Sosyal Medya

BÖLGEHABER

ÇAYELÄ°LER'Ä°N Ä°STANBUL  BAYRAMLAÅžMASI

Çayeli Dernekler Federasyonu tarafından organize edilen geleneksel bayramlaşma törenine hemşerilerimiz tarafından gösterilen ilgi büyüktü.



Bayramın Son Günü Çayeliler İstanbul'da Federasyonun Büyük Salonunda İstanbul'da yaşayan Çayeliler in katıldığı Bayramlaşm gerçekleşti.Bayramlaşmanın konuğu ise Üsküdar belediye Başkanı Mustafa KARA idi.

BayramlaÅŸma töreni her yıl olduÄŸu gibi bu yılda muhteÅŸem bir birlik ve beraberliÄŸin saÄŸlandığı gözlendi.Federasyon merkezinde yapılan bayramlaÅŸma proÄŸramına federasyon üye derneklere üyeler biraraya geldi. Çaydef bayram coÅŸkusu ile dolup taÅŸtı.BayramlaÅŸma proÄŸramına ayrıca Ãœnlü Türk Sanat ustası Dursun KARACA ve bir çok müzisyen katıldılar.Caydef  kültür merkezimizde konuklara ikramlarda bulunuldu.Çaydef bünyesinde baÅŸlatılan ve Ãœnlü Bestekarımız Dursun Karaca'nın ÅŸefliÄŸini yaptığı Çaydef TSM Korosu öğrencileri 20 Aralık konser günü öncesinde mini bir konser verdiler.

 Ã‡ayeli Vakfı BaÅŸkanı Ali Fuat Albayrak sahneye davet edildi. Misafirlerin bayramını kutlayan Ali Fuat Albayrak, hep beraber olmanın mutluluÄŸunu paylaÅŸtı. Birlik ve beraberliÄŸimizin artması dilek ve temennilerinde bulundu. 

 Ã‡aydef'te baÅŸlatılan TSM korosu çalışmalarının önemli olduÄŸunu vurgulayan Dursun Karaca, "elbette ki bizim horonumuz, tulumumuz önemli ve bunlar çok deÄŸerliler ama evrensel bir sanatı halkımızla paylaÅŸmak, sevdirmek ve onlara tanıtmakta önemlidir. Bu amaçla koro çalışmaları baÅŸlatıldı ve 20 Aralık günü BaÄŸlarbaşı Kültür Merkezi'nde konser vereceÄŸiz. Herkesi konserimize bekliyoruz"dedi.

Bayram tebriğinin ardından sahneye Hocamız Cabir Tanyaş çıktı ve hayatından bir kesiti bizlerle paylaştı. Çaydef Başkanı Yılmaz Hüsrev misafirlerinin teker teker bayramını kutladıktan sonra, sahneye davet edildi.

 BayramlaÅŸma törenine gelen Ãœsküdar Belediye BaÅŸkanı Mustafa Kara ve Meclis Ãœyelerine ayrıca tüm konuklara katılımlarından ötürü teÅŸekkürlerini iletti ve bayramlarını kutladı.

Çaydef Başkanı Yılmaz Hüsrev önceki bayramlardan söz etti. Çocukluğundaki bayramların tadını, bizlerede anlattığı anıları ile hissettiren Başkanımız Yılmaz Hüsrev, çocukluğunun o güzel yıllarını tanımlarken "çocukluğumuzda belki fakirdik ama içimizdeki zenginlik ile büyüdük" dedi. Bayramların tadının bir başka olduğunu söyleyen Hüsrev "misafirlerin yolları gözlerdik. Bayram öncesinde tüm kadınlarımız harıl harıl bayrama hazırlık yaparlardı. Misafir ağırlamak için arkadaşlarımızla yarışırdık." dedi. Sevgi ve kardeşliğin o günlerde daha yoğun olduğunu söyleyen Hüsrev "bugünde insanlarımız güzel! Ama kalabalık şehir. Birbirini tanımayan onlarca Çayelili insanlarımız var. Federasyonumuz tüm bu insanlarımızı bir araya getirmek için çabalamakta ve bunu başarmaktadır. Bizler zor olanı başarıyoruz. Başarmak kolay değildir." dedi. Herkesin bir hayali olduğunu ve bu hayallere ulaşmak için çabaladığının vurgusunu yapan Hüsrev "anne çocuğunun iyi yerlerde olmasını hayal eder! Devlet büyüklerimiz ülkemiz için güzel şeyler hayal eder! ama olmaz! Dertler sıkıntılar her zaman vardır. Başarmak bu sebeple zordur! Herkes bir şeyler yapmak istiyor ama olmuyor! Bu dünyanın sıkıntılarını ve dertlerini omuzlarımıza alacağız ve bu yolda ilerleyeceğiz. Bu yolculuk asla bitmeyecek."dedi. Bayramların birliğimiz, kardeşliğimiz için önemli günler olduğunu ve bunları hatırlatan günler olduğunu söyleyen Çaydef Başkanı Yılmaz Hüsrev "günahıyla sevebıyla insan insandır.Her zaman yanyana omuz omuza olmalıyız! Bizler federasyonumuzda bunu başardık. Nerede olursa olsun hepsi benim kardeşimdir! Bayramlar bu güzel duyguları hatırlatma günüdür! Hiçbir önyargımız olmadan birbirimize kenetlenmeliyiz!" dedi. Güzel duyguların paylaşıldığı bir ülke olması için çalışan ve bu duyguları kendisine görev bilmiş olan Hüsrev "Hoşgörü, sevgi ve saygının olduğu bir ülke için her günün bayram sevinci içinde geçmesi dilek ve temennilerinde" bulundu.

Çaydef Başkanı Yılmaz Hüsrev'in konuşmasının ardından sahneye Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara çıktı. Değerli Belediye Başkanımız Mustafa Kara "daima Çayelililerin yanında olduğunu" belirtti. Belediye Başkanı Mustafa Kara Karslı olduğunu fakat geçmiş zamanlardan beri ailece Karadenizlililerle iç içe olduğunu söyleyerek, Karadenizli dostlarına sevgi ve saygılarını sundu. Çaydef Ailesi'nde yaşanan bu güzel bayramlaşma törenine katılanların mutluluğuna şahit olan Kara "Mutluluklar paylaştıkça çoğalır.Bizlere düşen bu güzel günlerde beraber olmaktır" dedi ve misafirlerin bayramını kutladı.

Ses sanatçımız Yavuz Kesepara'nında katıldığı bayramlaşma töreni güzel sahnelerin yaşanmasına sebep oldu. Mutluluk tabloları ile dolu günde bayram her zamankinden daha farklı bir sevgi çemberi içerinde kutlandı.






































Pazar günü saat 13.00 itibariyle başlayan organizasyon Bestekarımız Dursun Karaca'nın Çaydef Korosu öğrencilerinin seslendirdiği şarkılarla başladı.








Konuşmacılar sahneye davet edildi ve bayram kutlamaları yapıldı.














Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ve meclis üyeleri de Çayelililerle birlikteydiler. Bayram sevinci hep beraber paylaşıldı.












Eğlencelerimizin vaz geçilmezi... Horonumuzla, tulumumuzla bayram eğlencesi devam etti.

















Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.