Sosyal Medya

Gümüşhane

Zeyrek Balyoz Darbe Planını Kınadı

MAGDER) Maltepe Gümüşhaneliler Derneği Başkanı Nihat Zeyrek bir basın açıklaması yayınladı Zeyrek,



basın  açıklamasında; Taraf Gazetesi"nde günlerdir yayınlanmakta olan ?Balyoz Darbe Planı?na ait iddialarda dile getirilen planların milleti endiÅŸeye sevk ettiÄŸine vurgu yaptı.

(MAGDER)Başkanı Zeyrek, basın açıklamasına şöyle devam etti: ?İlgili makamlarca yapılan açıklamalarda, bu iddiaların ?harp oyunu senaryosu? olarak nitelendirilmesi inandırıcı olmaktan uzaktır.

Zira iddia edilenler doÄŸruysa yapılan bu çalışma, seçimle iktidara gelmiÅŸ bir hükümetin düşürülmesine yönelik ayrıntılı planlar içermektedir. Gerçek isimlerin zikredildiÄŸi yüzlerce sayfalık fiÅŸleme dosyası içeren hatta tutuklanacak, göreve getirilecek kabine üyelerinin ve bürokratların belirlendiÄŸi, gazetecilerin yararlanılacak ve tutuklanacak diye tasnif edildiÄŸi bu planlar bir harp oyunu olma özelliÄŸi taşımamaktadır. Kaldı ki, bir ordunun kendi ülkesinin seçilmiÅŸ iktidarını harp edilecek bir düşman olarak deÄŸerlendirmesi, demokratik bir düzende asla düşünülemez, bu  planı kınıyoruz?

Bu plan sahiplerinin genelkurmay başkanlığı tarafından deşifre edilip haklarında yasal işlemlerin bir an önce başlatılması gerektiğini belirten Zeyrek, ilgili erklerden şu taleplerde bulunuyoruz dedi.

1- Demokrasinin kesin teminat altına alınabilmesi için sivil ve demokratik bir anayasanın ivedilikle hazırlanması ve meclisten geçirilmesi
2- Askeri vesayete yasal imkân sağlayan mevzuatta gerekli düzenlemelerin yapılması
3- Öncelikle söz konusu olayda birinci derecede sorumlu olan subayın planın yasal dayanağı olarak zikrettiği, 28 Şubat ürünü EMASYA Protokolünün derhal iptal edilmesi
4- Anayasa Mahkemesi"nin askere sivil yargı yolunu açan yasayı iptaline dayanak olarak gösterdiği Anayasa"nın 145. maddesinin değiştirilerek gerekli yasal düzenlemelerin hemen yapılması.?

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.