Sosyal Medya

Giresun

Ha yıkıldı ha yıkılacak!

Her an yıkılma tehlikesi altında bulunan Bulancak Hükümet konağı yer bulunamadığı için 2010 yatırım programından çıkarıldı.



1989 yılında yapılan bina analizi raporuna göre sakıncalı raporu verilen Bulancak Hükümet Konağı geçen 21 yıla rağmen hala kullanılmaya devam edilerek resmen bir felakete davetiye çıkarılıyor.

            19.10.1989 yılında hükümet konağının üstüne kat atılması isteÄŸi üzerine bina analiz raporu istendi. Bunun üzerine Ä°nÅŸaat Mühendisi Mustafa TaÅŸkın, 01.11.1989 günü binanın analizini yaparak bir rapor halinde ilgililere sunuyor. Bu rapora göre yapılan incelemelerde tüm analizler eksik ve sakıncalı çıkarken "Bırakın kat çıkmayı bu bina her an tehlike altında" manasında rapor verilmiÅŸ. O zaman 30 senelik olan binanın, üzerinden 21 sene geçmesine raÄŸmen hala kullanılması büyük tehlike arz ediyor. 51 sene önce ve uygun kriterler yerine getirilmeden yapılan bir binada onlarca insan her an yaÅŸanabilecek bir faciayla karşı karşıya çalışmaya devam ediyor.

 

Bina için para ayrılmış ama yer bulunamamış

 

            Ä°ÅŸin esas skandal kısmı bu binanın yenilenmesi ile ilgili karar alınmasına raÄŸmen yer bulunamadığı gerekçesiyle ödeneÄŸinin geri gönderilmesi. 2010 yatırım planına koyulması planlanan yeni hükümet konağı binası yapımı yer bulunamadığı gerekçesiyle 2010 yılı yatırım programında yer almadı. Yıllardır çürük bir binada facia tehlikesiyle karşı karşıya hizmet vermeye çalışan insanların tehlike altında çalışmaya devam etmesinin sebebi yer sorunuymuÅŸ. Giresun'un en büyük ilçesinde yer bulunamadığı için insanlar bu çürük binada çalışmaya devam edecekler.

            Bulancak Hükümet Konağı binasının bu denli tehlike arzetmesi durumu Bulancak basınında defalarca yer almasına raÄŸmen geçen süreçte hiçbir geliÅŸmenin yaÅŸanmaması da iÅŸin diÄŸer bir boyutu. Gözle görülen tehlikeye raÄŸmen yetkili ve ilgililerin hatta bu binada görev yapmalarına raÄŸmen harekete geçmemesi akıl alır gibi deÄŸil.

 

Derhal bu binanın yerine yeni bir bina yapılmalı

 

            Raporlarla 21 yıl öncesinde bile sakıncalı görünen bu bina en kısa sürede yenilenmelidir. Burada yaÅŸanabilecek bir yıkım ve sonrasında doÄŸacak faciaya yetkililerimiz ortak olmak istemiyorlarsa bir an önce bina yeri bulunmalı ve yeni Hükümet Konağı yapılmalıdır. Aksi takdirde insanlarımızın hayatları göz göre göre tehlikeye atılmış olacaktır. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.