Sosyal Medya

BÖLGEHABER

Sorunları çözeceğiz

Trabzon?da bazı belediyeler Of?ta bir araya gelerek sorunları masaya yatırdılar. Of Belediye Başkanı Oktay Saral'ın makamında



TRABZON - Trabzon?da bazı belediyeler Of?ta bir araya gelerek sorunları masaya yatırdılar. Of Belediye Başkanı Oktay Saral'ın makamında gerçekleştirilen toplantıya, Çaykara Belediye Başkanı Namık Kemal Gedikoğlu, Dernekpazarı Belediye Başkanı Cevdet Cemal Cansız, Uzungöl Belde Belediye Başkanı Abdullah Aygün, Karaçam Belde Belediye Başkanı Dursun Ali Sevinç, Taşkıran Belde Belediye Başkanı Refik Albayrak, Ataköy Belde Belediye Başkan Vekili Abbas Abbasoğlu, Ballıca Belde Belediye Başkanı Emin Bilgin, Balaban Belde Belediye Başkanı Ömer Hacıbektaşoğlu, Bölümlü Belde Belediye Başkanı İsmail Mercan, Uğurlu Belde Belediye Başkanı Hikmet Yalçınkaya, Gürpınar Belde Belediye Başkanı Mehmet Öztürk, Kıyıcık Belde Belediye Başkanı Hasan Çakır ile Eskipazar Belde Belediye Başkanı Mehmet Ayaz katıldı.
Of Belediye Başkanı Oktay Saral, toplantıların her ay düzenli olarak yapılması gerektiğini belirterek, ''Tüm başkan arkadaşlarım yaşadıkları sorunları raporlaştırabilirse bizler de onları Türkiye Belediyeler Birliğinin gündemine taşırız. Hem bölgemizin sorunlarını güç birliği içerisinde daha kolay çözmüş hem de kaynak sorunlarımıza kalıcı çözümler üretmiş oluruz'' diye konuştu.
Belediyeler olarak son dönemde ciddi sıkıntılar yaşadıklarına işaret eden Saral, ''Özellikle Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi çerçevesinde belediyelerin gelirleri ciddi oranda azaldı. Bu da belediyeleri sadece personel maaşı ödeyen kurum haline getirdi'' dedi.
Toplantıda, ilçe ve belde belediye başkanları yaşadıkları sorunları masaya yatırarak, çözümleri konusunda görüş alışverişinde bulundular. Bir sonraki toplantının 15 Aralıkta Dernekpazarı'nda yapılması kararlaştırıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.