Sosyal Medya

BÖLGEHABER

Başkentte düzenlenen ''Rize Günleri Etkinlikleri

Başkentte düzenlenen ''Rize Günleri Etkinlikleri''nin açılışına katılan Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, organizasyonun sıla hasreti çekenleri buluşturma ve yörenin güzelliklerini



BaÅŸkentte düzenlenen ''Rize Günleri Etkinlikleri''nin açılışına katılan Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, organizasyonun sıla hasreti çekenleri buluÅŸturma ve yörenin güzelliklerini paylaÅŸmayı amaçladığını söyledi. 


Rize Dernekleri Federasyonu tarafından Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve 7 Marta kadar devam edecek olan etkinliÄŸin açılışında konuÅŸan Bakan Yazıcı, Karadeniz bölgesinin fıkralarıyla zengin olduÄŸunu, bunun da bölge halkının özgüveninden kaynaklandığını belirtti. 


      
Rize'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yılı kutlamaları nedeniyle düzenlenen etkinliğe katılmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Yazıcı, ''Organizasyon, sıla hasreti çekenleri buluşturma ve yörenin güzelliklerini paylaşma anlamında düzenlendi. Sıla hasreti çekenler buraya gelince, bir anlamda Rize'yi yaşayacaklar, sılayı rahim yapacaklar. Rize'nin çok önemli zenginlikleri var. Dünyanın her yerinde üretilen çayda katkı maddesi bulunurken, Rize'nin çayında bu madde yer almamakta ve organik çayı vardır. Rize çayını 20 ülkeye ihraç ediyor. Balı da çok özel bir lezzettedir'' dedi.

   
     Yazıcı, Rize'nin turizm bakımından yerinin ayrı olduÄŸunu, daÄŸları, yaylarının, rafting ve yamaç paraşütünün de kente ayrı bir özellik kattığını söyledi.
    
     -KARADENÄ°Z'Ä°N TURÄ°ZME AÇILMASI-
    
     Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak da Samsun'dan Artvin'e kadar tüm Karadeniz bölgesini yayla turizmine açacaklarını belirtti.
     Trabzon'un tanımı için de AKM'de dört kez bu tür bir organizasyon yapıldığını anımsatan Özak, Rize'nin tanıtımı için baÅŸkentte ilk kez etkinlik düzenlendiÄŸini söyledi. 
     
Rize'nin son dönemlerde yapılan yatırımlar ve kaynak aktarımı açısından iyi bir konumda olduğunu ifade eden Özak, kurulan Karadeniz Araştırma Enstitüsü ile Karadeniz kültürünün tanıtımına katkı sağlandığını bildirdi. Özak ayrıca ''Rizelilerin doğduğu yer ile doyduğu yer arasında iyi ilişkiler kurmayı başardıklarını'' söyledi.
     Devlet Bakanı Faruk Çelik ise, Rize'nin, çayını, balını, yaylasını, yeÅŸilini, denizini herkesin tanıdığını ifade ederek, ''Böyle bir etkinliÄŸe ne gerek vardı? Bunun yerine diÄŸer 80 ilin tanıtımına yönelik etkinlik yapılsaydı'' diye espri yaptı. Yapılan etkinliÄŸin bir artısının olduÄŸunu düşündüğünü belirten Çelik, ''Çok deÄŸerli devlet adamlarını, Rizelileri, kaynaÅŸtırma ve buluÅŸturma anlamında önemli bir katkısı olmuÅŸtur'' dedi. 
      
     

    -KÃœLTÃœR BA?INI KUVVETLENDÄ°RME-

    
     Eski TBMM BaÅŸkanı Köksal Toptan da, bu tür etkinliklerin nesiller arasındaki kültür bağını kuvvetlendirmek açısından önem taşıdığını söyledi.
     Bölge insanını buluÅŸturan organizasyonların, yeni kuÅŸaklar tarafından yörenin tanınır hale gelmesini saÄŸladığına iÅŸaret eden Toptan, ''Rizeliler o kadar kendileri ile barışık, zeki ve özgüvenleri tam kiÅŸiler ki, kiÅŸiliklerini alaya alacak fıkralar dahi üretebilen bir yapıya sahipler. Bu güzel etkinliklerin devamını diliyorum'' diye konuÅŸtu.
     Rize Valisi Seyfullah HacımüftüoÄŸlu, Rize Belediye BaÅŸkanı Halil Bakırcı, Rize Dernekleri Federasyonu BaÅŸkanı Süleyman Basa yaptıkları konuÅŸmalarda, Rize'nin tanıtımı anlamında organizasyonun saÄŸlayacağı katkıyı anlattılar.
     Bu arada Berlin Film Festivali'nde ''Altın Ayı'' ödülünü kazanan Bal filminin 7 yaşındaki oyuncusu Bora AltaÅŸ da organizasyona katılanların ilgi odağı oldu.
     KonuÅŸmaların bitiminde, yöresel kıyafetlerin yer aldığı bir defilenin de düzenlendiÄŸi ''Rize Günleri Etkinlikleri''ne bazı milletvekilleri, BBP Genel BaÅŸkanı Yalçın Topçu, Basın Yayın Genel Müdür Vekili Salih Melek, Ankara BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Melih Gökçek ve öteki davetliler katıldı.
     Organizasyona katkısı bulunduÄŸu belirtilen 20'den fazla kurum temsilcisine, ahÅŸaptan yapılmış ve cam içinde korunan ''yayla evi'' maketi hediye edildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.