Sosyal Medya

GÃœNCEL

R.Ãœ Senatosundan, Tokat'taki terörist saldırıya  kınama

7 Aralık 2009 günü Tokat?ın Reşadiye ilçesinde Mehmetçiklerimize saldıran hain terör örgütü, 7 askerimizin şehit olmasına, 3 askerimizin de yaralanmasına neden olmuştur.



Terör örgütünün hain saldırılarla toplumumuzun birlik ve beraberliÄŸini bozmak amacı güttüğü, bu amaç doÄŸrultusunda ülkemizin ve milletimizin istikrarlı, güçlü bir yapıya kavuÅŸmasından endiÅŸe duyan bir takım güçler tarafından kullanıldığı aÅŸikârdır.  Saldırılarla evlatlarımızı katledenler, insanlık dışı, insan hak ve ÅŸerefini ayaklar altına alan, uluslararası hukuku, ahlakî deÄŸerleri görmeyenler ayrıca onlara destek verenler bilmeliler ki, çirkin emellerine asla ulaÅŸamayacaklardır. Ne terör örgütü ne de onu destekleyen bazı güçler, vatanımızı hiçbir zaman bölemeyeceklerdir.  Bu süreç karşısında, herkesin duyarlı olması ve gereken tavrı göstermesi gerekmektedir.

       Rize Ãœniversitesi, dün olduÄŸu gibi bugün de yarın da Atatürk Ä°lke ve Ä°nkılâpları doÄŸrultusunda Türkiye Cumhuriyeti?nin tükenmez aydınlığında, barış içinde cennet yurdumuzun genç fidanlarını var gücüyle yetiÅŸtirmeye devam edecektir.

Rize Üniversitesi Senatosu olarak, milletimizi, Üniversitemizi derinden yaralayan bu büyük acıyı yaşıyor, şehit ailelerinin acılarını yürekten paylaşıyor, bugüne kadar şehitlik mertebesine ulaşmış olan tüm evlatlarımıza Allah?tan Rahmet, kederli ailelerine, yakınlarına ve Büyük Türk Milletine başsağlığı diliyoruz.

 

Rize Üniversitesi Senatosu Adına

Rektör

Prof. Dr. Nazmi Turan OKUMUÅžO?LU

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.