Sosyal Medya

SPOR

Trabzon TFF'ye Hesap Soracak

Trabzonlular Cumartesi günü saat 14:00'de yapacakları yürüyüş ile TFF'yi protesto edecekler.



Trabzon adına sahip çıkan oluşum adına bir açıklama yapan Trabzon Eğitim Kültür Sanat Derneği Başkanı Seyfi Erbaş Trabzon şehrinin şayet İstanbul'da bir gücü var ise bu gücü göstermelerini, tabelasında Trabzon yazan tüm dernekleri bu yürüyüşe destek olmaya çağırdı.

Erbaş açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Bilindiği gibi 23 Aralık Çarşamba günü ?Sözde Türkiye Futbol Federasyonu?nun yaptığı basın açıklaması ile 2016 yılı Avrupa Futbol Şampiyonası'na başvuru dosyasının detaylarını açıkladı. Buna göre şampiyonayı Türkiye'nin alması halinde maçlar İstanbul, Kayseri, İzmir, Konya, Antalya, Bursa, Eskişehir ve Ankara'da yapılacak. Bu illerin bazılarında yeni statlar inşa edilerek şampiyonaya hazır hale getirilecek. Ayrıca tüm bu şehirlerin altyapı yatırımları tamamlanarak, özellikle ulaşım ve konaklama konularında büyük yatırımlar gerçekleştirilecek.

Şampiyonayı ülkenin küçük bir bölümüne mahkum eden anlayışı kabul etmek mümkün değildir. Bu organizasyonun yapılacağı güne kadar her biri demokratik sınırlar içinde kalan bir dizi eylem planı hazırladık. Bu eylemleri bu yürüyüş ile başlatıyoruz. Trabzon derneklerinden ve Trabzon'dan gelecek tepkiler ile şehrin baskı gücünü göstermek istiyoruz. Bir futbol şehri olan Trabzon başta olmak üzere bu haritaya dahil edilmeyen Gaziantep, Urfa, Adana, Diyarbakır gibi şehirlerin derneklerini de demokratik tepki çerçevesinde düzenleyeceğimiz bu eyleme desteğe davet ediyoruz.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.