Sosyal Medya

BÖLGEHABER

Domuz Gribi Aşısı - Trabzon

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Başhekimi ve Ulusal Pandemi İzleme Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, domuz gribi aşısıyla ilgili açıklamalarda bulunarak hiçbir şeyin kesin garantisi olmadığını ve her uygulamanın bir risk taşıdığını



TRABZON (İHA) - Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Başhekimi ve Ulusal Pandemi İzleme Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, domuz gribi aşısıyla ilgili açıklamalarda bulunarak hiçbir şeyin kesin garantisi olmadığını ve her uygulamanın bir risk taşıdığını söyledi.

Domuz gribine karşı risk grubu taşıyan kişilerin mutlaka domuz gribi aşısını vurulması gerektiğini kaydeden Özlü, grip aşılarının her yıl yeniden üretildiğine dikkat çekerek, kamuoyunda yapılan spekülasyonları gerçekçi bulmadığını söyledi.

Hastane personeline daha önceden konuyla ilgili bir bilgilendirme toplantısı yapıldığını bu bilgilendirme çerçevesinde isteyen kişilerin domuz gribi aşısı vurulabileceğini belirten Özlü "Hastane içinde personelimize bilgilendirme toplantısı yaptık. Bu bilgilendirme çerçevesinde arkadaşlarımız aşı vurulma konusunda karar verdi. İsteyen domuz gribi aşısını yaptırabiliyor. Aslında bu konu bilinmeyen bir konu değil. Her şey çok açık. Aşı tartışıldı, farklı şeyler söylendiği için insanların zihni karıştı. Özellikle bölgemizde bulunan hastalarımızın, insanlarımızın tereddütlerini gidermek açısından bilgi verelim istedik. Bir hekim olarak ben de bu aşıyı yaptırmayı tercih ettim. Aslında kişi olarak risk grubunda değilim. Yani hastalığın ağır seyredeceği bir risk grubunda değilim" dedi.

Dünyada grip aşılarının her yıl yenilendiğine dikkat çeken Özlü, "Grip aşıları ilk kez yapılmıyor. Dünyada uzun yıllar yaygın olarak yapılan, bütün dünyada kullanılan bir aşı. Sağlık Bakanlığı son bir kaç yılda bütün hastanelerde sağlık çalışanlarının yıllık grip aşılarının yapılması için politika geliştirdi. Bu sadece domuz gribi ile ilgili bir aşılanma değil. Daha önceki yıllarda da mevsimsel grip aşıları sağlık çalışanlarına uygulandı, uygulanıyor. Domuz aşısı yeni bir virüs yeni bir aşı olduğu için acaba eski aşılar gibi güvenilir mi diye bir takım endişeler oldu. Oysa ben altını çizerek söylüyorum. Grip aşıları her yıl yeniden üretilir. Dolayısıyla bu konuda farklı bir durum yok. Önceden beri uygulanan bir aşı. Aynı teknikle üretiliyor, aynı şekilde uygulanacak. Yeni bir virüsün izole edilmiş olması bu aşının ilk kez üretildiği anlamına gelmiyor" diye konuştu.

Özlü, hastanelerine bugün kadar 4 domuz gribi vakası geldiğini ve bu hastaların taburcu edildiklerini sözlerine eklerken, daha sonra domuz gribi aşısı vuruldu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.