çalışmayla ilçenin yıkılarak yeniden imar edileceÄŸini anlattı. Proje kapsamında 70 bin metrekarelik ilçe merkezindeki birkaç kamu binasının dışında tüm yapıların yıkılarak yerlerine TOKÄ° tarafından bölge mimarisine uygun yenileri üç katlı binalardan oluÅŸacak 108 konut ve 47 dükkan yapılacağını belirten HemÅŸin Belediye BaÅŸkanı Halim Bekar, “Bu proje kapsamında HemÅŸin Meslek Yüksekokulunu da dahil etmek amacındayız. Bu baÄŸlamda sayın Rektörümüz Prof. Dr. OkumuÅŸoÄŸlu’nu davet ederek tavsiyelerini ve desteklerini istedik.” diye konuÅŸtu.
24650

Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan OkumuÅŸoÄŸlu ise yaptığı konuÅŸmada, hedeflerinin Rize Üniversitesini büyütmek, kaliteli-nitelikli bireyler yetiÅŸtirme ve bölge insanı ile üniversiteyi kaynaÅŸtırmak olduÄŸunu söyleyerek, “YÖK ve Kredi Yurtlar Kurumu’nun üniversite birimlerinin ilçelere yayılması fikrini pek benimsemiyoruz. Fakat Rize’nin coÄŸrafi konumu gereÄŸi kampus üniversitesi oluÅŸturmanın zor olduÄŸunu yönetim olarak benimsediÄŸimiz büyüme stratejisi ile Fakülteleri il merkezinde, Meslek Yüksekokullarını ilçelere yaymayı planladık. YÖK kriterlerine uygun alt yapı sorunlarını çözen ilçelere bölge özelliklerine uygun, insanımıza katma deÄŸer saÄŸlayacak nitelikli bölümleri üniversitemizin imkanlarını zorlayarak açmaya çalışıyoruz” dedi.
24651

HemÅŸin’e ayrı bir önem verdiÄŸini söyleyen Prof. Dr. OkumuÅŸoÄŸlu yapılacak alt yapı ve sosyal tesislerinin bir an evvel bitirilmesi gerektiÄŸini kaydederek, “Åžartlar her zaman deÄŸiÅŸebiliyor. HemÅŸin’de baÅŸlatılan bu çalışmanın kısa zamanda geri dönüÅŸü olmayan bir konuma getirilmesi gerekiyor. HemÅŸin’de açılacak bölümlerin de iyi planlanması lazım. Hangi bölümün yöre insanını mutlu edeceÄŸinin ve katma derer saÄŸlayacağının da araÅŸtırılarak belirlenmesi gerek. YükseköÄŸretim kurumları; idari ve eÄŸitim binası, sosyal tesisi, öÄŸrenci yurdu ve akademik-idari personel lojmanları ile bir bütündür. SaÄŸlıklı ve kalıcı bir ÅŸey yapmak istiyorsak benim felsefeme göre en iyisinin olması gerekir. Bu projenin hayata geçmesi konusunda yerel yöneticiler, hayırsever iÅŸ adamları ve yöre halkına önemli görevler düÅŸmektedir." ifadelerini kullandı.

Toplantıda konuÅŸan Kaymakam Caner Akgün, Meslek Yüksekokulu için belirlenen yerin Orman Bakanlığı’na ait hazine arazisi olduÄŸunu belirterek, "Burası Milli EÄŸitim Bakanlığı’na devredilerek kamulaÅŸtırma ve alt yapı çalışmaları süratle yapılacak. Üniversitenin belirleyeceÄŸi fiziksel altyapı hazırlıklarına buradaki hayırseverler ve devletin imkanları ile bir ucundan baÅŸlanacak. Çalışmalar konusunda davetimize iÅŸtirak edip bizi heyecanlandıran Rektörümüz Prof. Dr. Nazmi Turan OkumuÅŸoÄŸlu’na teÅŸekkür ediyoruz." dedi.
24652

Heyet, kararlaÅŸtırılan alanda inceleme yaptıktan sonra Çaykur HemÅŸin Organik Çay Fabrikası'nı ziyaret etti.

 
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.