Sosyal Medya

Sağlık

Mete Son Yolculuğuna uğurlandı

Bir süredir kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören ve dün yaşamını yitiren, Kurtlar Vadisi dizisinin ilk senaristlerinden, gazeteci-yazar Ömer Lütfi Mete, son yolculuğuna uğurlandı....



Altunizade İlahiyat Vakfı Camisi'nde düzenlenen cenaze töreni öncesinde, Ömer Lütfi Mete'nin kardeşi Yunus Bahri Mete ile oğlu Ali Buhara Mete ve yakınları taziyeleri kabul etti. İkindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Mete'nin naaşı, cenaze arabasına konularak götürüldüğü Çengelköy Mezarlığı'nda defnedildi.

Törene, Ömer Lütfi Mete'nin eÅŸi Leyla Mete, çocukları, ailesi, yakınları, TBMM BaÅŸkanvekili Meral AkÅŸener, Yurt Partisi Genel BaÅŸkanı Sadettin Tantan, AK Parti Ä°stanbul Ä°l BaÅŸkanı Aziz Babuşçu, MHP Ä°stanbul Ä°l BaÅŸkanı Ä°hsan Barutçu, DP eski Genel BaÅŸkanı Süleyman Soylu, eski Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Ali Müfit Gürtuna, Ãœsküdar Belediye BaÅŸkanı Mustafa Kara ile Ä°smail Türüt, Ä°zzet AltınmeÅŸe, Oktay Kaynarca ve Necati ÅžaÅŸmaz'ın da aralarında bulunduÄŸu bazı sanatçılar katıldı.

BaÅŸbakan'dan taziye

BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan gazeteci-yazar Ömer Lütfi Mete'nin vefatı nedeniyle baÅŸsaÄŸlığı mesajı yayımladı. BaÅŸbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, BaÅŸbakan ErdoÄŸan, Mete'nin vefatını teessürle öğrendiÄŸini ifade etti.

Mete'nin, sinema ve televizyon filmi senaryolarının yanı sıra, birçok televizyon dizisi senaryosuyla da dizi film alanında yeni bir çığır açtığını belirten ErdoÄŸan, ÅŸunları kaydetti; ?Yazar Ömer Lütfi Mete, bir düşünce adamı olduÄŸu kadar aynı zamanda ÅŸair bir gönül adamı olarak Gülce gibi ÅŸiirleriyle bizleri derinden etkilemiÅŸ, edebiyatımızda unutulmaz izler bırakmıştır. Dostluk, arkadaÅŸlık, vefa, fedakarlık ve milletine baÄŸlılığın en güzel örneklerini eserlerinde ve iliÅŸkilerinde gösteren Ömer Lütfi Mete, onurlu duruÅŸuyla genç sanatçılarımıza ilham kaynağı olmaya devam edecektir. Yorucu ve yoÄŸun çalışma hayatı boyunca birçok baÅŸarıya imza atan, kültür ve sanat dünyamıza sayısız eser kazandıran ÅŸair, gazeteci, yazar, senarist ve düşünce adamı deÄŸerli arkadaşımız Ömer Lütfi Mete'yi her zaman saygıyla ve takdirle hatırlayacağız. Merhuma Cenab-ı Allah'tan rahmet; ailesine, yakınlarına, tüm sanat, edebiyat, medya camiasına ve milletimize baÅŸsaÄŸlığı diliyorum.?

Kurtlar Vadisi'nin Yaratıcılarından

Ömer Lütfü Mete, Kurtlar Vadisi dizisinin ilk sezonlarında yapımcılık yapmış ve senaryosuna katkıda bulunmuştu. Derin devlet ve çeteler konusunda kitapları ve araştırmaları bulunan Mete'nin halen dizinin senaryosuna katkı yaptığı belirtiliyordu.

 

? Mete Hakk?a yürüdü

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.