Sosyal Medya

RÖPORTAJ

Başı ağrıyan Çayelilinin Aspirini oluyoruz

Çayeli Vakfı'nın Çiçeği burnunda Başkanı ali Fuat ALBAYRAK ile Vakif merkezinde Çayelileri ve Vakifı sorduk ve cevaplarımız aldık sizler ile paylaşıyoruz.



 



Karadeniz    : Çayeli Vakfı yönetimi olarak ilk icraatınız burslar,bu güne kadar Çayeli Vakfında burs almak için kaç kiÅŸi baÅŸvurdu,ÅŸu anda kaç kiÅŸiye burs veriyorsunuz.?

 


Ali Fuat ALBAYRAK :Cevap: Evvela ben teÅŸekkür ederek baÅŸlamak istiyorum. Bu duyarlılığınızdan dolayı Çayeli Vakfının, Çayelilin 2000 ‘nin üstünde Üniversite öÄŸrencisi vardır. Bunların 1000 öÄŸrenci burslara muhtaçtır. Bize 700 kadar öÄŸrenci müracaat etmiÅŸtir, bur talebinde bulunmuÅŸtur. Ä°lk ÅŸeyde biz 500 öÄŸrencinin ihtiyacını karşılayabildik. Niyetimiz bu bütün talebi karşılamaktır. UÄŸraÅŸlarımız devam ediyor, vakit geçmiÅŸ olmasına raÄŸmen burs iÅŸi bitmemiÅŸtir. Yine bu bütün talepleri karşılayabilmek için uÄŸraşılarımız devam etmektedir. Çok güçlü bir yönetim kurulumuz vardır. Çok duyarlı bir yönetim kurulumuz vardır. Bu yönetim kurulunda her sorunun üstesinden geleceÄŸimize inanıyorum.


 


Karadeniz   :  Çayeli yurt binasını  durumunda son durum nedir?


 


Ali Fuat ALBAYRAK :   Çayeli yurt binasında Çayeli Belediyesi ile müÅŸterek ihmallerimiz sonucunda kayıp zamanlarımız vardır.Çayeli daha fazla kaybetsin istemiyoruz.Burada ne Çayeli Vakfı ne Çayeli Belediyesi var,sadece Çayeli vardır.Biz Çayelilin menfaati nerde ise ordayız ve dolayısıyla bu duyguyla Çayeli Belediyesi ile paylaşıyoruz ve en kısa zamanda yurt binası tekrar eski saÄŸlığına kavuÅŸacak ve oradan gelecek gelirler ile de öÄŸrencilere daha iyi hizmet vereceÄŸiz.O yurt binasının yatırımını yapan,yardımcı yapan kim olursa olsun,geliri sadece öÄŸrencilere dönük kullanılacaktır.


 


 


Karadeniz   :    Çayeli Vakfı yeni yönetimi dinamik heyecanlı ve Çayeli için her ÅŸeyi yapmaya hazır bir kadro.programda neler var.2010 yılına giriyoruz.Çayeli Vakfı 2010 yılında neler var?


 


Ali Fuat ALBAYRAK:   Ä°lk icraatımız bu kendi malımız olan,daha önceki yönetimin gayretleri ile Vakıfa alınan yere bir çeki düzen vereceÄŸiz.Burayı bir yaÅŸlılar,yaÅŸlı hemÅŸerilerimizin yeri olsun istiyoruz.Onlar gelsin burada onlara istedikleri ÅŸekilde hizmet verelim.Ömürlerini hizmetle geçirmiÅŸ insanlar yaÅŸlılık dönemlerinde rahat edebilecekleri bir ortam haline gelsin.ikincisi gençlik evi olsun burası istiyoruz.Gençlerimizin bilhassa Üniversite gençlerimizin hafta sonunda veya müsait oldukları zamanlarda buraya gelsinler,onları memnun edecek ÅŸekilde bir ortam oluÅŸturalım istiyoruz.Neler ihtiyaç duyuyorlarsa  o ihtiyaçlarını burada temin edelim ve gençlik evi olsun istiyoruz.


 


Karadeniz     Çayeli ihtiyaç sahiplerini tespit ediyoruz dediniz.Sayın BaÅŸkanım Ä°htiyaç sahiplerine yönelik neler yapılacak,neler yapılmak isteniyor.


 


Ali Fuat ALBAYRAK Tabii Vakfımızın hedefi parasızlıktan okuyamayan hiçbir gencimiz olmasın,ekmeÄŸe muhtaç birimiz olmasın,az gülelim ama beraber gülelim bu konuda Ä°stanbul’da 1000’e yakın Çayelili aile ÅŸu anda muhtaç konumunda,biz bunlara devamlı olmasa bile yılda üç veya dört defa bunlara yardımlar etmek istiyoruz.Bu programımızda , bilhassa Ä°stanbul’da okuyan ÖÄŸrencilerimizi tespit edip,muhtaç olanlarının eÄŸitim dönemlerinde okul ihtiyaçlarını gidermek gibi arzu ve gayreti içerisindeyiz.Ä°nÅŸallah bu dileklerimize ulaÅŸacağız.


 


Karadeniz   : Çayeli Vakfı yaklaşık 10 senedir hizmet veriyor.10 yıl içerisinde ortalama 500 kiÅŸiye burs verdi ve halen devam ediyor.Burs verilen gençlere yönelik bir istihdam çalışması veya bu gençleri vakıf     çatısı altında toparlama gibi bir çalışma var mı dır.?


 


Ali Fuat ALBAYRAK : Tabi bu güne kadar gereÄŸi kadar yapıldı diyemeyiz.Bu konuda Vakfımızın da gündemimizde en önemli bir konu,biz tabii yaÅŸlısı,genci,zengini,fakiri,okumuÅŸu,cahili ama tamam,birlik içerisinde birbirini seven bir toplum olmak istiyoruz.Bu bakımdan üniversite öÄŸrencilerimizin ve evvela burası gençlik merkezi,Vakfımızın ismini gençlik evi olarak hizmet vermek istiyoruz.Üniversite öÄŸrencilerimizin gelip,gittikleri yer olsun istiyoruz.Biz üniversiteli öÄŸrencilerimize ne kadar yakın olabilirsek ve üniversiteli öÄŸrenciler ne kadar birbirleri ile tanıyabilirlerse,ne kadar çok birbirlerine sahip çıkarsa ,Çayeli için istediÄŸimiz hedeflerden bir tanesidir.Åžimdi 2000 öÄŸrencimizin kaç tanesi birbirini tanıyor,aynı okulda okuyan Çayelili öÄŸrenciler bile birbirlerini tanımıyor.Biz ilk hedefimiz Üniversite öÄŸrencilerimizin birbirlerini tanımasıdır.Birbirleri ile kaynaÅŸmasıdır.Bu bakımdan Vakfımız bir yerde bütün imkanları,bütün kapıları açıyor ve gençlerimiz ile yarına memleketine daha yararlı,daha memleketini seven olarak yetiÅŸmesi için her zaman fikir alış veriÅŸi yapmak,hayat tecrübelerimizi onlar ile paylaÅŸmak istiyoruz.


 


Karadeniz   : Çayeli Vakfı Ä°stanbul Merkezli bir Vakıf tir.Ä°stanbul dışında bir faaliyeti  var mıdır. Åžubesi var mıdır?Varsa ne gibi çalışmalardır.?


 


Ali Fuat ALBAYRAK:  Nerede bir Çayelili varsa bizim hizmet alanımız kapsamı içerisindedir.Bu Ä°stanbul Çayeli,veya Ankara veya yurtdışı,nerde olursa olsun hizmet alanımızdadır.Bu konuda tabii ki Ä°stanbul’da kurulan Çayeli Vakfı ama bu Çayeli Vakfı tektir.Zannedersem bütün  Çayelilere hitap eden bir baÅŸka Vakıfta yoktur.Bu bakımdan Çayeli Vakfı bütün Çayelilerden sorumludur.Kimin bir derdi varsa ona derman olmak,kimin bir yarası varsa ona merhem olmak,kimin başı aÄŸrıyorsa ona aspirin olmak  yanı Çayeli Vakfı bu konularda her ÅŸeye karşı sorumluluk taşıyan bir vakıftır.


 


Karadeniz   . Çayeli Vakfı kurulduÄŸu günden beri Çayeli derneÄŸi ile ve ÅŸu anda da Çayeli Dernekler Federasyonu ile uyumlu bir çalışma içerisindedir ve yakınlarda ortak bir çalışma var mıdır?Bunun ile açıklamaların var mıdır.?


 


Ali Fuat ALBAYRAK :  Tabi bizim ilk icraatımız burs konusunda oldu.Çayeli Dernekler Federasyonu BaÅŸkanı Yılmaz HÜSREV ve arkadaÅŸları bizim ile  çok iyi kucakladılar,çok büyük bir destek verdiler.Biz bir yerde ve gerektiÄŸi yerde yan yana olacağız.Bu konuda da bilhassa tabii ki öÄŸrencilere burs verme konusunda olduÄŸu gibi 9 mart haftasının hazırlanmasında Çayeli festivalinde,spor ÅŸöleninde,iftar yemeklerinde,mesela ÅŸimdi Çay kanunu çıkıyor,kanun ile ilgili konulardaki çalışmalarda hazırlanacaksa ve hazırlanmasını çok istediÄŸim Çayeli rehberinin hazırlanmasında,sigarayı bırakma kampanyasında,bu 19 mayıs gençlik gecesinde,pikniklerde,Çayeli albümünün hazırlanmasında ve Çayeli temsilciliÄŸinde ve Çayeli Vakfının Çayeli’ndeki hizmet vermede hep yan yana ve hep beraber olacağız.Bu konuda bütün Çayelilin hep yan yana olmasını arzu ediyoruz.Bu konuda bu fikrin bütün  Çayeliler tarafından paylaÅŸmasını arzu ediyoruz.


 


Karadeniz   : Çayeli Vakfı Üsküdar Fıstık aÄŸacında merkezi yerde,yeri de nezih bir  restoranti var. Çayelilere buradan Çayeli vakfına ulaÅŸmaları ve Çayeli vakfına fırsat bulduklarında uÄŸramaları konusunda ne gibi bilgiler veririmsisiniz.


 


Ali Fuat ALBAYRAK :  Åžimdi bizim Vakfımıza tabii sevgi var,dostluk var,birlik var,bu duyguları bizim ile paylaÅŸmak isteyen bize mutluluk variri,bütün çalışmalarımıza ÅŸevk veriri.Bu konuda tabii bir yöresel yemeÄŸi özleyip,bir lahana,bir mıhlama yemek isteyen,bir sarma yemek isteyen,insanların gelmesi bizi de mutlu edecektir.Artik Çayeli Vakfı her gelindiÄŸinde bir muhatap bulunabilecek ÅŸekilde biz burada sanki kadrolu insan gibi devamlı vaktimizi burada geçiriyor ve burada bulunuyoruz.Bu vesile ile herkesi de Vakıfa bekliyoruz.


 


Karadeniz   : Son olarak söylemek istediÄŸiniz bir ÅŸey var mıdır.?Çünkü Çayeli Vakfı öyle 7-8 soruya,sığacak bir Vakıf deÄŸil,10 dakikalık bir röportaja sığacak bir Vakıf deÄŸil Çayeli Vakfı Ä°stanbul’da yaÅŸayan ve Türkiye’de yaÅŸayan Çayelileri temsil eden bir Vakıf tir.eklemek istediÄŸiniz bir ÅŸey var mıdır? 


 


Ali Fuat ALBAYRAK: Tabii bizim temel ÅŸeylerimizin içerisinde bir bakır madeninin iÅŸletmesi ile ilgili olarak burukluÄŸumuz vardır.Biz ve burada Çayeli maÄŸdur oluyor.Bakır cevherimizi gidiyor,pisliÄŸi bize kalıyor.Çayeli gerekli kalkınmayı burada bulamadı.Bunda bir burukluÄŸumuz var.Birde Çay politikası ile ilgili tabii var.Biz güldüren bir çay politikası istiyoruz,aÄŸlatan Çay politikası deÄŸil,Uzun zamandan beri çay politikası müstahsili aÄŸlatmaktadır.Bu konuda Çayeli deÄŸil tabii bütün Rize’yi ilgilendiriyor,ama bu konuda korkarda deÄŸiliz ama baÅŸbakanların bizden olması bizim elimizi ayağımızı baÄŸladı ama çayda 15 kat deÄŸer kaybetti.Åžimdi çay kanunu hazırlanıyor,burada tek vücut olmamız lazım.Siyasete esir olmamamız lazım.Siyaset üstü düÅŸünmemiz lazım burada herkesten duyarlılık bekliyoruz.dedi.


Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.