Sosyal Medya

EKONOMÄ°

Titancılar Üsülü Piyasada Şirketler hortladı

Bir nevi dolandırıcılık olarak bilinen ve bir zamanlar ülke gündemine oturan 'Titancılar Saadet Zinciri? Türkiyenin her bölgesinde hortladı.



Bir nevi dolandırıcılık olarak bilinen ve bir zamanlar ülke gündemine oturan 'Titancılar Saadet Zinciri? Türkiyede,İstanbul'da,Ankara'da ve Büyükşehirlerin meerkezlerinde olduğu gibi Karadeniz Bölgesi illerinede yayılmaya başladı.Bunun bir örneği Bulancak'ta hortladı.

Yıldız Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü, Genel Yayın Yönetmeni ve Başyazarı Dursun Onur?un yaptığı habere göre, Titan Saadet Zinciri´nin yeni halkasının sanal alemde Bulancak'ta ortaya çıktığı öğrenildi. Saatten, altına çaydan, şekere, kozmetik ürünlerinden çorba ve kıyafete kadar her türlü ev ihtiyacı ve hızlı tüketim ürünleri Questnet sitesi üzerinden yapılan satışa çıkarılıyor. Titan sisteminde oluşturulan bir sitede her yaştan ve her kesimden kişiye 1000 ile 13 bin 500 dolar arası karşılığında ´hoş geldin paketi´ verilerek üye yapılıyor. ´Alışveriş yap ve kazan´ sloganıyla sürdürülen zincirde üye olanlara ise yılsonunda on binlerce dolar verileceği vaad ediliyor.

Bulancak'ta bu amaçla ofisler oluşturulduğu savunuluyor. Sistem önemli bir ofisten yönetiliyor. Sistemin başındaki ismi şimdilik gizli tutuyoruz. 2 yıl önce kurulan sistem ağında telefonda bilgi verilmiyor. Sisteme üye olabilmek için bir tanıdık olması şart. Toplantının ardından getirilen kişiler karşılığında 250 dolar vaad ediliyor. İlçenin değişik noktalarında oluşturulan ofislerin bay ve bayan her yaştan insanı ağına düşürdüğü ileri sürülüyor.

POLÄ°S 2 YILDIR TAKÄ°PTE

Titan Saadet Zinciri´nin Bulancak Emniyeti tarafından da takip edildiği öğrenildi. Edinilen bilgilere göre 2 yıldır faaliyetlerini büyük bir gizlilik içinde yürüten Titancılar'ın yakın takibe alındığı bilgisi edinildi. Sistemin İstanbul ayağının da olduğu iddia edilirken aradan geçen zaman zarfında olayın ne zaman gün yüzüne çıkarılacağı merak konusu oldu. Konuya ilişkin görüştüğümüz emniyet üst düzey mensupları olayın izini sürdüklerini söylediler.

SÄ°STEM NASIL Ä°ÅžLÄ°YOR?

Titan Saadet Zinciri olarak bilinen ve birçok kiÅŸinin dolandırılmasına yol açan sistem şöyle iÅŸliyor: Bulancak'ta Titan toplantılarına davetle gidiliyor. Konuyu 'Titan üyeleri dışında hiç kimseyle konuÅŸmayacağınıza, aksi takdirde belli bir miktarı ödemeyi kabul ettiÄŸinizi' belirten sözlü bir gizlilik anlaÅŸması yapılıyor. 1000 ile 13 bin 500 dolar arası ödeyerek Titan'a dahil olunuyor. Ä°lk iki üyeyi götüren kiÅŸi lider konumuna yükseliyor ve götürdüğü üyelerden 250'ÅŸer dolar alıyor. Üçüncü kiÅŸiyi sisteme üye yaptığında grup lideri olan kiÅŸi 1000 dolar kazanıyor. Ayrıca liderin getirdiÄŸi her üye  için bin  dolar  alınıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.