Sosyal Medya

POLİTİKA

Seçim tarihinde yapılacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Biz geldik, artık seçimler ilan edilen tarihlerde yapılacak. 2 ay, 3 ay öne alırsın ayrı mesele... Seçimin tarihi ne zamansa seçim o zaman yapılacak'' dedi.



İSTANBUL (A.A) - Başbakan Erdoğan, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı yeni terminal binası ve eklerinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, bugün buradan bir konuyu söylemek zorunda olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

''Birkaç gündür bir şeyler var. Güya 29 Ekim merasiminde ben ana muhalefet liderine erken seçimden bahsetmişim. Yok böyle bir şey. Benim temel ilkelerime ters. Bu yola çıkarken bir şey söyledim. Türkiye 16 ayda bir seçim yapma dönemini bizimle kapattı. Biz geldik, artık seçimler ilan edilen tarihlerde yapılacak. 2 ay, 3 ay öne alırsın ayrı mesele... Seçimin tarihi ne zamansa seçim o zaman yapılacak.''

Başbakan Erdoğan, ''erken seçim'' ifadesini ortaya koyanların bu ülkeyi düşünmediklerini, zarar verdiklerini ifade ederek, ''Sadece şunu 2 gündür konuşmanın borsada meydana getirdiği etkiyi hiç araştırdınız mı? Bunların derdi yok. Ülkede böyle bir yalanı ortaya atarsak ne olur, ne gider...'' diye konuştu.

Ana muhalefet lideriyle böyle bir şeyi konuşmadıklarını vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi:

''Böyle bir şeyi söyleyeceksem milletimle paylaşırım. Ana muhalefetimle niye paylaşayım böyle bir şeyi? Bu ifade, bu açıklamalar külliyen yalandır. Ben böyle bir şey söylemedim. Ben 'demokratik açılımın parlamentoya gelme süreci yakındır' dedim. Bunu alıp bu hale dönüştürdüler. Bunların nasıl siyaset yaptığını anlamanız bakımından bunları söylüyorum. Demokrasiden asla taviz vermeyeceğiz. Aynı kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Biz bu terminalleri inşa etmeye çalışırken bırakın onlar bu dedikodularla meşgul olsunlar. Biz işimize bakacağız. Bir taraftan yolların açılışlarını yapacağız, bir taraftan köprüler inşa edeceğiz, bir taraftan bu modern binalarımızı inşa edeceğiz. Onlar da yalanı, dolanı inşa etmeye devam etsinler.''

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.