Sosyal Medya

Sağlık

SGK'dan sevindirici haber!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), işsizlerin sağlık hizmetinden yararlanma hakkını 100 günden 10 güne düşürme hatasından döndü.



Kurum Başkanı Mehmet Emin Zararsız'ın konuya el atmasının ardından işini kaybedenlerin yeniden 90 artı 10 gün tedavi ve ilaç almalarının önü açıldı. Provizyon sistemi yeniden işsizler için 100 gün olarak hizmet vermeye başladı.

SGK Kısa Vadeli Sigortalar Daire Başkanlığı'ndan İl Müdürlüklerine ve sosyal güvenlik merkezlerine gönderilen maille başlayan mağduriyet sona erdi. Daire Başkanının gönderdiği mailde sigortalılıkların bittiği tarihten itibaren 10 gün süreyle tedavi ve ilaç harcamaları devlet tarafından karşılanmaya başladı. 10 gün dolduktan sonra eczane ve hastanelerde 'sizin sigortanız yok' cevabıyla karşılayan işsizler şaşkınlık yaşadı. Tepkilerin ardından konuyu incelemeye alan SGK yönetimi işsizlerin işsiz kaldıkları günden itibaren yeniden sağlık hizmetinden 100 gün yararlanması talimatı verdi. Provizyon sistemi düzeltilerek eczane ve hastanelerde işsizlere 100 gün daha ilaç ve tedavi hizmeti verilebilecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.