Sosyal Medya

GÃœNCEL

EMÄ°N GÃœRSES TAHLÄ°YE EDÄ°LDÄ°

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan 3 kişi hakkında tahliye kararı verildi. İşte tahliye olan Ergenekon tutukluları...



İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon ana davasının 133. duruşmasında tutuklu sanıklardan Doç. Dr. Emin Gürses, gizli tanık "Anadolu" olduğunu açıklayan Doç.Dr. Ümit Sayın ve Muhammet Yüce hakkında tahliye kararı verildi. Üç tutuklu sanığın tutuklu kaldıkları süre, dosya kapsamı, delil durumu ve suç vasıflarının değişme ihtimali tahliye kararının gerekçesi olarak gösterildi.

Diğer tutuklu sanıkların tahliye talepleri ise oy çokluğuyla reddedildi. İki üye hakimin tahliyeye ilişkin taleplerin reddi yönünde oy kullandığı kararda Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, tahliye edilen 3 sanığın haricinde Mehmet Demirtaş, İsmail Yıldız, Muzaffer Şenocak, Mehmet Zekeriya Öztürk, Kemal Kerinçsiz, Hayrettin Ertekin, Hikmet Çiçek ve Nusret Senem hakkında çeşitli gerekçelerle tahliye kararı verilmesi gerektiği şeklinde karşı oy kullandı. Sanıklar ile avukatlarının diğer taleplerinin daha sonra karara bağlanmasına karar verilen duruşma, 22 Ocak 2010 günü saat 09.30'a ertelendi.

Kararın açıklanmasının ardından tutuklu sanık Doğu Perinçek, Mahkeme Başkanı Köksal Şengün'e hitaben, "Ümit Sayın'ı neden tahliye ettiğinizi açıklamak zorundasınız. Sizi tehdit ediyor ama siz onu bırakıyorsunuz. Halinize bakın." diye bağırdı. Başkan Şengün ise sert bir üslupla, "Siz kendi halinize bakın. Kimse mahkemeyi tehdit edemez. Tehdit edenin alnını karışlarım Doğu bey. Siz öyle görüyorsunuz." şeklinde konuştu. Bunun üzerine Doğu Perinçek, "Size mektup yazıyor. Mektuplaşıyorsunuz." diye karşılık verdi. Karar üzerine izleyici bölümünde oturan bayan bir izleyicinin, "Allah belanızı versin. Çoluk çocuğunuzdan çıksın." şeklinde kararı protesto ettiği duyuldu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.