Sosyal Medya

BÖLGEHABER

KARADENÄ°Z'Ä°N SIKINTILARI KONUÅžULDU

İzmir'de düzenlenen 'Dünya Karadeniz Günü' etkinlikleri çerçevesinde 'Karadeniz'in dünü, bugünü ve yarını? konuşuldu.



Ege Karadenizliler Dernekleri Federasyonu (EKAF) ile Konak Belediyesi 'Dünya Karadeniz Günü' etkinliği düzenledi. Düzenlenen etkinlikler çerçevesinde 'Karadeniz'in dünü, bugünü ve yarını? konuşuldu.

Panele, TBMM eski başkanı Köksal Toptan, eski başbakan yardımcılarından Murat Karayalçın, İzmir eski milletvekili Metin Öney ve Kültür eski Bakanı Suat Çağlayan, Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Okumuşoğlu, Atılım Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlyas Yılmazer ve Çamlıhemşin Belediye Başkanı İdris Melek katıldı.
24813
Bu arada panelistler, panelin '31 Ekim Dünya Karadeniz Günü' nedeniyle yapıldığını İzmir'e gelince öğrendi. İsmet İnönü Kültür Merkezi'ndeki panelde, panel başkanı da dahil tüm panelistlerin konuyu yanlış anlaması herkesi güldürdü.

Karayalçın, Karadeniz'in dünü bugünü ve yarınının konuşulacağını İzmir'e gelince öğrendiğini söyledi. Toptan da konuyu İzmir'e geldiğinde öğrendiğini ifade etti. Toptan, sivil toplum örgütleri olarak Karadenizliler gününü 7 ülke ile birlikte uluslar arası kutlamayı önerdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.